Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kinek mikor jött meg szülés...

Kinek mikor jött meg szülés után a menzesze? Mennyi ideig szoptattatok? Okozott-e bármi problémát a szoptatásban, mikor megjött?

Figyelt kérdés
2015. jan. 19. 16:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%
Első gyereknél 11 hónaposan jött meg, 27 hónapig szoptattam, semmi probléma nem volt. Második gyereknél 16 hónapra jött meg és 26 hónapig szoptattam, vele sem volt probléma. A menzim mindkét alkalommal egyből rendszeres lett.
2015. jan. 22. 19:58
 12/15 anonim ***** válasza:
73%

1. baba: egy éves korában jött meg, rá 2 hónappal várandós lettem a tesóval, további 3 hónappal később nullára apadt a tejem. Mondjuk ettől függetlenül a fiam cicizett elalváshoz rendületlenül egészen 2,5 éves koráig, azaz a 2. terhességem alatt végig és a hugi megszületése után még tandemben egy fél évig. Az nem zavarta a cicizésben amikor megjött a menzeszem, de az igen, amikor megfogant a tesó, akkor két napig nem kérte, utána viszont megint.

2. baba: 15 hónapos volt amikor először megjött, őt nem zavarta, ugyanúgy szopott egészen majdnem 2,5 éves koráig - azért hagyta abba önszántából, mert jött a harmadik baba, és azt mondja, meghagyja a tejecskét neki :).

3. baba 4 hónapos, remélem, most is jó sokáig megúszom még vérzés nélkül. :)

2015. jan. 22. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
66%

1. 6 héttel a szülés után.Onnantól nem szopizott,mivel Őt zavarta,hogy megváltozott a tej íze.

2. 7 hónappal a szülés után,8 hónapos koráig szopizott,nem zavart be a mensi.

3. 23 hónappal a szülés után,a kicsi 2 éves és 1 hónapos koráig szopizott.Semmiféle problémát nem okozott

2015. jan. 23. 16:11
 14/15 anonim ***** válasza:

5 honapos volt a babam amikor eloszor megjott, pont 1 honapja hagytam abba az "igeny szerinti" szoptatast es valtottam a 4 orankenti etetesre, ugyhogy gondolom a kevesebb szoptatastol rogton lett ovulaciom mert 3-4 het mulva megjott.

2 honapot szoptattam meg, mintha nem kellett volna mar neki, egyre tobbet kellett tapszerrel potolni, vegul elutasitotta a mellem, de akkor mar csak egy kicsit szopizott reggel-este es reg szet volt valasztva az eves az alvastol tehat amikor a 3-4 oras etetesekre atalltam az egesz napos folyamatos szoptatasrol, akkor ugy csinaltam hogy mindig akkor kapott enni amikor felebredt, nem alvas elott, az alvas elosegitesere. Igy nem okozott gondot a szoptatas elhagyasa.

2015. febr. 2. 19:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Szülés után 2 hónappal jött meg először, és az első menstruációs napon drasztikusan le is csökkent a tejem, sajnos nem tudtam semmivel sem feltornázni a mennyiséget.

Ez után még 2 hónapig szoptattam, de ez inkább már csak szenvedés volt, lehet nem kellett volna ennyire erőltetnem azt a pár milliliter tejet.

Kérdeztem az orvosom, azt mondta elég ritka, hogy valakinél ennyire bekavarjon a ciklus, de megesik. Hát így jártam.

2015. febr. 3. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!