Van itt olyan anyuka (kismama aki esetleg tanul? Vagy tanfolyamra jár gyerek gondozás melett? Ha igen mire jársz?
Pázmány jogi karán, jogász szakon vagyok végzős, amikor a kislányom született 2 félévet passziváltam.
Nehéz, akkor tanulok, amikor ő alszik és hétvégén, ha a férjem tud rá vigyázni, főleg, hogy záróvizsgákra készülök.
Már végeztem a nyáron, de amióta megvan a fiam, folyamatosan tanultam, fura is, hogy most már nem kell :)
Mivel szakmunkásképzőt végeztem, az érettségihez hiányzott két osztályom, ezért amikor terhes lettem, beiratkoztam levelezőn a gimnázium 11. osztályába, mire lejárt a GYED-em, addigra le is érettségiztem pont, és mellé még lett egy nyelvvizsgám is. Utána egyetemre mentem, nappalira, ott mondjuk eltöltöttem mondhatni fölöslegesen egy évet egy olyan szakon, amit nem fejeztem be, mert kissé más volt, mint amilyennek képzeltem, de utána megtaláltam az igazit, és végül szociális munka szakon szereztem diplomát. Szóval nálunk úgy alakult, hogy én éppen akkor fejeztem be a tanulást, amikor a fiam elkezdte, mivel ő meg idén kezdte az első osztályt :)
Mondjuk szívesen tanulnék még, de munka mellett már nem igazán tudok rá időt szakítani (már az egyetem alatt is dolgoztam, de végzősként nem sok időm ment el, alig voltak már óráim), pedig felvettek mesterképzésre is, de nem hiszem, hogy abból lesz valami. Talán majd ha lesz kistesó, akkor újra elkezdem a tanulást, de egyelőre még sajnos nem jött össze. De amúgy nem is nagyon tudom elképzelni a babázást tanulás nélkül, nekem ez a két dolog nagyon összetartozik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!