Utolsó hónapban (vagyis a GYED előtt) kevesebb tgyás jár?
Ugyanannyinak kellene lennie, mint mondjuk amit októberben kaptál.
Érdemes lenne utánajárnod, mert nem egyértelmű, miért lett ennyivel kevesebb, főleg mivel tgyásban a te esetedben nincsen tört hónap.
biztos, hogy nov. 30-ig jár a tgyás? Az ugyanis nem fél évre jár, hanem 168 NAPTÁRI napra. Ez lehet tört hónap.
itt kiszámolhatod a babád születési adatai alapján, hogy mi meddig jár.
Szia!
Én is így jártam, mint Te! Ha minden igaz, a munkáltatód nem X-te be azt, hogy igényled az alkalmazotti adójóváírást. Ezt levélben lehet kérni. Nekem azt mondták, hogy mivel mire az utolsó havi TGYÁS utalására már bennt volt a GYED-es kérelem, és abban nem kértem adójóváírást, így már a TGYÁS-ból is vontak adót, mert "olyan nem lehet, hogy az egyikből vonnak, a másikból nem"... :( Levelet kell nekik küldeni, hogy igényled az adójóváírást és havonta szeretnéd kapni, nem csak az adóbevalláskor. Ha gyorsabb ügyintézést szeretnél, akkor menj be személyesen és úgy add át a levelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!