Aki 36. hétre szült minden rendben volt a babával? Mekkora lett a baba? Kora osztályra került még? Meddig voltatok kórházban?
Szia!
Mi császárosok voltunk farfekvés miatt. Nem sírt fel magától ezért kicsit kellett neki segíteni. 2 hétig voltunk bent, ebből 1 hetet inkubátorban volt mert kellett neki oxigéntámogatás, infúziót kapott mert leesett a vércukra, és antibiotikumot mert magzatvizet nyelt és tüdőgyulladása lett.
Utána besárgult akkor fényezték még egy kicsit. Miután kikerült az inkubátorból még egy hetet töltöttünk a roomingin-ben, nézték a vérképét mert vashiányos vérszegény volt(egészen 3 hónapos koráig két hetente hordtuk vissza vérvételre), meg magas volt a májfunkciós értéke.
Egyébként 2810gramm és 51 cm volt. Sajnos nem maradhatott tovább bent, mert már a 30.héttől kevés volt a magzatvíz és el volt öregedve a méhlepény nagyon. Hetente jártunk vizsgálatokra. Azt mondta a doki, hogy jobb lesz már neki kint.
Azóta minden rendben, most lesz 30-án hat hónapos, igaz még nem forog, de ami késik nem múlik. Járunk gyógytornára, mert a méhen belül a bal bokája kicsit befelé nyomódott el(kicsit csámpás), de már alakul.
Én a 37. hét első napján szültem, 2490 g volt a baba. Éppen az érettség határán van hivatalosan, de az Apgar-ja 10/9 lett, hosszú hajjal és körömmel született. A szoptatás is rendben ment az első pillanattól kezdve.
Nem került koraszülött osztályra, de picit alacsony volt a vércukra, ezért egy éjszaka infúziót kapott, valamint a szoptatások után 2-5 ml spec. tápszert kellett adnom neki injekciós fecskendővel. 3 nap után engedtek haza, mint a többieket. Normál szülés volt.
36. hétre született babák már teljesen életképesek, az utolsó hetekben inkább híznak.
Köszönöm a választ mindenkinek. Kicsit megnyugodtam. Ma töltöttem a 36. hetet, reggel óta találkozom a nyákdugó darabkáival+keményedek. Remélem még pár napig húzom.
várom a további válaszokat is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!