Aki túlzottan rendmániás az hogy viseli a gyerekek rumlizásást?
Hát akkor én is rendmániás vagyok. Nálam sincs soha kupi, és mindig tisztaság van. A játékokat már a fiam kicsi korától együtt pakoljuk el, minden játék után. Ha valamivel már nem játszunk elrakjuk, és elővesszük az új játékot. Minden este elmosogatok, rendet rakok, úgy fekszem le aludni. Reggel beágyazok, rendet rakok a reggeli öltözés, reggelizés után. Napközben végzem az egyéb házimunkákat, főzés, mosás, takarítás.
HA valami baleset történik kifolyik, felborul, elkenődik, stb, azt rögtön rendbe teszem.
Én azt vallom, hogy a dolgokat ledobni valahova pont annyi idő, mint a helyére tenni. Így aztán nálam nem látni fotelban tornyosuló ruhahalmokat és konyhában szanaszét hagyott mosatlant sem.
Nálunk is rend van, a férjem szerint én is rendmániás vagyok. Bár nyilván az a rend már nem olyan, mint 'lánykoromban', nem is porszívózok naponta, de azért nincs káosz itthon. A gyerekek meg erre könnyen nevelhetőek, nálunk a 3 éves és másfél éves automatikusan a szennyesbe teszi a ruhát, vacsi előtt összepakoltunk együtt, cipőben nem rohangászunk be, a cumisüveget kakaó után beteszik a mosogatóba, a kakás pelenkát kiviszik a kukába, stb. Nem fegyelmezéssel, hanem dicsérettel sikerült elérni:)
Szerintem az ismerősöd is majd lejjebb ad, ha nem lesz annyi ideje a rendrakásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!