Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért irigykednek ennyire...

Miért irigykednek ennyire látványosan azok a nők akiknek nem lehet gyereke a terhes nőkre?

Figyelt kérdés
Egyik helyzetben sem vagyok. De ma volt egy olyan helyzet hogy a teherbeesési gondokkal küzdő munkatársunk olyan szúrósan nézett arra a másik munkatársunkra aki terhes, hogy mindenkinek feltűnt. Jó értem én hogy gyereket akar, de ennyire miért kell kimutatni az érzéseket?
2014. dec. 20. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
87%
Ez meg milyen kérdés?! Sok év sikertelen próbálkozás után bizony eljön az a pont, mikor már nem tudsz örülni mások boldogságának. Tény, hogy nem szép dolog ezt egy élete egyik leggyönyörűbb szakaszában lévő, felhőtlen kismamával érzékeltetni, de én megértem őket! (Pedig nekem hamar sikerült teherbe esnem) Nyilván tudni illene disztingválni, de olyan viharos lelkiállapot mellett az embernek nem mindig megy, csak a kismamát sajnálom picit, ő biztos rosszul érezte magát emiatt, de hibáztatni nem tudom az illetőt.
2014. dec. 20. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Van aki nehezebben titkolja az érzéseit. Szerintem mindenki irigykedik, max jobban tudja leplezni. Nem kell ezért haragudni rá, nem tudhatod min megy keretül lelkileg.
2014. dec. 20. 21:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem lehet gyermekem, de soha nem voltam irigy senkire sem.

Sőt mindig melegséggel tölti el a szívemet ha terhes nőt látok :)

2014. dec. 20. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Ha pl valaki már a sokadik lombik és mindeféle próbálkozás után meglát egy terhes nőt, én elhiszem, hogy szarul esik neki és esetleg nem tudja leplezni az érzéseit. Nem a kismamára haragszik- nem kell félrérteni, hanem pont arra, hogy ő miért nem az.

Ennyi erővel pl neked sem kellene ezt a kolleganődet rosszindulatúnak, irigynek beállítanod, miközben tudod, hogy min megy keresztül. Valószínűleg megint csak szembesült a saját tehetetlenségével és hiányosságával- miszerint nem tud teherbe esni... Nem hinném, hogy a másik kolleganődre irigy, hanem rosszul érinti az, hogy ő nem tud teherbe esni, és neki nem lehet gyereke. :(

2014. dec. 20. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
81%
Ha valaki nagyon szeretne babát és évek óta nem jön össze, eléggé nehezen vág jópofát, bármennyire is kedveli azt, aki épp terhes, vagy szült. Én átéltem ezt, imádtam a barátnőmet és a munkatársamat is, de nagyon nem volt gyomrom meghallgatni sem őket a terhességi paráikról, amikor 2 éve nem jött össze a babánk és az orvosokat jártam. Ezt nem lehet elnyomni egy idő után és nem lehet kiszállni sem belőle agyilag, mert a vizsgálatok és a cikluskövetés mindennapos. Azért kérdezed ezt, mert egyik helyzetben sem voltál és tényleg csakis a szerencsésebb oldalát ismerd meg majd.
2014. dec. 20. 23:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Mert szenved és nem mindig bírja leplezni ez nem jelenti, hogy nem örül a másik örömének, de belül olyan fájdaknat érez át amit soha nem fogsz átérezni. Én tudom milyen és remélem, nem néztem soha csúnyán a terhes barátnőimre, de embertelenül fájt.

Végül szerencsére lett egy fiam, de több már nem lehet, mert olyan nehezen jött össze, hoyg tesóra már nem maradt idő és bizony most is nagyon fáj, hogy mindenhol potyognak a gyerekek körülöttem.

2014. dec. 21. 01:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk hamar összejött a baba, de amikor közöltük a környezettel, direkt figyeltünk arra, hogy azok akikről tudjuk, hogy régóta próbálkoznak vagy kezelésre járnak, tapintatosan tudják meg. Én is megértem őket, én is ugyanúgy éreznék, mint ők, ha nem sikerülne. Szerintem jogos az érzés, biztos nagyon nehéz uralkodni rajta.
2014. dec. 21. 13:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy nőnek, aki tényleg nagyon szeretne gyereket, SEMMI sem fáj úgy, mint az, ha nem lehet neki. Nekem sikerült anno elsőre, de elment a baba, utána hónapokig nem jött össze. Eleinte lazán vettem, mondván, nem lehetek mindig szerencsés, de úgy a 4. hónaptól kezdve bizony amikor valaki újfent bejelentette, hogy terhes, azt éreztem, hogy a tököm teli van, és valóban nem bírtam neki örülni. Nem éreztem jól magam emiatt, sőt, elég szar volt, hogy a legjobb barátnőmtől "sajnálom" a terhességét, borzalmas embernek éreztem magam, de az érzéseimet nem tudtam irányítani. Az ő sikerükben az én kudarcomat láttam.

Aztán szerencsére kiderült, hogy mi a gond, nem volt nagy kunszt, nagyon gyorsan, pár hét alatt meg lehetett oldani, és rögtön teherbe estem újra, most 10 hetes vagyok, és minden oké. Így persze megint teljesen másképp látom a világot, de nagyon megértem azokat, akiknek nem lehet gyerekük, és csalódottak, dühösek, mikor másnak sikerül. Nem a másik embert hibáztatják, csak épp a saját kudarcuk jut eszükbe mindig.

2014. dec. 21. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!