Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kötődő nevelésről mik a...

Kötődő nevelésről mik a vélemények?

Figyelt kérdés
Van itt aki így nevel? Tényleg elronthatom a gyereket?
2014. dec. 16. 08:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

:) Az, hogy a gyerek külön szobában alszik, nem pedig velünk egy ágyban, egyáltalán nem nevezhető "távolságtartásnak", hiszen azon kívül szinte minden időnket együtt töltjük a csajokkal. Együtt sportolunk (kétféle sportot űzünk), együtt főzünk, takarítunk.

Egy apuka (7 és 4 éves kislányokkal)

2014. dec. 18. 15:18
 12/14 Julie S ***** válasza:
Testkozelseg szempontjabol ertettem a tavolsagtartast. Es a gyerekek elso par eveben alapveto igenyuk a testkozelseg.
2014. dec. 18. 21:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Az a véleményem, hogy mint mindent, ezt is túlzásba lehet vinni.

Persze, lehet mindenféle kutatásokra meg ösztönökre alapozni, de elsősorban szerintem a gyerekre kell figyelni, másodsorban pedig arra, ami a szülőnek is elfogadható. Mert bármilyen meglepő, van olyan gyerek, aki nem szereti, ha hordozzák és nyugodtabban alszik, ha nincsenek körülötte.

A gyerek "elrontása" is olyan kifejezés, amit sokféleképpen lehet értelmezni. Ami neked azt jelenti, hogy rossz, másoknak éppen az a kívánatos (vagy legalábbis teljesen elfogadható és tolerálható).

2014. dec. 22. 10:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Sokan nem szeretik a kötődő nevelés kifejezést talán pont ezért mert aki nem ismeri igazán annak csak az jön le , hogy folyamat egymás seggébe legyünk, pedig mint már előttem leírták egyáltalán nem ez a lényege. Nekem a dúlám mondta,hogy sokkal jobban szereti a válaszkész megnevezést....és jobban belegondolva végül is igaza van. Ez a nevelési módszer pontosan arról szól, hogy leges legelőször a saját megérzéseidre hallgass...ha te úgy látod jónak,hogy a babának és neked meg akár a környezeteteknek úgy lesz a legjobb akkor csinál úgy.Bár ez a módszer szerintem felnyithatja az emberek szemét,hogy egy újszülöttnek meg egy kisgyereknek nem az a legfontosabb,hogy milyen jó babakocsija,szobája legyen, mert lehet azt táplálták belénk,hogy ezek kellenek de nem nem kellenek csak lehetőségek, nem ettől lesz boldog a gyerek.
2015. okt. 20. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!