Külföldi gyerekvállalás?!
Figyelt kérdés
A párommal Németországban élünk, nemsokára megszületik a gyermekünk! Mi a teendő az állampolgársággal kapcsolatban? Automatikusan német állampolgár lesz v magyar, esetleg mindkettő?2015. jan. 24. 18:28
1/7 anonim válasza:
Te gondolom magyar állampolgár vagy. És az apa? Mióta éltek Németországban?
2/7 A kérdező kommentje:
Igen, mindketten. Másfél éve.
2015. jan. 24. 19:47
3/7 anonim válasza:
Ez esetben a baba magyar állampolgár lesz. Amint meglesz a német anyakönyvi kivonat, el kell mennetek majd a magyar nagykövetségre, ahol el kell indítani a baba magyarországi anyakönyveztetését és az útlevél igénylést. Nagy átlagban 6 hónap, mire meglesz, csak utána tudtok majd Magyarországra utazni.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2015. jan. 24. 20:14
5/7 anonim válasza:
Mi Londonban elunk, de sajnos nem tudlak megnyugtatni, rohadt nagy macera az egesz. Lassan 3 honapos a fiunk,de utlevelnek hire sincs, pedig o angol allampolgar lesz,de ez sem egyszerubb.
6/7 anonim válasza:
Én is angliai vagyok, itt csak akkor kaphatja meg az állampolgárságot (mindkét szülő magyar), ha a gyerek születése pillanatában már a szülők 5 éve éltek itt és tudnak valakit keríteni, aki hajlandó aláírni nekik egy papírt, amivel igazolja, hogy 2 éve személyesen ismeri őket és van is neki is angol útlevele. Na mi most ezt intézzük a 2. gyereknek, épp odaadtam valakinek, hogy írja alá, hétfőn kiderül, hogy tényleg aláírja e...remélem, mert a magyar nagyon macerás.
Mihelyt megszületik a gyereketek, regisztráljátok, intézzétek az összes papírját, mert tényleg elhúzódhat, főleg, ha ugyanaz a papír eredetibe kell mindenhova és ugye eltart egy darabig, mire visszaküldik és intézheted a következő papírt.
7/7 anonim válasza:
Én adtam az 1-3 választ. Én is Angliában élek. A kisebbik fiam kapta meg tavaly az angol állampolgárságot, szerencsénk volt, 8 hét alatt megkaptuk az útlevelét. A magyart még nem adtam be, majd most tavasszal. Egyetértek abban, hogy a magyart intézni szörnyű macera, de sajnos ez nem a követségeken múlik, rossz a törvénykezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!