Örökölhet így a gyerek?
Anya 0+, apa AB+.
Lehet a gyermekük vércsoportja B+?
Vagy ez azt jelenti hogy kakukkfióka?
Kérdező, részletesen:
1, Az "A" és a "B" tulajdonságok, a "0" ezeknek hiánya.
2, A gyerek mindkét szülőtől örököl 1-1 gént - ez a genotípusa - és mindig a tulajdonság fog megjelenni - ha van.
3, Ebből következően:
A 0 genotípusa mindig 0/0 (egyik szülőtől kapott gén/másiktól)
Az A genotípusa A/A vagy A/0
A B genotípusa B/B vagy B/0
Az AB genotípusa mindig AB
Ebből következően egy 0 anya és egy AB apa esetén az anya mindenképp 0-t ad tovább, az apa A-t vagy B-t tehát a gyerek A-s vagy B-s lehet, egyedül a 0-ás gyereknél lehetne gyanakodni:)))
(az érdekes helyzet az - ami nálatok ugye kizárt - ha a gyerek az egyik szülőtől A-t a másiktól B-t kap, mert akkor ugye logikailag és tiszta esetben AB-s lesz, a gyakorlatban meg lehet, hogy valamelyik tulajdonság domináns, erős a másikhoz képest, tehát valójában lehet AB, A vagy B. A nagymamám volt erre tipuspélda, világ életében A-nak határozták meg mindig, de a rákbetegsége végstádiumában, ahol a betegség elnyomta a genetikai dominanciát, már AB-nek.)
Pasi!
Miert leptel le a csaladodtol ket gyerek megcsinalasa erejeig?
Ja, most gondolkodsz? Hule nejed visszavesz? Sajna, igy is sokba fog kerulni a kilengesed, hiaba aztatod itt a szeretodet.
18 Ne alkoholizáljon az aki nem bírja a piát, már délelőtt.
Aztán fenyegetőzz annak akinek akarsz.Lepereg.
Mondom, miattam mehet a teszt, mert kizárásos alapon (hét éve nem szexeltem mással) tudom, hogy csak ő lehet az apja.
Ha meg annyira bolond, hogy gyerektartást akar így megúszni, meg lelepni, akkoris ugyanazt mondom: csinálja. Aki el akár menni azt nem kötözhetem le.
Amúgy az ominózus beszélgetés skypeon zajlott, de kedves sógor pont nem látott engem.
Amúgy megmutattam a kalkulátort a férjemnek és most mélységesen szégyelli magát, hogy egyáltalán megfordult a fejében.
(amúgy 44%os! Nem vagy véletlenül egy 19éves 180cm/125kg, ultrasoviniszta szűz? Mert pont úgy írsz mint a sógorom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!