Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Muszáj a terhes vitamin?

Muszáj a terhes vitamin?

Figyelt kérdés

14+4 hetes vagyok. Eddig semmit nem szedtem de azért mert nem tudtam hogy babát várok mert volt mensim. Alapból sem volt soha sok a vérzés úgyhogy nem tűnt fel. 12 hetesen derült ki akkor egyidejűleg meg csinálta a doki a genetikai uht is. Semmi baja a kicsinek. A tarkóredő vastagság stimmel és orrcsont is látszik. Ugye a folsavas időből már kicsúsztam így azt nem is szedek. Magnéziumot szedek de mást nem. Muszáj terhes vitamint szedni? Vagy nem elég heti 2-3? Mert vitamin dúsan étkezem. Változatos az étrendünk sok gyümölcsel és zöldséggel.

Köszönöm a válaszokat!

2014. dec. 7. 20:28
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj. Szerintem felesleges is tömni magát az embernek. Sztem a változatos kaja sokkal többet ér. Én nem szedtem, egészséges a kislányom, égvilágon semmi baja.
2014. dec. 7. 20:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ÉN sem szedtem, és mind a három gyerekem egészséges.

Csak akkor kell, ha az orvos feltétlenül szükségesnek tartja, mert valami hiányzik a szervezetedből.

2014. dec. 7. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:
sima multivitamin is megteszi. a taplalkozassal onmagaban nem tudsz annyi vitamint felhalmozni ami elegendo a szervezetednek aldott allapotban. most lehet azzal jonni h regen se szedtek semmit. anyam sem szedett. ugyanolyan rossz fogain vannak mint neki, 18 evesen mar huzatnom kellett egyet. neki a terhesseg szoptatas alatt 12 foga romlott meg/kellett kesobb kihuzni. nekem egyel sem volt gond...
2014. dec. 7. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Elég ha odafigyelsz az étkezésre, de nem csak a gyümölcs és a zöldség a fontos, hanem a hús, tejtermék is. Mikor én terhes voltam, igyekeztem sok halat enni, én akkor még úgy tudtam, az is nagyon fontos, de azóta azt olvastam, tengeri halat nem ajánlott terhesen.

Én téli időszakban szedtem csak terhesvitamint, mert akkor nehezebben lehet változatosan étkezni.

2014. dec. 7. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!