Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nincs 180 napom csak 176...

Ha nincs 180 napom csak 176 akkor mennyi Gyed et fogok kapni.160 ezere voltam bejelenve januártól (tavaly)?

Figyelt kérdés
Akkor most ez alapján vagy pedig a 2007 es bérem alapján fogom kapni?MEnnyi a minimálbér 2szeresének a 30ad százaléka egyébként?mert azt hallottam hogy lehet hogy azt kapom.
2009. jan. 14. 16:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A GYED feltétele az igénylést megelőző 2 évben a 180 biztosított nap. Ha nincs meg, akkor nem kaphatsz GYED-et, akkor csak GYES-re vagy jogosult. Valahogy kapard össze a hiányzó 4 napot.

A GYED alapjául az előző naptári évet veszik figyelembe, vagyis ha még tavaly igényelted decemberben, akkor a 2007-eset, ha már idén, akkor a 2008-as béred az alap.

Ha meglenne a 180 napod, akkor a max. GYED (br. 96.600 Ft. Ez 73.035 Ft + adójóváírás) járna.

2009. jan. 14. 16:50
 2/8 anonim válasza:

Sziasztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogyha én még főiskolán tanulok, akkor nekem milyen támogatások járnak, járnának? Mert erre idáig még nem találtam megfelelő választ. A főiskola négy éves, nekem már csak a nyelvvizsga és az államvizsga van hátra. A főiskolás évek beszámítanak valahova? Mert én már annyi félét hallottam, de igazából nem tudom, hogy ilyenkor mi is a teendő.

A válaszokat előre is köszönöm!

2009. jan. 14. 17:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanígy jártam, 2008-ban július közepéig dolgoztam de voltam táppénzen is, és emiatt nincs meg a 180 nap. Már teljesen össze vagyok zavarodva, mert van aki azt mondja h a táppénzes napok is beleszámítanak, valaki szerint meg nem. Most már végülis mindegy, már nem tudok mit tenni, de ha tudtam volna, akkor dolgozom még 1 hétig h meglegyen.
2009. jan. 14. 17:14
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Második!

A tanulói jogviszony nem egyenlő a biztosítotti jogviszonnyal, ezért nem leszel/lennél jogosult a GYED-re csak GYES-re (ez kb. 27eFt).

2009. jan. 14. 17:15
 5/8 A kérdező kommentje:
harmadik válaszoló ha tudsz valamit kérlek irj,mert ugyanabban a cipőben vagyunk és ugyanakkor:D
2009. jan. 14. 17:53
 6/8 A kérdező kommentje:
KEdves első!Előtte is dolgoztam csak januártól magassabbra vtam bejelentve
2009. jan. 14. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:

A harmadik vagyok.

Ha megtudok valamit írok.

De megpróbállak priviben is megkeresni.

2009. jan. 14. 20:54
 8/8 A kérdező kommentje:
köszike,várom nagyon
2009. jan. 14. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!