Szerintetek hány év kell még mire nem lesz olyan szülő, aki traumaként éli meg azt, ha a gyereke meleg?
Ilyen mindig is lesz.
Maximum kevesebb, de ahogy a rasszizmus, sovinizmus se kopik ki soha a társadalomból, ez se fog teljesen.
Mindig lesz olyan szülő, aki traumaként fogja megérni, bár temélhetőleg egyre kevesebb.
Bár részemről olyan lesz a gyerekem, amilyen lesz, de azért átérzem azt, ha valaki nem fogadja jól, ha kiderül, hogy a gyerek homoszexuális. Azt viszont már nem értem meg, ha ezért bántják, elfordulnak tőle.
Mit értesz az alatt, hogy traumaként éli meg? Persze elítélendő, ha bántja vagy kitagadja, de ha erősen szomorú, mert mondjuk unokákkal képzelte el az öregkorát vagy félti a gyerekét, hogy céltábla lesz, szerintem érthető. Egy vallásos szülőnek is elég nehéz dolga lehet.
Még nagyon sok minden benne lehet a pakliban a gyerekvállalásnál, aminek nem örül egy szülő és fel kell dolgoznia. Az emberi szeretet sajnos ilyen - hogy Ranschburg szavaival éljek (kb): Ha van a szomszédnak egy szekrénye, annak a sorsa engem nem érdekel. De ha beleteszem az egyetlen télikabátomat, akkor máris fontos lesz.
Utolsó!Ez érthető.
De amint már nem "kell" ezektől félteni,a társadalomtól.
Akkor már ez is kevésbé lesz fontos tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!