Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan anyuka, akinek már...

Van olyan anyuka, akinek már szinte kibírhatatlanul nyivákolós-vinnyogós-sírós gyereke van? Olyan, aki 5 percet nem bír ki csendben, esetleg jókedvűen?

Figyelt kérdés

Elnézést a kifejezésekért, nem a legszebb jelzők, de kifejezetten ilyesmire vagyok kíváncsi.

Mennyi idős a babád/gyereked?

2015. jan. 20. 13:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém ugyanez volt. 4 éves elmúlt és még mindig rengeteget nyávog és hisztizik fölösleges apróságokon. Tökéletesen megértése az 1-4 válaszolót. Éreztem már én is úgy, hogy kb ilyen hangulata lehetett egy-egy gyerekgyilkosnak. Bölcs dolog ilyenkor inkább elvonulni lenyűgözött, a sírástól még egy gyereknek sem lett baja.
2015. jan. 20. 14:29
 12/19 anonim ***** válasza:
Idióta telefon... Megértem, illetve lenyugodni.
2015. jan. 20. 14:31
 13/19 A kérdező kommentje:

Picit azért megnyugtat, hogy nem csak én vagyok ilyen helyzetben :)

A jó napokat megszámolni nekem is elég az egyik kezem. Apuka is rosszul viseli, pedig ő aztán tényleg nem sokat kap a "jóból".

A sors fintora, hogy a munkám/hivatásom olyan, ami másoknak általában riasztó, félelmet keltő, de nagyon várom, hogy visszamenjek. Bűntudatom van miatta rendesen :(

2015. jan. 20. 14:40
 14/19 anonim ***** válasza:

Nekem is gyanús, hogy mindig mindent a fogzásra fogok :) De az az egyetlen okom rá, hogy a 2 év alatt csak alig aludt át néhány éjszakát. Viszont mindig olyankor volt, mikor már kijött az adott fogacska, és nem indult meg a következő 2. Pl. éreztem, hogy áttört, és átaludt 1 hetet. Utána kezdődött minden elölről, és tényleg újra fogacska lett belőle. SZerintem az ilyen érzékenyeknél simán lehet, hiszen idő az, mire az ínyből megindul és kibújik. Kisfiam első 2 foga 8 hósan jött ki, most 24 hós kereken és az utolsó kettő van úton... szerintem simán benne lehet a pakliban az "állandó fogzás"!

Viszont kérdező, tényleg csak azt tudom mondani, hogy idővel jobb lesz. Én most az utóbbi 4-5 hónapból vontam le azt, hogy vannak jó napjaink is, már nem is foglalkoztam azzal, hogy milyen volt korábban. Persze így, ha visszagondolok, tisztán emlékszem.

De bevallom őszintén, én még gondolni sem merek a kistesóra, úgy érzem, ha mégegyszer kifognék egy ilyen típust, tényleg nem bírnám ki már idegileg. Ígyis sokszor érzem úgy, még ennél is jobb lehetne a kapcsolatom a fiammal, mint így. Én is mosolygósabb, jobb kedvű lennék, ha nem abból állnának az éjszakák, hogy még akkor is hol egyikünk hol másikunk ordít...

2015. jan. 20. 14:50
 15/19 A kérdező kommentje:

Jaj, ez ismerős :D

Nem élünk nagy lábon, de még pont nem is halnánk éhen, ha kis tesó lenne. Kérdezgetik is mindig.

Én sem merném vállalni, a 9 hónap is egy katasztrófa volt, azóta meg csak a nyűglődés és leépülés fizikailag és mentálisan.

Én nem csak attól félek, hogy még egy ilyen babát "fognék ki", hanem mi lenne, ha pont nem? Ha egy tündéri, kacagó-mosolygós babám lenne, akivel csupa rózsaszín napjaink lennének. Rosszul érezném magam a nagyobbik miatt.

