Mièrt nèzik le az abortuszon àtesett noket azok akiknek nem lehet gyereke?

Figyelt kérdés
Sok olyan hozzàszolàst olvasok amikor gyilkosnak nevezik az abortuszt(ilyen vagy olyan ok miatt) vàlaszto noket. én èrtem hogy nagyon rossz annak akinek nem lehet gyereke ès minden àlma hogy anyàvà vàljon,nade arrol nem egy màsik no tehet,aki esetleg nem szeretne gyereket... Sajnos nem igazsàgos az èlet,mert a baba sokszor oda jonne ahova nem kellene. De mindenkinek teljes joga eldonteni hogy akarja-e vagy sem,ezèrt nem kell utàlni senkit,ès nagyon durvàn sèrtegetni,amit sok tèmànàl làttam.
2008. aug. 20. 11:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Nem lenézik, hanem felháborodnak..és ezen nem kell gondolkodni, hanem meg kell érteni, hogy ha valaki már két éve azon gyúr, hogy baba legyen, más meg futószalagon megy be az abortuszra, nyilván zavaró, hogy vajon miért???

Ugye ha megfelelően védekezett volna..és stb kérdés felmerül, persze kivételt képez aki fogamzásgátló mellett esik teherbe, de sokat olvastam itt aki aztkérdezi, hogy mit kell tenni az abortuszhoz ha már megtörtént a baj, mert nem volt épp gumi, hát tudod...nehéz válaszolni nekik, mert az abortusz egy lelki fájdalmas dolog, de aki ezt a kérdést felteszi, mert döntésképtelen, annak nem kell gyerek..és sok esetben abortusz után már nem is lehet.

Én nagyon drukkolok, hogy az essen teherbe, aki valóban szeretne babát, aki nem az pedig inkább ne!! 23 hetes kismami

2008. aug. 20. 12:04
 2/11 A kérdező kommentje:
szerintem joga van mindenkinek abortuszra menni ugyanugy mint megtartani a babàt. Persze az tènyleg gàz ha valaki "futoszalagon jàr abortuszra",de sajnos olyanok is vannak akik tabletta mellett estek teherbe,na azokat nem kellene lenèzni,nyilvàn azèrt vèdekezett mert nem szeretett volna babàt,ezer indok van rà,mièrt nem.
2008. aug. 20. 12:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 19 voltam,amikor abortuszom volt,és volt egy "baràtnöm" 33 éves,de nem esik teherbe.

ö is ki volt akadva,hogy elvetetem,de a végén màr csak azzal jött,hogy nekem se lesz màr több terhességem,

igy kezdem azt hinni,hogy nem felhàborodàs,hanem irigység beszélt belöle.

ÉN magam eltéltem ezelött az abortuszt,mégis àtestem rajta.....

persze nem mindegy hànyszor volt abortuszod(ismerek olyat akinek 2 gyermeke van,és 11 tehàt 11 abortusza volt

na az ilyen normàlis?nem.az ilyet én is lenézném,söt,lenézem........

Persze mindenki követ el hibàt az életében,de a hibàkbol tanulni kell.

Én abortuszom utàn védekeztem màig,és lelkiismeretfurdalàsom van.

Viszont ugy gondolom a jogom megvolt ahhoz hogy eldöntsem:mi legyen a baba(vagyis akkor még embrio sorsa)

Lehet nekem is fàjna hogyha nem eshetnék teherbe,màs meg elveteti sajàtjàt,na de ezért nem szabad nagy dobra verni hogy terhes vagy,majd elvetetted.

Ez magànügy,én sem mondanàm többé el soha senkinek,ha ujra ilyen hibàt követnék el.

Az emberek ma meg màr csak ilyenek.Ezt el kell igy fogadni.

van aki megértö,és van aki nem.

De van egy mondàs:Nem szol szàm,nem fàj fejem:)

2008. aug. 20. 12:10
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Sziasztok!

Szerintem mindenki törődjön a saját életével, ne az érdekelje, hogy körülötte kinek, hány abortusza meg terhessége van. Ettől a saját életünk nem változik!

