Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet határozottan, de...

Hogy lehet határozottan, de összeveszés nélkül leszerelni az ilyen kismama ismerőst? Nektek is van ilyen?

Figyelt kérdés

Osztálytársak voltunk, tehát régóta ismerjük egymást, még barátnők is voltunk a gimiben. Neki két gyereke van, nekem egy, a kisebbik fiával majdnem egyidős az én kisfiam. A lényeg, hogy megőrjít. Mindent jobban tud, fölényeskedik, hangoztatja, hogy ő mennyivel tapasztaltabb, sokszor szó szerint kiröhög vagy kigúnyol (hogy tudhatnék én bármit is egy gyerekkel, amikor neki kettő van!)

Nem akarom megbántani, mert valaha tényleg jóban voltunk, de ott tartok, hogy még egy ilyen, és keményebben meg fogom neki a véleményemet. Ti mit tennétek? (Kisvárosban lakunk és állandóan összetalálkozunk anélkül is, hogy közös programot szerveznénk...orvosnál, védőnőél, játszótéren, séta közben, stb., stb....)

2014. dec. 22. 13:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Egyből valami másra terelni a témát, vagy ő az a tipikus, akivel semmi másról nem lehet beszélni, csak a gyerekről?

Amúgy nekem mindig hirtelen halaszthatatlan dolgom lenne és rohannék,ha meglátom:)

2014. dec. 22. 13:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Légy őszinte! Jobban jársz, ha megsértődik és békén hagy, mint ha évekig hallgatod a bszogatását! Hidd el, nem éri meg a stresszt!
2014. dec. 22. 13:28
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

attól függ hogy milyen témában tapasztalt mert lehet te mondasz butaságot de lehetséges hogy a kisfia fejlettebb mivel a nagyobb tesót a sokmindent el less illetve el tanult .De ezel nem illő dicsekedni hogy az én fiam ügyesek mint a tiéd!

ha lehetséges ne együtt beszéljétek meg a gyerek problémákat.

ha nincs más téma csak a gyerek ės ebbõl is csak versenyr rendezni ki mivel jobb akkor hagyd abba a barátságot nem kötelező örök barát nak lenni.

2014. dec. 22. 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sehogy. Ha szólsz neki, úgyis megsértődik, ha nem, akkor hallgathatod tovább.

Vagy próbálsz másról beszélni vele, vagy csak bólogatsz, vagy egyszer megmondod a véleményed, és majd kiderül, mi lesz. Azt is el tudom képzelni, hogy azt sem venné komolyan, mert mit tudsz te erről.

2014. dec. 22. 13:54
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
aki nem áll ki magáért, azzal sokféle hangnemet megengednek egyesek...
2014. dec. 22. 14:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Hú, nekem is van ilyen ismerősöm, bevallom én kerülöm, folyton előadja, hogy az ő módszere a tuti én meg béna vagyok.
2014. dec. 22. 15:33
 7/10 anonim ***** válasza:

Engem biztos, hogy zavarna, így megmondanám neki. Meg lehet szépen fogalmazni, nyugodtan előadni, hogy ez neked nagyon bántó, ugyanúgy gyereket nevelsz, jóllehet neki 2 van, abban nincs tapasztalatod, de ne nézzen már le ezért.

Véleményem szerint ez nem barátság, ahol a másikat kigúnyolják, fölényeskednek vele szemben.

Ha nem érti meg, vagy még neki áll feljebb és megsértődik, akkor nem érdemes vele foglalkozni.

Viszont az is érdekes lehet, hogy miért csinálja ezt... nem lehet, hogy van valami a háttérben, amit így akar elnyomni? Pl saját kudarcélmény stb...

Talán ezzel is kezdhetnéd, hogy miért viselkedik veled így, minden rendben van-e nála. Neki hogy esne, ha egy háromgyerekes anyuka így bánna vele, lenézné, mert neki "csak kettő van"?

2014. dec. 22. 15:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Én csupa ilyen emberrel vagyok körülvéve. Egy időben inkább ki se mozdultam, mert attól féltem, ha én egyszer kitörök...Főleg szoptatással és hozzátáplálással kapcsolatban szeretik osztani nekem az észt olyanok, akik azt gondolják, hogy rettentő szükségem van a jótanácsaikra, amikre ha hallgatnék, már biztos nem lenne tejem, ahogy nekik nem volt 4 hónap után. Én még mindig szoptatom a gyereket, lassan 9 hónapja, mégis állandóan kapom a tanácsokat. Miért kelsz föl éjjel megszoptatni? Át kéne aludnia az éjszakát. Reggelire kapjon kakaót (6 hónaposan), ebédre rendes ebédet, neki már ezekre van szüksége és nem az anyatejre, stb...stb...stb... De nem is a tanácsokon akadtam ki a leginkább, hanem volt aki csupa jószándékból megtömte volna a gyerekemet mindenféle olyan kajával, amit még nem vezettem be nála, és nem ajánl egyetlen hozzátáplálási táblázat sem. A gyerekem nagyon jól fejlődik, nem sovány, mégis megtömték volna ha nem figyelek. Ez főleg a kicsit idősebb generációnál jön ki, akiket még máshogy tanítottak a védőnők és persze nem tudtak interneten tájékozódni annak idején, 3 hónaposan már mindenféle laktató főzelékkel tömték a gyereket és nem értették és a mai napig sem értik, miért ment el olyan hamar a tejük...Beleszóltak akkor is, mikor a babám nem tudott sokat szopizni, és nekiálltam éjjel-nappal fejni, és óránként szoptatni, hogy miért szoptatok, hát most szoptattam (igaz, mértem és alig evett szegényke és éhesen sírt), minek fejek, stb...stb...stb... És akkor, amikor az ember gyereke éhesen sír és mindent megtesz, hogy felturbózza az anyatej mennyiségét, és erre szinte egyetlen bevált módszer a mell ürítése, és akkor ebbe még bele is szólnak, és nem alszol semmit az állandó fejések, szoptatások miatt, na akkor inkább elkerültem mindenkit, mert tudom, hogy robbantam volna. Nehéz nekik elfogadni, hogy van amiben nem kéne tanácsokat osztogatni, főleg abban, amihez nem értenek. Olyan embertől, aki sokáig tudott szoptatni vagy más módon igazolta őt az élet, minden további nélkül elfogadok tanácsokat, sőt várom is, de általában azok osztogatják az észt, akik nem hitelesek. Már az elején kikészítettek azzal, amikor ringattam a kisbabámat, hogy miért ringatom, így összerázom, ne vegyem fel ha sír, stb...stb... Érdekelt is engem...
2014. dec. 22. 16:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Én elsietnék mindig, a halaszthatatlan dolog a legjobb. Nem vesznék ezért össze senkivel, majd valaki más úgyis beolvas neki előbb-utóbb. Mivel kisváros, sanszos hogy a gyerekeitek csoport-, vagy osztálytársak lesznek, ne keress ellenséget ilyen ember személyében szerintem. Csak kerüld el. Hidd el, lesz nála rosszabb is még.
2014. dec. 22. 23:19
 10/10 anonim ***** válasza:
sajna ilyen ismeröse mindenkinek van csak annyit tehetsz minél kevesebbet találkoz vele ,vagy másra tereled a témát .
2014. dec. 23. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!