Hordozós anyukák! Újszülöttet hogyan, miben hordozhatok?
Januárra várjuk a második gyermekünket, a kislányunkat. Van már egy 20 hónapos kisfiam, akit rengeteget hordoztam anno. De nem újszülött korától. Olyan 7 hetes baba lehetett, amikor vettem egy Nandu kendőt, és békalábtartásban a kezdetekben, majd kilógatva a lábait függőlegesen hordoztam. Imádta. De Ő akkor már gyönyörűen emelte a fejét, nagyon erős, nagy baba volt.
Most az lenne az elképzelésem, hogy a picurkát hordoznám sokat, akár itthon is, amikor a naggyal foglalkozom. Így mindkét gyermekem megkaphatná azt a figyelmet és törődést, amire szükségük van. Csak elbizonytalanodtam, hogy vajon egy újszülöttet lehet-e hordozni, nem ártalmas-e a gerincének, megfelelő-e ehhez a kendőm, mi az ideális kötési mód. Anno a kisfiamat is gyakran hordoztam még itthon is, mivel hasfájós volt, ha hozzám simulhatott, minden rendben volt. Na, ilyen okból készülök arra, hogy a hugit i s sokat fogom hordozni. Ráadásul hideg lesz kint, inkább hordoznám, mint babakocsiznánk.
Nagyon várom az ötleteiteket!
Bölcsötartásban ne!! Nem biztonságos. Függőlegesen kell, minden onton megtámaszrva rugalmas vagy szövött kendővel. Belül zsebes, vagy kenguru kötésben. Vagy szövött karikás kendővel!
Keresd meg Facebookon ezeket a csoportokat: Babahordozás Kérdezz-felelek, Babahordozás - Kérdések és válaszok. Tapasztalt anyukák és képzett hordozási tanácsadók válaszolnak.
Kendőben.
Rugalmas, vagy sima, az teljesen mindegy.
1. azt írta csatosban 3,5 kg felett....hát jó nagy baromságot írt, csatosba ülni tudó babát teszünk, vagyis 6-7-8 hónapos kor körül.
Fektetve sose hordozd, csak függőlegesen, magad felé fordítva.
A csatoson én is meglepődtem.
Köszönöm egyébként.
Van valami tanácsotok ilyen hideg időben a hordozással kapcsolatban? A fiam tavaszi baba volt, nyáron volt, hogy egy szál pelusban csücsült a kendőben. El kell majd takarnom a babám arcát/száját, hogy ne érje közvetlenül a levegő? A fiam miatt valószínűleg sokat kell sétálnunk, Ő egy energiabomba, tehát nem maradhatok bent heteket az újszülöttel a lakásban.
Megfelelő kötéssel a szövött Nandu kendőd is jó, a kötési módban hordozási tanácsadó tud segíteni.
Itt pedig a hidegben hordozásról írnak.
Egy másik kérdéshez már írtam ezzel kapcsolatban választ, bemásolom ide is:
Nekem polár kabátom van, az alá veszek még egy kardigánt, miután magamra kötöttem a kicsit. Én garbót veszek fel, rá pedig olyan sapkát adok, ami a nyakát is takarja, vagy egy sálat tekerek a nyaka köré. A feje kint van a kabátból.
Ha karikás kendőben viszem, akkor a kendő lelógó végét is a hátára terítem, aztán veszem fel a kardigánt, majd a kabátot. A kicsit nem öltöztetem fel vastag kabátba, csak egy body+rugi kombó van rajta, különben meggyulladna a kabátom alatt. :) Ja, és úgy kötöm magamra, hogy a feje búbja kb. az én állam magasságában legyen.
A férjem is hasonló módon szokta vinni kabát alatt, a lényeg, hogy elég nagy és meleg legyen a kabát. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!