A fogamzásgátló tényleg annyi idő után ürül ki amennyi ideig szedted?
Ki se kell ürülnie. Egyszer késett (szervi okból, nem terhesség), de elmentem orvoshoz. Ha már ott voltam, rákérdeztem, hogy ha terhesség lett volna és szedem tovább, mert nem tudok róla, akkor mi van?
Azt mondta, hogy a mai szerek annyira alacsony hormontartalmúak, hogy nagy valószínűséggel semmi, az embriónak nem ártottam volna.
Amúgy 40 éve, a férjem úgy született meg, hogy az anyja fogamzásgátló mellett lett terhes. Mivel jelentős túlsúlya van, akkor vette észre, amikor már rúgott. Gyakorlatilag abortuszszökevény :) Már felnőtt, teljesen egészséges, pedig 40 éve még durvább cuccok voltak ezek.
1 nap alatt kiürül a szervezetből.
A 3 hónapot arra szokták mondani, hogy annyi idő alatt áll vissza a szervezet a saját ritmusára, vagyis 3 hónap után a legvalószínűbb a teherbeesés, előtte ritkábban tapad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!