Terhes vitamin kell vagy nem kell?
Nem szedek semmit, még folsavat sem. Majd lesz hozzászólás, hogy kell, meg hogy ennyit meg lehet tenni a babáért stb...
A vérképem így is kiváló. Ami vitamint eszek az zöldség és gyümölcsben lévők.
Én nem szedtem! De én nem is vagyok kicsit sem beteges, nekem nagyon erős az immunrendszerem.... sztem nem is kell inkább egyél gyümölcsöt meg ilyeneket amiben sok a vitamin! 5 hónapos a kislányom, semmi baja se neki se nekem :D
Lehet lepontozni de sztem nem olyan fontos!
Ezt Te döntöd el.
Ha viszel be annyi vitamint ami neked is és a babának is megvan akkor nem kell.
De ismerek olyan kismamát aki nem szedte mert nem volt rá pénze a gyerek is meg az anyuka is szakadt ruhákba járnak..0 higénia.. az "anyuka" 17 éves és alig van foga.. :/
Ahogy írták előttem is, ahogy te érzed, ha enélkül is elég vitaminhoz, ásványi anyaghoz jutsz nem kell, ha nem akkor szedd. Én olyan kétnaponta szoktam csak szedni.
Én anno az első terhességemnél is megkérdeztem a dokimat, hogy szedjem el. Ő mondta, hogy ezek a terhesvitaminok csak "reklámfogások", multivitaminok alapvetően és nem ettől lesz sem a baba, sem te egészséges. Az első babám is egészséges, nem beteges fajta, most a második a pocakban szintén ugyanúgy fejlődik.
Aki itt arra utalt, hogy ha nem szeded majd kiesik a fogad meg stb..... ez sem igaz. Nekem alapvetően rossz fogsorom van. Már az első babóm előtt alig volt olyan fogam, amihez nem nyúltak hozzá, viszont a terhesség alatt egyáltalán nem romlott (és utána sem), most a második előtt volt egy lyukas fogam, azt megcsináltattam és azóta szintén semmi gond. Nekem erre a fogorvos azt mondta, hogy sajnos 90%-ban nem az határozza meg a fogazat minőségét, hogy te mit csinálsz (fogmosás, fogselymezés, fluorkezelés- nekem ez is volt, ezek csak picit segítenek), sajnos genetika nagy szerepet játszik. Pl nagyinak mikor meghalt egyetlen egy foga hiányzott a többi tökéletes állapotban volt és soha életében nem mosott fogott. Anyum szintén bármit csinált már alig van igazi foga.
De ha a terhesvitaminra akarok hivatkozni, a szomszéd lány folyamatosan szedte, mégis az összes első fogát pótolni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!