2008. aug. 20. 15:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Engem életemben kétszer műtöttek. Egyszer azért, hogy ne legyen gyerekem, egyszer azért, hogy legyen. Szörnyű mindkettő, más érzés, más kín, ezt csak azt tudja aki benne van. Nem vagyok csélcsap, mindkét terhesség a férjemtől van, gyógyszert szedtem már 16 éves korom óta, mert nem volt szabályos a ciklusom, azóta tudom, hogy PCOS-ben szenvedek. 2 éve voltunk együtt, a dokim azt mondta, hogy váltsuk le az akkori fogamzásgátlómat, mert már elavult..., szedtem én azt az újat rendesen, de nem jött meg. Albérletben laktunk, 23 éves voltam, dolgoztam, de nem voltam bejelentve, a férjem nagyon keveset keresett, nem tudott volna hármunkat eltartani, egyenlőre élni akartunk, megalapozni a jövőt, szórakozni..., nagyon rosszkor jött. Iszonyat megalázóan bántak az abortuszos nőkkel, amit meg is értek, mert olyanokkal voltam egy szobában, hogy azt se tudta kitől terhes, 7-8 abortusza volt, lenéztem én is őket és magamat is. Emlékszem, azt álmodtam, hogy egy szőke, göndör fürtös kislánnyal játszom, idilli volt az egész, sütött a nap, nagyon boldogok voltunk, aztán egyszer elkezdett távolodni az a kis tündér, hiába nyújtottam a kezem, nem értem el, pedig annyira akartam. De felébresztett a műtős fiú az altatásból és én csak zokogtam...Aztán 4 év múlva készen álltunk, szerettünk volna babát, de a sorstól visszakaptuk, amit tettünk, nem sikerült 3 évig. Aki benne volt tudja, hogy mennyi szenvedés ez. Megműtöttek, hormonkezeléseket kaptam, végül sikerült. Nem azt a szőke kislányt kaptam vissza, igaz kék szemű a lányom, de gyönyorű sötét barna haja van. Viszont a mai napig nem bántam meg az akkori döntésemet, akárhogy is fáj, sokat beszéltünk erről a férjemmel és mindketten úgy gondoljuk, hogy ma nem lennénk együtt, mert akkor még nem volt olyan erős a kapcsolatunk, hogy azt a pénztelenséget, kilátástalanságot kibírja, mehettem volna vele egy anyaotthonba v. ki tudja hová. De egy abortuszt soha nem hever ki az ember. És mélységesen elítélem azokat a nőket, aki védekezés nélkül, felelőtlenül teherbe esnek és abortuszra járnak. Kíváncsi vagyok, hogy ők ez hogy élik meg lelkileg, megrázza őket annyira, mint annak idején engem? Gondolnak a meg nem született gyermekeikre? Remélem ők is vezekelnek valahogy...
2008. aug. 21. 17:47
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

én lenézem azokat akik abortuszt csinálnak. akárki akármit is mond!

szerintem nincs joga elvenni az életet. ahhoz van joga hogyeldöntse akar e gyereket vagy nem de ezt védekezéssel döntse már el. ha meg nemtudott igy járt. bárcsak megszünne az abortusz itt magyarországon!

egyéletet elvenni mert ö nemakarta és nemválalja!és mert neki nincskedve görizni hogy eltartsa. lenázem öket és leis fogom örökre!19 éves lány

2008. aug. 22. 20:51
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
Előbb tanulj meg írni utánna nézél le mást,az írásod alapján sötét lehetsz mint az éjjszaka te 19 éves kislány.Azt sem tudod miről nyilatkozól ,mit tudod te mi az az abortusz,hát még azt hogy mi az a gyermekvállalás.Szerintem beszélgessél el erről az anyukáddal utánna oszd itt az észt.
2008. aug. 23. 13:44
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
utolso válaszlonak. te mégsötétebb vagy nálam is ha az abortusz mellet álsz
2008. aug. 23. 14:27
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
az én véleményem az hogy ha valaki nemtudot kelőképpen védekezni ne a könyebb utut válasza. akkor válalja a hibáját és neveleje fel az a szerencsétlen gyermeket.
2008. aug. 23. 14:30
 10/11 anonim ***** válasza:
70%

Én ugy lettem terhes,hogy azt mondtàk elötte egyévvel,hogy nem eshetek soha teherbe.........

végül csak lett baba,de nem tartottam meg.miért?

Prostituàlt voltam,nem volt lakàsom,nem volt tb-m,nem volt csalàdom(àllami gondozott)

Hàt elvetettem.ez baj'

hogy nem egy night club közepén élte meg a szerencsétlen a gyerekkoràt?

hmmmmmmmmmmmmm

most lelehet nézni,hogy mivel foglalkoztam,nem baj,de nem ismer senki8okom volt erre az életre9

ma (3 év utàn)

tisztességesen élek,férjem van,és jön a baba!

27 hetes kismama

2008. aug. 23. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!