Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik hagyták már abba fogamzás...

Akik hagyták már abba fogamzásgátló szedését. Válaszolnátok?

Figyelt kérdés
Most szedem az utolsó levéllel, anyagi okok miatt most pár hónapig nem váltok ki tabit. Lenne pár kérdésem. Ugye megjön a megvonásos vérzés, ha az elmúlik legközelebb mikor fogok menstruálni? Mire kell figyelnem? Mikor élvezhet belém a párom utoljára? [nem akarunk babát még véletlenül sem] Gyógyszer nélkül 19 naora szokott megjönni a menzeszem és 6 napig tart. Ezentúl is így lesz? Ugye nem összevissza fogok vérezni?
2014. szept. 2. 18:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ezt azért 100%-ra senki sem fogja tudni megválaszolni neked, mert nem ismerjük a szervezeted működését. Nem feltétlen van megvonásos vérzés abbahagyás esetén. Nekem pl volt olyan, hogy egyik hónapban megjött 2x6 napra, aztán fél évig semmi.
2014. szept. 2. 18:53
 2/13 anonim ***** válasza:
Ha a fogamzásgátlót 21 napig szedted utána 7 nap szünet, akkor megjön a megvonásos vérzés. Mikor a következő levél első szemét kéne beszedned, addig tart a védettség, másnaptól már elvileg teherbe eshetsz. Egyénenként változó, hogy mennyi idő alatt áll vissza a szervezet a "normál" menzeszre. Én eddig kétszer hagytam abba fogamzásgátló szedését, mindkétszer az utolsó megvonásos vérzés után 25-26 napra jött meg az első rendes vérzés, pont mint gyógyszerszedés előtt, és így is maradt.
2014. szept. 2. 19:46
 3/13 anonim ***** válasza:

Hogy mikor lesz újra menstruációd az a szervezetedtől függ, illetve gyógyszer előtt hogy volt. Ha rendszertelen, akkor gyógyszer után is az marad, nálam így volt.

Én nagyon óvatos vagyok, tuti mikor már a gyógyszerből pár szem marad, inkább már kiegészíteném a védekezést mással, legalább hozzászoktok. De amúgy véd végig amíg szeded és utána jön a menstruáció a 7 napban, tehát addig nem lehetsz terhes. Mikor megjön onnantól már mindenképpen védekezzetek, az aktus elejétől a végéig. Ne kiszállásos alapon! Mert különben hiába anyagi okok miatt hagyod abba, jó drága lesz mégiscsak a szüneteltetés.

2014. szept. 2. 20:00
 4/13 A kérdező kommentje:

Megszakítással nem merném csinálni, van már 3 gyerkőc köszönöm szépen elég ennyi :D

Köszönöm nektek a válaszokat, ha valakinek még van tapasztalata kérem írja le:)

2014. szept. 2. 20:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy összevissza fogsz ( a 19 nap egyébként mindnképp orvosi eset, kikéne vizsgáltatni). Soha ne élvezzen beléd a párod gumi nélkül.
2014. szept. 2. 21:37
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem orvosi eset. Szültem 3 gyereket nincsen semmi bajom. 19+6=25.

3 nap miatt csak nem vagyok orvosi eset...

2014. szept. 2. 22:32
 7/13 anonim ***** válasza:
A 6 nap beletartozik a ciklusba. És neked 3 gyereked van.űAzért bíztató a jövőjükre nézvem hogy fogamzásgátlóra sincs pénzed és gőzöd nincs a biológiáról.
2014. szept. 2. 22:56
 8/13 A kérdező kommentje:
Mi a gondod velem? Költözünk és minden forint számít, ez van! Kötekedj máshol!
2014. szept. 3. 08:02
 9/13 anonim ***** válasza:
És ezért nem tudtok tablettát venni? Akkor ott gond van.
2014. szept. 3. 08:16
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyibe kerül a fogamzásgátlód, de ha gumit használtok akkor szerintem az sem lesz olcsóbb, bár függ mennyit szexeltek.

Nem tudom milyen fogamzásgátlásban gondolkodtok, de szerinte még a gumi a legbiztonságosabb a gyógyszer után.

2014. szept. 3. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!