Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki túlzottan rendmániás az...

Aki túlzottan rendmániás az hogy viseli a gyerekek rumlizásást?

Figyelt kérdés
Van a családban egy kismama, és hát eléggé tisztaság mániás. Ami ugye nem is gond, de mi lesz vele ha meglesz a baba. Mint tudjuk a pici gyerek némi mocsokkal és rumlival jár. Majd állandóan felmosoval fog menni utána meg törlö kendővel?
2014. dec. 5. 20:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz vele semmi. Ugyanúgy rend és tisztaság lesz náluk, mint most. Nálunk is mindig az van, pedig nem járok a gyerek után felmosóval.
2014. dec. 5. 20:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Persze nálunk sincs kosz, és minden nap kitakarítok de a gyerekek játszanak, szét dobálják a játékokat, maszatolnak a csokival, leeszik a ruháikat. Bemennek a lakásba cipővel. Hiába szól rájuk az ember milliószor, megverni meg nem fogjuk nyílván őket csupán ezekért. Így bár naponta takarítok és minden megteszek hogy rend legyen de elkerülhetetlen hogy a kicsik után van némi rumli. Ami engem nem zavar. De az illető akiről írtam ő más tészta. Egyfolytában takarít, mindent súrol. Nem viseli el ha egy pór szem van a lakásban. Nem akarom bántani mert nagyon kedvelem, és mindig rendes velünk de féltem hogy mi lesz vele ha megszületett a pici.
2014. dec. 5. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem nem megy be a lakásba cipővel és soha nem kellett megvernem, hogy ezt elérjem. Ha leeszi a ruháját, akkor átöltöztetem, csokievés után pedig megmosom a kezét. Ha néha történik valami "baleset", pl. kiborul valami, vagy kifolyik a pelusból a pisi, akkor azt azonnal rendbe teszem. Szerintem ezt mindenki így csinálja, nem kell ehhez rendmániásnak lenni.
2014. dec. 5. 20:40
 4/7 A kérdező kommentje:
Az enyémse szokott de volt rá példa hogy megtette. Én is feltakarítok a balesetek után, de nem takaríthat az ember percenként. Az se normális dolog ha valaki betegesen takarít állandóan. Mi lesz így akkor ha majd a gyerek odahány valahová vagy széddobálja a játékait?
2014. dec. 5. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát akkor én is rendmániás vagyok. Nálam sincs soha kupi, és mindig tisztaság van. A játékokat már a fiam kicsi korától együtt pakoljuk el, minden játék után. Ha valamivel már nem játszunk elrakjuk, és elővesszük az új játékot. Minden este elmosogatok, rendet rakok, úgy fekszem le aludni. Reggel beágyazok, rendet rakok a reggeli öltözés, reggelizés után. Napközben végzem az egyéb házimunkákat, főzés, mosás, takarítás.

HA valami baleset történik kifolyik, felborul, elkenődik, stb, azt rögtön rendbe teszem.

Én azt vallom, hogy a dolgokat ledobni valahova pont annyi idő, mint a helyére tenni. Így aztán nálam nem látni fotelban tornyosuló ruhahalmokat és konyhában szanaszét hagyott mosatlant sem.

2014. dec. 5. 22:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk is rend van, a férjem szerint én is rendmániás vagyok. Bár nyilván az a rend már nem olyan, mint 'lánykoromban', nem is porszívózok naponta, de azért nincs káosz itthon. A gyerekek meg erre könnyen nevelhetőek, nálunk a 3 éves és másfél éves automatikusan a szennyesbe teszi a ruhát, vacsi előtt összepakoltunk együtt, cipőben nem rohangászunk be, a cumisüveget kakaó után beteszik a mosogatóba, a kakás pelenkát kiviszik a kukába, stb. Nem fegyelmezéssel, hanem dicsérettel sikerült elérni:)

Szerintem az ismerősöd is majd lejjebb ad, ha nem lesz annyi ideje a rendrakásra.

2014. dec. 5. 23:04
 7/7 anonim ***** válasza:
ugyhogy morog mindenért ,mint anyukám aki tulzotan rendmániás,
2014. dec. 6. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!