Kivagyok teljesen ti ilyenkor mit tesztek?
Van 2 fiam 3 és 4,5 évesek. Imádom őket de teljesen kikészitenek.
Egész nap orditanak veszekednek verekednek. Egy pillanat nyugalmam sincs mert másznak rám mint a majmok. Egész nap csak fegyelmezni kell őket nincs olyan pillanat mikor ne kelljen szólni.
Próbálok normálisan megbeszélni velük mindent de mikor a pofámba röhögnek és azt mondják ugyse hallgatunk rád ...na akkor elgurul a gyógyszerem. Dolgozok is és fáradt is vagyok...olyan jo lenne haza jönni az ovibol leülni játszani de ezek veszettek. Semmi nem használ...bármivel próbálok hatni semmi. Segitségünk sincs sajnos.
Már sokszor azt érzem nem szeretek velük itthon lenni :(
Nem tudom miért lett divat ilyen kicsi korkülönbséggel szülni. Az ideális 4-5 év, hogy a szülők se bolonduljanak meg teljesen. Komolyan, nem bántásból írom. Következetes nevelés és büntetés. Pl. nincs kedvenc mese vagy nincs kedvenc étel, ilyenek. Ha nem fegyelmezed őket, nem vagy következetes, nem is fognak szót fogadni.
Mivel ovis mind a kettő, szerintem nagyon jót tenne neked, ha dolgoznál. Felnőttek közt lennél, ez kicsit téged is kikapcsolna.
Első írta h dolgozik. És attól h neked 4-5 év az ideális másnak nem.
Kérdező!
Büntesd meg őket, ha ellenkeznek akkor is légy következetes, ha egyszer rácsapsz a seggükre sem lesz semmi bajuk. Legyen egy bünti sarok vagy szék, ahol ha nem fogadnak szót ott kell maradniuk amíg nem engeded el őket. Ha nem vagy határozott a fejedre fognak kakilni.
Már bocs, de kinek mi az ideális. Nekem nagyobb a korkülönbség és így sem egyszerű. A naggyal tanulni kéne, a kicsi meg játszana, amikor a kicsivel vagyok, a nagy hisztizik valami hülyeségért, semmi időm nincs. A titok az lenne, hogy igenis nem szabadna egyedül csinálni mindent. Akkor a kis korkülönbség sem lenne probléma. Nálunk is ez a baj, minden rám marad, munka után fáradtan.
Én ilyenkor túlélek. Lefektetem őket és lazulok. Pl. most. :) Holnap új nap, 1 nappal öregebbek és biztos normálisabbak lesznek, mint ma voltak.
Nekem lányaim vannak szintén 1,5 év korkülönbséggel és ez az időszak nekünk sem volt fáklyásmenet. Ekkorra a verekedés már kezdett megszűnni, de a másik piszkálása miatt sokszor állt nálunk a bál.
Volt olyan, hogy fél délután veszekedtek valamiért, mert valamelyik mindig odamondott vagy odavágott valamit a másiknak, így egymást hergelték. Végül megtiltottam, hogy együtt játszanak és egymáshoz sem szólhattak. Ott voltam végig, amelyik már egy plüssjátékot akart adni a másiknak azt se engedtem. Jó sokáig tartott, már játszottak volna egymással és sikerült megtörni a "visszaadom" piszkálást. Amikor újra játszhattak már megint nyugi lett.
Aztán volt, hogy sorfalat álltak a konyhacsempénél, mert Colombo se nyomozta volna ki, hogy ki volt a hibás. Először ment a bőgés, a "ne nézz rám", aztán csak szipogtak, végül meghallottam, hogy a nagyobb javasolja: béküljünk ki, mert egész délután itt állhatunk.
Én büntettem mint a fene, minden agresszivitást csírájában elfojtottam. Ha valaki egyedül akart játszani arra adtam lehetőséget és ilyenkor a másik nem piszkálhatta, mondtam, hogy tiszteletben kell tartani a másikat. Idővel meglett az eredménye, évről évre egyre jobb. Nem rossz a kis korkülönbség, mert sokkal jobb programot csinálni hiszen egy korosztály, jobban együtt játszanak, társasokban is kevesebb a vita.
8-as jól írja. Kérdező, gyenge akaratod van, ennyi, nem tisztelnek a gyerekeid. Következetesség, fegyelem és szigor.
Kiröhögnek a gyerekeid. Akkor mit csinálsz? Hátat fordítasz nekik? Most komoly? Mit gondoltál mikor másfél év korkülönbséggel szültél? Nem lenne itt gond, ha nem a gyerekre hagytál volna mindent, gondolom minden meg lett nekik engedve,ennyi. Mikor otthon voltál nem dolgoztál, na, akkor kellett volna nevelni, nem most sírni. Következetesség nagyon fontos. Gyereket meg nem azért kellene vállalni ilyen kicsi korkülönbséggel, hogy ne kelljen gyorsan visszamenni dolgozni, most meg szívsz. Mindenki maga sorsának kovácsa. Ja, meg miért kellene segítség? Apa gondolom estig dolgozik vagy nagyinak szülted a gyereket? Nem sírni kell, hanem akkor kellett volna gondolkodni, mikor beválalltál még egy gyereket egy másfél éves mellé. Kevesebb időd jutott rá, itt az eredmény. Ha tetszik, ha nem. Most leeht szigorúnak lenni. Meg lehet lepontozni is, ez az igazság.
22-23 mire a 4,5 éves elalszik?
Úristen. Valamit nagyon rosszul csinálsz? Nagyon gyenge akaratod lehet. Ha a szép szóra nem hallatnak, elő kell venni a keményebb stílust és fő a határozottság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!