Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek csak egy gyermekük...

Akiknek csak egy gyermekük van és úgy tűnik, nem is lesz több. Nem bántátok meg, hogy nem lett testvér?

Figyelt kérdés
Én (anya) 38, párom 43 éves lesz a nyáron, kislányunk 4,5 éves. Jó lenne még egy gyerek, de annyi minden szól ellene is. Viszonylag biztos állásom vn, nagyon megértő főnökkel. Ha szülnék, nem lenne hová visszamennem, mert a főnököm 1-2 év múlva nyugdíjba megy. Sok időm nincs már, hogy szüljek.
2015. jan. 12. 19:06
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
mejdnem hasonlo parameterek. es nagyon szeretnek testvert. sajnos egyet mar felidosen elvesztettunk :-(. Ne gondolkozz hanem tegyetek erte. (az se biztos ebben a korban hogy osszejon es az se hogy megszuletik):-(
2015. jan. 12. 19:10
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Sajnálom a babát, akit elvesztettetek ☹ .

Tudom, hogy semmi sem biztos, részben ezért is félek.

2015. jan. 12. 19:12
 3/10 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

Azt soha nem bánod meg, hogy lett még egy gyereked, de azt később NAGYON megbánhatod, ha nem lesz. 10-20 év múlva már nem az fog számítani, milyen volt a munkád, főnököd, stb., ez csak most tűnik fontosnak.

Ahova Isten báránykát ad, oda legelőt is :)

2015. jan. 12. 19:21
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

3-as: Ha szerinted "Ahova Isten báránykát ad, oda legelőt is :)" akkor miért van olyan sok gyerek árvaházban és miért adnak örökbe olyan sok babát, mert nem tudják eltartani? Miért van éhező gyerekeket támogató alapítványokra szükség? Miért él rengeteg gyerek mélyszegénységben?

Kérlek magyarázd meg, én hülye vagyok és nem értem.

Köszönöm.

2015. jan. 12. 19:33
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Én 33 éves vagyok, a férjem 30. Egy 2,5 éves fiunk van. Időben éppen beleférne, hogy vállaljunk még egyet, de nem fogunk. Anyagiak, munka miatt.

Az a mondás, amit a 3-as írt nevetséges. Ezért van ennyi nyomorgó, kérincsélő család, mert a báránykák csak jönnek egymás után, de a legelő valahogy elmarad. Persze ehhez ész is kell, hogy felfogja az ember, ez nagyon nem így működik.

2015. jan. 12. 19:52
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek is.

Kedves 3! Biztos megbánom, ha nem szülök. De sokkal felelősségteljesebb vagyok annál, hogy úgy vállaljak még egy gyereket, hogy nincs alapja.

2015. jan. 12. 20:22
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem szerettem volna még elküldeni😊.

Szívem szerint szülnék, de a bizonytalanra nem merek. Van egy egészséges gyerekünk.

Mindenkinek ment a kezecske.

2015. jan. 12. 20:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben voltam én is,van egy 5 éves gyerekekünk és az anyagiak miatt felsem merült a második gyerek,aztán egyre jobban akartam mégis.Ugyanazzal a dilemmával mint te.

Teherbe estem,nem örültem 100℅ig mert féltem h nem tudunk mindent megadni.Elvetéltem.Akkor döbbentem rá h biztosan fogok és akarok még babát szülni.

Jól írta az egyik válaszoló,megbánod ha nem szülsz pedig szeretnél es csak a pillanatnyi anyagiak tartanak vissza!

2015. jan. 12. 21:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is. Ha terhes lennék, örülnék neki, mert eldőlne. Most az anyagiakkal még nem lenne gond, de nem kapkodnának értem mikor újra dolgoznék. A másik amitől félek, az a korom.
2015. jan. 12. 22:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Bár nekünk 3 gyerekünk van,csak a korod-ra reagálnék.Én 39 éves elmúltam,amikor terhes lettem a harmadikkal(akartuk).1. hónapban összejött.A legkönnyebb terhességem,leggyorsabb szülésem volt,holott az előző kettő is az volt(terhesség+szülés is).2 éves múlt a kicsi,Ő a legéletrevalóbb,Neki vág az agya a legjobban a három közül!Azt kell,hogy mondjam,életünk legjobb döntés volt,hogy bevállaltuk(2.5 hónappal a 40. szülinapom előtt született meg
2015. jan. 12. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!