Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lett kevesebb a gyedem...

Miért lett kevesebb a gyedem ebben a hónapban?

Figyelt kérdés
Egy hónapja kb. 6000 Ft-tal többet utaltak, mint ma. Minden évben újraszámolják, vagy változott valami januártól? Azt sajnos nem hiszem, higy elrontották...
2010. febr. 3. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Állítólag a gyed-et is szuperbruttósítani kell, és azután adózni. Valószínűleg ezért lett kevesebb.
2010. febr. 4. 12:32
 12/18 anonim ***** válasza:

Őszintén, ti honnan tudjátok, hogy a 6000 Ft nem lehet az adójóváírása? Egy szóval se mondta, hogy max. gyedet kap (vagy én nem láttam???), lehet, hogy ennyi a gyedének az adója.

De csak érdeklődök...

2010. febr. 4. 13:14
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem max gyedet kapok, az biztos. El tudom képzelni, hogy ez az adójóváírás miatt van. Ha igen akkor csak azt nem értem, hogy miért nem kért senki, hogy erről nyilatkozzam. Mindenesetre holnap bemegyek a munkahelyemre, mert szóltak, hogy megjöttek az adóbevalláshoz szükséges papírjaim, rá fogok kérdezni. Bár sajnos az a sanda gyanúm, hogy vállvonogatás lesz a válasz...
2010. febr. 4. 20:34
 14/18 A kérdező kommentje:
Fejlemények: Megkaptam a fizupapírjaimat, és annyi a különbség, hogy kb. 6000 Ft-tal több adót vontak, és mivel kategóriát ugrottam (közalkalmazott) több a bruttó. Adójóváírás nincs! Tehát a több bruttó vagy a szuperbruttósítás miatt utaltak kevesebbet?
2010. febr. 6. 19:58
 15/18 anonim ***** válasza:

Miért nem kérsz adójóváírást?

Én is közalk. vagyok, nekem 135 000 volt a bruttóm, pusz a két kerkieg, így kb 140 000, én kértem adójóváírást.

Nem mindegy.

Most kaptam nettóban 107 000 ezret, ebben benn van a 2 gyrek utáni családi pótlék 26600 is.

2010. febr. 7. 08:53
 16/18 A kérdező kommentje:
Jobban jön majd jövő tavasszal egy összegben.
2010. febr. 7. 10:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Egyszer én is kértem egy összegben, de aztán megbántam, annyira hiányzott havonta, jövő tavsz meg olyan messze van.

utolsó

2010. febr. 8. 08:45
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb egy összegben. Másképp nem spórolna az ember még a töredékét sem.
2010. febr. 8. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!