Erre így szánalmas gyereket válalni?
28 èves vagyok èretsègi utàn 2okjs tanfolyamot letettem, egyetemre kerültem most fejeztem be, munkahelyem mèg nincs. A suli mellett elèg sok diàkmunkàm volt, l2tettemezy műköröm èpítő okj tanfolyamot, ezt fejlesztett2m is,jogsimis lett szóval nem kerülöm a munkàt de a vègzetsègemm2l nem könnyű talàlni àllàst. Vàlalkozàsra nincs pènzem mèg. Az apajelöltel 11 ève vagyunk együtt, 4ève együtt lakunk 1 ève hàzasodtunk. Fix munkahelye van, biztos àllàs, 250kèzhez kapott keresettel plusz kafetèria. Van lakàsunk, teljesen felszerelt, felújított ès fizetünk kèt lakàskasszàt így 3 èv múlva ki lesz fizetve. Van teljesen kifizetett autónk. Fèlretett pèzúnk fèl millió. Szülők nem èlnek ninxs segítsèg ezt is mi raktuk össze.
Benne vagyunk a korban, nagyon vàgyunk rà....
Szànalmas lenne bevàlalni?
Akadjatok már le a helyesírásáról. Ez a szánalmas, nem a kérdése!
Szerintem mindenetek meg van, amire egy babának szüksége van! Vágjatok bele! :)
Szerintem előbb egy kicsit dolgozz, próbáld ki hogy te magad is eltudnál e tartani egy gyereket és utána vállaljatok gyereket.
A körülményeitek nem rosszak de ha jön a gyerek akkor több lesz a költség és mivel utanad nem sokminden fog bevételként jönni ezért lejjebb kell majd adnotok a mostani életszínvonalból. Nem lenne ez neked is jobb érzés minthogy a párod gürizik csak hogy eltartson benneteket?
Egyébként ha megszülnél de neadjisten a férjed elhagyna akkor szerinted te eltudnád tartani a gyereket? Ha igen hajrá, ha nem akkor várj még egy kicsit és keress munkát.
Szerintem az a baj, ha nem dolgozol most, gyerekvállalás előtt, akkor harmincasként leszel pályakezdő kisgyerekes anyuka? Nagyjából alig fogsz állást találni. Én mindenképpen dolgoznék legalább annyit, amennyi a gyedhez kell, és akkor legalább lenne hova visszamenned.
Tapasztalatból mondom, sosem tudhatod mit hoz a jövő.
Előre látom, hogy meg leszek kövezve a válaszomért...
Szerintem teljesen normális körülményeitek vannak egy gyermekhez,és ha mindig mindenki azon agyalna, hogy még ez is kell, az is kell sosem vállalnának az emberek gyermeket. Nem szegénységbe születne a gyermeketek. Nem leszel fiatalabb. 28 éves múltál. Egészséges korban vagy a szüléshez.
A másik dolog, a saját bőrömön tapasztalom: olyan idős vagyok, mint te, a munkahelyemen nem adnak határozatlan idejű szerződést, pont azért, mert pont szülési korban járok. Esedékes a munkahely váltás, de kevés rá az esély, hogy pont az életkorom miatt határozatlan idejűt kapjak. Akkor mi marad? Ne szüljek? Na, ez ki van csukva. Én gyesre fogok szülni, hiába lesz addigra több évnyi munkatapasztalatom. Ha nem változik a törvény (amire nincs esély) marad az a 25 ezer valahányszáz forint.
Én a helyedben nem várnék, te sem leszel fiatalabb és az életkor növekedésével csökkennek a teherbeesési esélyeid is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!