Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lett kevesebb a gyedem...

Miért lett kevesebb a gyedem ebben a hónapban?

Figyelt kérdés
Egy hónapja kb. 6000 Ft-tal többet utaltak, mint ma. Minden évben újraszámolják, vagy változott valami januártól? Azt sajnos nem hiszem, higy elrontották...
2010. febr. 3. 21:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy tavaly kaptál adójóváírást idén meg nem. A munkáltató nem küldött neked papírt, hogy kéred-e az adójóváírást, vagy nem?
2010. febr. 3. 21:35
 2/18 A kérdező kommentje:
Nem küldött, közalkalmazott vagyok. Amúgy érdemes kérni? Mondjuk arra sem emlékszem, hogy tavaly kértem volna. Előző évekre emlékszem, hogy nem, mert nem járt. Ha most nem kérem, ez csak annyit jelent, hogy a jövő évi adóbevallásnál majd egy összegben kapom meg? Vagy jelent valami mást is?
2010. febr. 3. 21:56
 3/18 anonim ***** válasza:
Csaknem biztos, hogy tavaly kaptál adójóváírást, idén pedig nem. Meg kellett volna a munkahelynek kérdeznie téged. Adóbevalláskor visszaigényelheted majd egy összegben.
2010. febr. 3. 22:03
 4/18 anonim ***** válasza:

Bár én még csak TGYÁSt kapok, de nekem is pont 6000ft-tal kevesebbet utaltak, mint mult hónapban és elötte. De még nem sikerült utána járnom, hogy miért. Viszont, szerintem az ünnepek miatt, mivel nem vagyunk aktív dolgozók, így az ünnepekre nem jár semmi. Én ezt gyanítom erősen!

Én évek óta nem kérem az adó jóváírást, mert jobb egyben a nagyobb összeget felvenni, így az adójóváírással tuti nincs kapcsolatban az hogy kevesebbet kaptunk.

2010. febr. 4. 00:01
 5/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én már elküldtem az adócsomagomat, nem kértem az adójóváírást, és kicsivel több adót vont a munkahelyem, így 140ezret kapok kb. 1 hónap mulva. Ha kéred az adójóváírást, akkor kb. 10ezerrel kapsz többet havonta a számládra. Egyébként minden munkahely kiküldi a papírt, hogy kéred v. nem, amiről március 20-ig kell nyilatkozni. Ha nem nyilatkozol, akkor automatikusan nem adják.
2010. febr. 4. 00:06
 6/18 A kérdező kommentje:

Tehát akkor most valószínűleg az a 6000 Ft az adójóváírás, amit ha kérek, akkor arra a kb. 3 hónapra visszamenőleg megkapom egyben, és megint az eredeti összeg lesz a gyed. Ha meg nem kérem, akkor marad a kevesebb, és jövő évben kapom vissza?

Vagy már teljesen megkutyultam?

2010. febr. 4. 00:46
 7/18 anonim ***** válasza:

Az a 6000ft bizti nem az adójóváírás. Mert ha kapnád, 10-11ezer ft-tal kellene minden hónapban több pénzt kapnod a számlára. Előtte nem voltak ilyen ingadozások? Egyformán kaptál pénzt?

Amit írtam, valószínű, hogy az ünnepnapok miatt kaptunk kevesebbet, mert nem vagyunk aktív dolgozók, így az ünnepnapra nem jár pénz, csak ha dolgozol.

Visszamenőleg nem fizetnek adójóváírást, csak majd az adóbevalláskor. Én ezért a felesleges cécó miatt sem kérem, tisztábban látom a dolgokat évente egyszer, amikor megkapom az összesítőt a bérezésről.

2010. febr. 4. 01:29
 8/18 anonim ***** válasza:
Én is kevesebbet kaptam. Maximumot kapok, tavaly minden hónapban 72575 Ft-ot kaptam, most meg 70910 Ft-ot. Adójóváírást nem kértem. Kicsit kiakadtam.
2010. febr. 4. 07:32
 9/18 anonim ***** válasza:

Ha KA vagy, akkor kérd a munkahelyeden én is kértem január elején és a gyeddel kaptam is.

Minden évben kérni kell.

Én is KA vagyok, amúgy

2010. febr. 4. 10:09
 10/18 anonim ***** válasza:

Én is max. GYED-et kapok, adójóváírás nélkül, mint a 7:32-es válaszoló. Így nekem is a 72 ezer valamennyi helyett 70 ezer valamennyi jött. Szóval 2 ezer forint körülivel kevesebb.

A 6000 forint különbség biztos, hogy nem az adójóváírás miatt van, az ennél nagyobb különbség lenne.

2010. febr. 4. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!