Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek ki a gyermeketek...

Nektek ki a gyermeketek keresztszülője?

Figyelt kérdés
A kisfiamnak bátyám és a felesége a keresztszülője. Megbeszéltük barátnőmmel ha neki lesz gyereke mi leszünk a keresztszülők de ő inkább az öccsét választotta amit teljesen meg is értek. Most várom a második babámat 19 hetes vagyok és a férjemmel már beszélgetünk róla hogy kit válasszunk keresztszülőnek mivel így a barátnőméket már nem szeretném és nem azért mert a testvérét választotta helyettünk hanem mert ezt az utolsó pillanatban tett (2 hete volt a keresztelő már megvettem az ajándékot stb. mikor közölte hogy bocsi de mégse mi leszünk ha előbb szól nem is fájt volna a dolog). Most arra gondoltunk hogy a férjemnek van két testvére egy nővére és egy bátyja. A nővérének van egy felnőtt fia (24 éves) a bátyjának egy felnőtt lánya (18 éves) hogy mi lenne ha ők lennének a keresztszülők. Szerintetek ez milyen hogy az unokatestvérei egyben a keresztszülei is? Egyébként mindenkivel nagyon jó a kapcsolatunk heti szinten találkozunk. Szerintetek?
2014. nov. 21. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen jó így is, nálunk a testvérek a keresztszülők.
2014. nov. 21. 14:32
 2/9 anonim ***** válasza:
A sógornőm és a férje a keresztszülei a fiunknak.
2014. nov. 21. 14:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Nalunk ez nagyon egyszeru volt.

Az elso lanyomnak a legjobb baratnom. A masodik lanyomnak a noverem.

Az unokaocsemnek (idosebb a lanyaimnal) a noverem legjobb bnoje a keresztanya.

Mi ezt igy is beszeltuk meg. Nincs tobb gyermekuk, de az uncsimra alapbol annyit koltok, mint a legjobb bnom lanyara, aki a keresztlanyom.

A keresztapak a ferjem feladatai voltak. Ok a legjobb baratok kozul lettek valasztva.

A huga soha, semmilyen korulmenyek kozott sem johetett szoba. Mondjuk szamomra o alapbol ki van tiltva innen es a lanyaimat se engedem kapcsolatba allni vele.

2014. nov. 21. 14:40
 4/9 anonim ***** válasza:

miért nem az uncsitesók szülei lesznek a keresztszülők?

nekem is p anya tesója a keresztanyám, nem az unokatesóm.

2014. nov. 21. 14:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Azert mert ferjem batyjaeknak mar van 5 keresztgyerekuk a noverenek meg 2 es azokkal sem torodik se szuletesnap se karacsony semmi kapcsolata nincs veluk joforman en pedig olyan keresztszulot szeretnek aki torodik es szereti is a keresztgyereket
2014. nov. 21. 15:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Férjemnek van két bátyja, nekem egy húgom. Legnagyobb gyerekünknek húgom a keresztanyja, a középső gyerkőcnek férjem legjobb barátja, a kicsinek egy nagyon kedves barátunk. Férjem testvérei beszámíthatatlanok, olyanok, mint két gyerek, rájuk nem mernénk rábízni a gyerekeket 5 percre sem. Olyat szerettünk volna, akiben a gyerek bízhat.
2014. nov. 27. 18:42
 7/9 anonim ***** válasza:

És úgy látod, hogy az unokatesók törődnének velük? Ha van rokon, akkor mindenképp rokont "illik", másodsorban szoktak csak barátokat választani.

Nálunk tesók a keresztszülők. Sajnos páromnak nincs tesója, így az enyéim közül kell kiválasztani. Én azért választottam az első gyerekemnek a nővérem, mert ő is engem tett meg keresztszülőnek az első lánya születésekor. Akkor még nem voltam együtt a párommal és így én voltam a keresztanya, párja testvére meg a keresztapa. Most már másik párja van tesómnak, így én tesómat és a párját választottam. Most születik második gyermekünk, neki a húgom lesz, ő neki örülök is. Neki azt mondtam, hogy majd ha lesz egy párja-19 éves-, akkor majd a párja lesz a keresztapa, addig nem lesz keresztapja. Van egy öcsém is, aki idősebb a húgomnál, de ő a nővérem 2. lányának a keresztapja, így, hogy ne maradjon ki húgom, őt választottuk, de őt is akartam. Öcsémnek meg elég egy keresztgyerek.

2014. nov. 27. 18:47
 8/9 anonim ***** válasza:
A fiamnak a barátnőm a keresztanyja és a bátyám a keresztapja. Szinglik mid a jetten. :)
2014. nov. 28. 18:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyobbik fiamnak férjem gyerekkori barátja(ő volt még az esküvői tanúja is) és felesége.

Kissebbik fiamnak a mostohaöcsém(apám élettársának a kissebbik fia)ő szingli de ha lesz barátnője/felesége akkor ő meg lesz a keresztanyja!

Férjem egyke így nálla nem tudtunk volna felkérni senkit(vagyis az unokatesóját igen de ő nem vállalta....?:()

Nekem van egy bátyám de évek óta bagózik rám,remete életet él,nincs senkije 36 évesen és a gyerekeim is ha 2x5 percre látta eddig!Ilyen nem akartam keresztapának!...és nem az anyagiak miatt de én azért szeretném ha etől egy kicsit jobban részt venne a keresztgyereke életébe!

2014. nov. 29. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!