Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eddig 72.575 ot kaptam GYED...

Eddig 72.575 ot kaptam GYED re, ma meg, elvileg, mikor januartol emeltek a GYED et,70.910 et. Mitol van ez?

Figyelt kérdés
2010. febr. 4. 14:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, h az adójóváírás miatt?

Azt hiszem, h újra kell igényleni, évente, én sem tettem meg, de pont tegnap olvastam erről.

2010. febr. 4. 14:51
 2/14 A kérdező kommentje:
Koszi! Most hogy mondod, szerintem is ez lehet. Hol kell igenyelni? Ha a munkahelyem nem TB kifizeto, akkor a TB nel? Vagy a Kincstarnal?
2010. febr. 4. 15:03
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
A gyed alapja az előző évi jövedelmed. Tehát ha kaptad a br. 100100 Ft-os gyedet, akkor elvileg annak kapod a 70%-át. Nekem küldött erről egy határozatot az oep, ma kaptam meg. Te nem kaptál?
2010. febr. 4. 15:04
 4/14 anonim ***** válasza:

Én sem kaptam semmit erről.

Illetve jött vmi papír, de azon csak annyi volt, h mennyit fizettek be utánam, az kell majd az adóbevalláshoz.

2010. febr. 4. 15:06
 5/14 A kérdező kommentje:
Koszi, de felreertetted a kerdest. En mar tavaly is GYED en voltam, az meg hulyen nezne ki ha a 70 % nak kapnam a 70 % at.Csak hoppa eltunt 2000 ft nekem az volt furcsa. De telleg az adojovairas miatt lehetett.
2010. febr. 4. 15:06
 6/14 anonim ***** válasza:
69%

Nem értettelek félre, tényleg így van. Ahogy írtam, a gyed kiszámításánál az előző évi átlagkeresetedet veszik figyelembe. Tavaly előtt még dolgoztál, így ez jelentette a gyed alapját. Mivel vélhetően az átlagkereseted meghaladta a mindenkori minimálbér kétszeresét, ami tavaly 100100 Ft volt (és ennél nem lehet magasabb a gyed), így annak a nettóját kaptad. Tavaly viszont gyedet kaptál, tehát ezt vették alapul a kiszámításnál. Lehet, hogy zavaros volt, de a lényeg az, hogy sajna most a tavalyi gyed után számolták az ideit.

Az adójóváírás amúgy 8-9000 Ft körüli összeg havonta, így az nem okozhatja a különbséget.

2010. febr. 4. 15:15
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Hű, első és harmadik vagyok, most akkor én is megértettem,h mit írtál.

Kevesebb lesz a gyedem? Ez durva, ezt nem tudtam...

2010. febr. 4. 15:17
 8/14 anonim ***** válasza:
2010. febr. 4. 15:29
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Én pont ma voltam ezzel a problémával a munkaügyön.Mivel tavaly maximum gyedet kaptam,így idén is azt kellene,de csak 72000ft-ot kaptam.Kiderült,hogy az adójóváírást nem kapom,amit állítólag most már felemeltek 15000ft-ra!Tehát jövő hónaptól legalább 87000ft-ot kell kapnom.amúgy én úgy tudom,hogy a gyedből nem lehet "újra" gyedet számolni!

Tehát az idei évben is a gyed előtti fizetésed a mérvadó!

2010. febr. 4. 16:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Második és negyedik vagyok. Na akkor most már én sem értem, hogy mi van. Mert nekem csak úgy jött ki az összeg, ha a tavalyi gyedemből számoltam...
2010. febr. 4. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!