Ha van már két egészséges gyerekünk, van esélyünk örökbe fogadni újszülöttet?
Barátnőmnek férje van,lakása,autója,biztos jól fizető állása,nem lehet gyereke sajnos,5 éve végezték el a nevelőszülői tanfolyamot és azóta várnak egy újszülöttre,most már talán tavaszra ígérik:(
Én a helyedbe nem fogadnék örökbe nagyon sokan várnak újszülöttre,miért nem egy nagyobb gyereket?2-3 évest?
Nem igazán értem ezt a "ne vedd el a lehetőséget azoktól, akiknek egyáltalán nem lehet gyerekük" dolgot. És ha a kérdezőnek pont egy harmadik gyerek hiányzik a boldogságához? Ő legalább már bizonyított, hogy jó anya, ha két gyereket szeretetben, boldogságban felnevelt.
Én elhiszem, hogy ma nagyon sokan várnak Magyarországon babára, hiába. De mitől lenne a kérdező igénye egy kisbabára kisebb, mint valakié, akinek nincs gyereke? Ráadásul elég sokan vannak, akik 2 vagy akár 3 gyermeket fogadtak örökbe. Akkor ők sem érdemelték volna meg a másodikat, harmadikat?
Kedves kérdező! Ha nagyon szeretnél örökbefogadni, akkor szerintem járj utána, hogy mi szükséges hozzá, és vágj bele! Sok sikert hozzá :)
Gondolom most jól le leszek pontozva, de már megszoktam :)
Te jó ég, úgy beszéltek szegény kérdezőről, mintha ott állna a sorban és előrefurakodna, hogy kisbabát kapjon. A baba nem árucikk, nem egy tárgy, amit kipipálhatunk, hogy már ez is megvan! Lehet, hogy pont egy ilyen kerek, szerető család harmadik gyermekeként lenne a lehető legboldogabb az a bizonyos kisbaba.
A kérdező egyelőre érdeklődik.
Egyébként nem lehetetlen, egy ismerősömnél már öt gyerek volt, mind saját, az anyuka csecsemőosztályon dolgozott, ott hagytak egy babát, és hatodik gyerkőcnek örökbe fogadta.
A legjobb lenne, ha a megfelelő szervezetekkel, családsegítővel, esetleg gyámhivatallal vennéd fel a kapcsolatot, akik pontos információkkal tudnak ellátni. Minden esetre sok sikert kívánok hozzá!
Köszönöm az összes választ! Azt, hogy elvenném mástól a lehetőséget azért nem tartom igaznak, mert nem én döntöm el, ki kapja a babát. 4 gyereket szerettünk volna, talán ha testvéreket lehetne, jobb esélyünk lenne. Sajnos nem kívánság műsor...
Köszi a válaszokat, mindenféle tapasztalatra kíváncsi vagyok!
utolsó vagyok. 7. válaszoló szerintem te meg abba gondolj bele, hogy mit éreznél ha évek óta várnál egy babára, mert még nincs egyetlen gyereked se, esetleg a korban is benne vagy, és a füledbe jut hogy pont most "kapott" egy kisbabát egy olyan házaspár, ahol már két gyerek van! Na ne mondd, hogy nem esne rosszul!
ui. engem totál nem érint a sztori mert van egy kislányom és semmi bajom, örökbefogadásban abszolút nem gondolkodunk szóval nem ezért írtam, de bele tudom érezni magam annak a helyébe, aki hiába vár babára évekig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!