Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól kezded el taníttatni...

Mikortól kezded el taníttatni a gyerekedet angolul?

Figyelt kérdés
Fontos szerinted az, hogy minél hamarabb találkozzon az idegen nyelvekkel?
2015. jan. 10. 18:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Parancsolj. Ha megbirkózol az angollal meg a nyelvészettel egyszerre, rengeteg olvasnivaló van erről :).

Sosem leszünk olyanok egy idegen nyelvből, mint ha abban a nyelvi környezetben szocializálódtunk volna.

2015. jan. 11. 09:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekem rokonaim laknak Londonban 10+ éve. Most másfél éves a kisfiuk, de otthon csak magyarul beszélnek hozzá. Idézem: "ne az én helytelen, rossz kiejtésű angolomat tanulja meg. Fog elég angolt hallani bölcsiben/oviban."

Teljes mértékben egyetértek vele. Énis nagyon jól beszélek angolul, pedig csak 7 évesen kezdtem el tanulni. Mégse kezdeném el megtanítani rá a gyerekem.

Ahogy az egyik előző is írta, otthon csak akkor tanítsák angolul, ha a tanító anyanyelve az angol.

2015. jan. 11. 11:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Amit belinkeltél, az egy források nélküli magánvélemény valakitől (nevet nem találtam, de lehet, hogy én nem kerestem eléggé), de nem is írja azt, hogy káros lenne a nyelvvel való találkozás kicsit korban.

A felnőtteknél alkalmazott, pragmatikus módszerekre írja, hogy ártalmasak. Még mindig nem látom az ellentmondást.

2015. jan. 11. 11:38
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem káros, de mivel nem az anyanyelved, nem jó a kiejtésed, vannak hibáid, nem abban a kultúrában nőttél fel. Én feleslegesnek érzem, hogy így nyelvet tanítsak a gyereknek. Azt meg, hogy pár szót megtanul, megteheti az iskolában is. Nincs annyival előbbre vele.

Én vagy anyanyelvűvel fogom az iskolánál korábban foglalkoztatni, vagy sehogy.

2015. jan. 11. 15:15
 15/16 anonim ***** válasza:

Évekig éltem kint, anyanyelvi szinten beszélem, a kiejtésem is anyanyelvi. Hol írtam ennek az ellenkezőjét?

Fordítóként, tolmácsként dolgozom - pont emiatt.

2015. jan. 11. 15:52
 16/16 anonim ***** válasza:

Rendben, akkor te tanítod, nekem lehet más véleményem. Én is évek óta élek kint, attól nem lett anyanyelvi a kiejtésem, de biztos én vagyok béna.

Véleményt kérdeztek, az enyém ez. Nem kell vele egyetérteni.

2015. jan. 11. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!