Hogy lehet határozottan, de összeveszés nélkül leszerelni az ilyen kismama ismerőst? Nektek is van ilyen?
Osztálytársak voltunk, tehát régóta ismerjük egymást, még barátnők is voltunk a gimiben. Neki két gyereke van, nekem egy, a kisebbik fiával majdnem egyidős az én kisfiam. A lényeg, hogy megőrjít. Mindent jobban tud, fölényeskedik, hangoztatja, hogy ő mennyivel tapasztaltabb, sokszor szó szerint kiröhög vagy kigúnyol (hogy tudhatnék én bármit is egy gyerekkel, amikor neki kettő van!)
Nem akarom megbántani, mert valaha tényleg jóban voltunk, de ott tartok, hogy még egy ilyen, és keményebben meg fogom neki a véleményemet. Ti mit tennétek? (Kisvárosban lakunk és állandóan összetalálkozunk anélkül is, hogy közös programot szerveznénk...orvosnál, védőnőél, játszótéren, séta közben, stb., stb....)
Egyből valami másra terelni a témát, vagy ő az a tipikus, akivel semmi másról nem lehet beszélni, csak a gyerekről?
Amúgy nekem mindig hirtelen halaszthatatlan dolgom lenne és rohannék,ha meglátom:)
attól függ hogy milyen témában tapasztalt mert lehet te mondasz butaságot de lehetséges hogy a kisfia fejlettebb mivel a nagyobb tesót a sokmindent el less illetve el tanult .De ezel nem illő dicsekedni hogy az én fiam ügyesek mint a tiéd!
ha lehetséges ne együtt beszéljétek meg a gyerek problémákat.
ha nincs más téma csak a gyerek ės ebbõl is csak versenyr rendezni ki mivel jobb akkor hagyd abba a barátságot nem kötelező örök barát nak lenni.
Szerintem sehogy. Ha szólsz neki, úgyis megsértődik, ha nem, akkor hallgathatod tovább.
Vagy próbálsz másról beszélni vele, vagy csak bólogatsz, vagy egyszer megmondod a véleményed, és majd kiderül, mi lesz. Azt is el tudom képzelni, hogy azt sem venné komolyan, mert mit tudsz te erről.
Engem biztos, hogy zavarna, így megmondanám neki. Meg lehet szépen fogalmazni, nyugodtan előadni, hogy ez neked nagyon bántó, ugyanúgy gyereket nevelsz, jóllehet neki 2 van, abban nincs tapasztalatod, de ne nézzen már le ezért.
Véleményem szerint ez nem barátság, ahol a másikat kigúnyolják, fölényeskednek vele szemben.
Ha nem érti meg, vagy még neki áll feljebb és megsértődik, akkor nem érdemes vele foglalkozni.
Viszont az is érdekes lehet, hogy miért csinálja ezt... nem lehet, hogy van valami a háttérben, amit így akar elnyomni? Pl saját kudarcélmény stb...
Talán ezzel is kezdhetnéd, hogy miért viselkedik veled így, minden rendben van-e nála. Neki hogy esne, ha egy háromgyerekes anyuka így bánna vele, lenézné, mert neki "csak kettő van"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!