Mikortól kezded el taníttatni a gyerekedet angolul?
Parancsolj. Ha megbirkózol az angollal meg a nyelvészettel egyszerre, rengeteg olvasnivaló van erről :).
Sosem leszünk olyanok egy idegen nyelvből, mint ha abban a nyelvi környezetben szocializálódtunk volna.
Nekem rokonaim laknak Londonban 10+ éve. Most másfél éves a kisfiuk, de otthon csak magyarul beszélnek hozzá. Idézem: "ne az én helytelen, rossz kiejtésű angolomat tanulja meg. Fog elég angolt hallani bölcsiben/oviban."
Teljes mértékben egyetértek vele. Énis nagyon jól beszélek angolul, pedig csak 7 évesen kezdtem el tanulni. Mégse kezdeném el megtanítani rá a gyerekem.
Ahogy az egyik előző is írta, otthon csak akkor tanítsák angolul, ha a tanító anyanyelve az angol.
Amit belinkeltél, az egy források nélküli magánvélemény valakitől (nevet nem találtam, de lehet, hogy én nem kerestem eléggé), de nem is írja azt, hogy káros lenne a nyelvvel való találkozás kicsit korban.
A felnőtteknél alkalmazott, pragmatikus módszerekre írja, hogy ártalmasak. Még mindig nem látom az ellentmondást.
Nem káros, de mivel nem az anyanyelved, nem jó a kiejtésed, vannak hibáid, nem abban a kultúrában nőttél fel. Én feleslegesnek érzem, hogy így nyelvet tanítsak a gyereknek. Azt meg, hogy pár szót megtanul, megteheti az iskolában is. Nincs annyival előbbre vele.
Én vagy anyanyelvűvel fogom az iskolánál korábban foglalkoztatni, vagy sehogy.
Évekig éltem kint, anyanyelvi szinten beszélem, a kiejtésem is anyanyelvi. Hol írtam ennek az ellenkezőjét?
Fordítóként, tolmácsként dolgozom - pont emiatt.
Rendben, akkor te tanítod, nekem lehet más véleményem. Én is évek óta élek kint, attól nem lett anyanyelvi a kiejtésem, de biztos én vagyok béna.
Véleményt kérdeztek, az enyém ez. Nem kell vele egyetérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!