Más is kapott már ellenőrzést tgyás jogosultság miatt?
Ma reggel 9 után (épp végeztünk a szopival, én még pizsiben) beállít 2 nő, mutatják az igazolványukat: az egészségpénztártól jöttek ellenőrizni, engem.
2 órán keresztül itt voltak, minden sz@rt végigkérdeztek, iskolák, végzettség, munkahelyek, főleg az utolsóról, mert hogy már babát vártam, mikor megkaptam a munkát és ez nekik GYANÚS. Szóval tényleg mindent tudni akartak: hogy szereztem tudomást a munkáról? mikor? hogyan? kivel kötöttem a munkaszerződést? hány órát és azt mikor dolgoztam? pontosan mi volt a feladatom? stb. Basszus már annyira kellemetlen volt, mintha baj lenne, hogy kismamaként munkát kaptam. Persze tudom, azt vizsgálják, hogy ez valós, vagy szívességi bejelentés. Meg hogy akik itt voltak, nekik ez a dolguk. De akkor is, én nem is tudtam, hogy létezik ilyen ellenőrzés. És hogy bejelentés nélkül, csak úgy beállítanak....hát nagyon meglepődtem. Aztán felhívtam a munkáltatót, mire ők: oké, tudjuk, már itt vannak....a jelenléti ívet, bérpapírt, aláírásokat (hogy mindent én írtam-e alá) meg ilyeneket néztek......
Hát, csak gondoltam, megosztom Veletek, Ti se lepődjetek meg, ha beállítanak hozzátok :)
Szép napot!
Szia, én még nem hallottam ilyenről, jó hogy leírtad. Rám mondjuk nem vonatkozik, mert 11 évig dolgoztam egy helyen szülés előtt, és onnan jöttem el. A másik meg, hogy hozzánk be se jutnának. Kint nincs csengőnk, a bejárati ajtó és a kiskapu kulcsrazárva (társasházban lakunk), szóval hozzánk csak úgy jut be bárki is, ha előtte felhív.
De azért rendben volt minden ugye? Vagy ez majd később "derül ki"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!