2015. jan. 20. 14:56
 16/19 anonim ***** válasza:

Én nem bánnám abszolút, hogyha másodjára mintagyerek lenne majd! :)

Nálunk emiatt is alakult úgy, hogy mindenképp megvárjuk az ovit. Képtelen lettem volna egyszerre két gyerekkel éjszakázni, szenvedni itthon. Pedig az eredeti tervek szerint 1.5-2 év lett volna a korkülönbség. Persze mindenki azzal bíztatott, hogy majd "3 hósan", aztán "majd 6 hósan", aztán "majd 1 évesen' könnyebb lesz vele, jó alvó lesz... hát nekem lett igazam és örülök, hogy nem vállaltam be a kistesót, és őszintén, nem is reménykedek, hogy az alatt a pár nap alatt megtáltosodik, ameddig betölti a 2-t :))) Talán majd 3 évesen már nyugi lesz nálunk is...

Nálunk is mindenki kérdezi, na meg jönnek is már sorba a kistesók, akikkel szültem. Hozzáteszem, ott egyiknél sem ilyen a nagytesó.

Azt nem is írtam, fiam ráadásul írtó rossz/keveset alvó. 7 hós korától csak napi 1x alszik, de voltak hónapok, hogy nem is aludt napközben!! (Persze emellett is ébredt éjjelente..)

Viszont! Tényleg komolyan mondom, hogy jobb lesz és az ember felejt :) Ha amúgy jó a kapcsolatod a gyerkőccel, akkor amint beszél már, és lesznek jó napjaitok, te is kivirulsz! 2-3 év múlva meg biztos nem fogod magad rosszul érezni magad emiatt, már csak arra emlékszel majd, hogy "ja igen,ő elég problémás gyerek volt" :)))

2015. jan. 20. 15:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Van napirendje, eleget alszik, eszik, stb? Van olyan tevékenység/ játék, amit kedvel? Alapvetően szerintem két eset van: vagy valami gondja van, fáradtság, fáj valami, stb. vagy pedig egyszerűen csak unatkozik, hisztizik. Ha az utóbbiról van szó meg kell próbálni leszoktatni.
2015. jan. 20. 23:29
 18/19 A kérdező kommentje:

Van napirendje, alszik is eleget szerintem összességében.

Sokfélét játszik, de sosem egyedül. Vagyis nagyon ritka az ilyen.

Mi szülők, inkább magunknak való típusok vagyunk. Mindketten a türelem és nyugalom megtestesítői voltunk. De a gyerekem olyan temperamentummal rendelkezik, hogy igényli a társaságot, sokkal nyitottabb mindenre. De ehhez az kell, hogy én is mellette legyek.

Igen, nemrég kezdte el a hisztizést. Ha elveszek tőle valamit, akkor lefekszik a földre és ordít. Egyelőre nincs tapasztalatom ennek kezelésében, ezért most határozottan rászólok, hogy: Nincs hiszti. És ellépek tőle. Pár perc múlva visszamegyek hozzá, ha már föltápászkodott és akkor megnyugtatom, beszélek hozzá vagy játszunk valamit. Fogalmam sincs, hogy a későbbiekben jó lesz-e ez a módszer. Őszintén szólva tapasztalatlan vagyok :(

2015. jan. 21. 09:58
 19/19 anonim ***** válasza:

Huuu az en nagyobbik lanyom is ilyen! Mindenen nyavog meg hisztizik. A mai napig, pedig mindjart 5 eves lesz. Egyszeruen megorulok tole! Babakent is eltelt 2 perc es mar nyavogott... Semmi sem volt jo neki, rengeteg videot is csinaltunk errol. Most sem jobb, csomoszor minden ok nelkul mar konyul lefele a szaja es elkezd szipogni. Meg ha oltozni kell. O az elozo hazassagombol szuletett, tiszta apja kulsore es belsore is. De a mostani ferjemmel neveljuk, aki nagyon bekes termeszetu, de a lanyom kicsinalja. Volt, hogy mar megrazta, hogy mi baja van mar megint, hagyja mar abba! Van mar kozos babank is, o meg egy tunder. Orakig eljatszik magaban, es csak akkor nyuglodik ha faradt vagy ehes. De a nagyobbal nem tudom mit csinaljak, kapott mar hideg vizet, fenekelest stb...

A lenyeg, hogy egyutterzek veled. De nem tudok ra megoldast a mai napig :(

2015. jan. 21. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!