Hogyan csináltátok/csináljátok?
Szia!
Én az első babámnál ezt óriási pénzkidobásnak gondoltam.
Aztán született még egy gyerekem ősszel és átértékelődött ez az egész. Mivel mind a két gyerekem 2 éven aluli egy ilyen téli öltözködés 40 perc minimumba, 30-35 perc mire eljutok a rendelőig, hiába időpontos mindig várnom kellett legalább fél órát, dokihoz be 15 perc, öltöztetés 40 perc, hazaút 30-35 perc. Akárhogyan számolom, ez egy fél délelőtt lenne, ha lenne délelőtt tanácsadás, de nincs, csak délben, amikor ebédidő van, majd csendes pihenő a nagynak. Nem tudom láttál-e már egy kialvatlan, nyűgös kétévest, az ördöggel vetekedik.
Nekem ez a tortúra megér alkalmanként 2eFt-ot. Amikor a kórházból hazajöttünk, megkérdeztem a dokit, hogy megoldható-e, hogy nem mi megyünk hozzá, hanem ő jön ellenőrzésre, oltásadásra. Azt mondta igen. Kérdeztem, hogy van-e ennek valami anyagi vonzata, azt mondta, ahogyan érezzük. Gyors telefonálás a gyerekes barátnőimnek: alkalmanként 2-4eFt-ot szoktak adni, kettőt normál esetben, 4-et ha sos kell hívni.
Nekem így könnyebb és megéri azt a havi 2ezer forintot.
Az elsőre:
A védőnőnek kötelező (lenne) kijárnia, rendelet írja elő a gyakoriságát. A gyerekorvosnak csak a kórházból történő hazaadást követő napokban egyszer kötelező, utána nem.
Elsőre ki kell mennie a gyerekorvosnak, amikor hazamentek a kórházból. A védőnőnek meg eleinte hetente kell mennie. Ha megy.
Nézz utána, hogy pl. a tanácsadás hogy zajlik. Ha egészséges a baba, akkor úgyis oda viszed, ide nem visznek beteg gyerekeket.
Rendelésre akkor mész vele, ha beteg.
3-5 ezer között hallottam tarifákat gyerekorvostól, barátnőmhöz havonta meg 3000ért (vidék), ha kell, ha nem-.
Na ez a pénzkidobás, amikor nem beteg a gyerek, de fizetsz az orvosnak.
Na mondjuk a 2. és 3. gyerekemnél majd én is elgondolkodom ezen, csak mi eleve más körzetbe járunk át, más településre (a mi körzetileg illetékes dokink nem túl természetgyógyászos beállítottságú) és a mostani doktornéninknek annyi dolga van, hogy házhoz nem megy.
Viszont telefonon bármikor elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!