Ti melyik időszakot kedveltétek jobban? Amikor még kicsi volt a baba (0-1 éves kor), vagy később (1-2 éves kor)?
Szóval az érdekelne, hogy jobban szerettétek, amikor még kicsi volt, babusgatni, hordozni kellett, vagy inkább később volt jobb, amikor már "önállósodott", szaladgált, beszélt, volt véleménye?
A fiam 20 hónapos, és én úgy élvezem, hogy már nem kell cipelni, lehet vele "beszélgetni", kérdezek, válaszol, van "véleménye", lehet vele menni sok helyre, minden érdekli.
Ti hogy vagytok ezzel?
Amíg csecsemő volt sokkal jobb volt.
Csak feküdt egy helyben, evett, kakált, aludt.
Most már 2 éves, a séta kész rémálom, otthon is hisztizik, sír, nyafog ha valami nem tetszik neki, rémálom minden nap.
Az újszülött kort nagyon szerettem. Amikor már nagyobbacska a csecsemők voltak azt nem annyira, mert forogni, mászni még nem tudtak, de már igényük volt a szórakoztatásra, de nem tudtam naponta órákat rázni a csörgőt.
Kúszós-mászós időszak cuki volt, mintha kutyám lett volna ami mindenhová követ. :-)
A következő időszak mind a két gyereknél más volt.
A nagy 2 éves kora után a dackorszak végéig olyan volt mintha démon szállta volna meg, azt hittem valamelyikünk nem éli túl.
A kisebbik viszont 1-2 éves kora között volt kezelhetetlen, sétálni se lehetett vele. Utána viszont a dackorszak teljesen kimaradt neki és azóta nagyon jó, könnyű természetű és szófogadó gyerek.
Az ovis kort imádtam, már könnyű volt velük elindulni, szót fogadtak és olyan haláli dumájuk volt, hogy naponta írtam a gyerekszáj beszólásokat.
A kisiskolás kort is szeretem, jó velük beszélgetni.
A nagyobb most kezd kamaszodni, hát már látom, hogy ezt az időszakot nem fogom szeretni. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!