Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti melyik időszakot kedveltéte...

Ti melyik időszakot kedveltétek jobban? Amikor még kicsi volt a baba (0-1 éves kor), vagy később (1-2 éves kor)?

Figyelt kérdés

Szóval az érdekelne, hogy jobban szerettétek, amikor még kicsi volt, babusgatni, hordozni kellett, vagy inkább később volt jobb, amikor már "önállósodott", szaladgált, beszélt, volt véleménye?

A fiam 20 hónapos, és én úgy élvezem, hogy már nem kell cipelni, lehet vele "beszélgetni", kérdezek, válaszol, van "véleménye", lehet vele menni sok helyre, minden érdekli.

Ti hogy vagytok ezzel?

2014. nov. 12. 19:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Az enyém most egy éves, kezd önállósodni, és nekem hiányzik az, hogy magamra kötve cipelhetem (már elég nehéz, így csak hátul jó, de én elöl szerettem), hiányzik, hogy rajtam aludt, persze, most is nagyon aranyos. Minden időszaknak meg van a szépsége. :)
2014. nov. 12. 19:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Amíg csecsemő volt sokkal jobb volt.

Csak feküdt egy helyben, evett, kakált, aludt.

Most már 2 éves, a séta kész rémálom, otthon is hisztizik, sír, nyafog ha valami nem tetszik neki, rémálom minden nap.

2014. nov. 12. 20:44
 3/10 anonim ***** válasza:
0-1-ig jobb volt. Most két éves és pokol!!eleven!! Őrületesen mozgékony és minden pillanatban figyelnem kell rá!!
2014. nov. 12. 20:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Most, hogy 3,5 éves és anyafüggő lett. Imádom, bár persze nem hagyom, hogy csüngjön rajtam, bár szívem szerint hagynám.
2014. nov. 12. 21:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem az első egy év nehéz volt. Nagyon rossz alvó volt születése óta a lányom, most már jobb azért, de az alvás a mai napig ősi ellensége. Ezzel együtt egy éves kora után sokkal könnyebb lett minden. Akkor már járt, beszélgetett, lehetett menni sétálni, felfedezni a világot. Most 3,5 éves nagylány már, ez is jó. De ugye most már óvoda, meg munka van. A legjobb az 1-1,5 éves kora között volt. Pedig 15 hónapos korában egyedül maradtam vele, de akkor is olyan jó időszak volt.
2014. nov. 12. 21:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Az újszülött kort nagyon szerettem. Amikor már nagyobbacska a csecsemők voltak azt nem annyira, mert forogni, mászni még nem tudtak, de már igényük volt a szórakoztatásra, de nem tudtam naponta órákat rázni a csörgőt.

Kúszós-mászós időszak cuki volt, mintha kutyám lett volna ami mindenhová követ. :-)

A következő időszak mind a két gyereknél más volt.

A nagy 2 éves kora után a dackorszak végéig olyan volt mintha démon szállta volna meg, azt hittem valamelyikünk nem éli túl.

A kisebbik viszont 1-2 éves kora között volt kezelhetetlen, sétálni se lehetett vele. Utána viszont a dackorszak teljesen kimaradt neki és azóta nagyon jó, könnyű természetű és szófogadó gyerek.

Az ovis kort imádtam, már könnyű volt velük elindulni, szót fogadtak és olyan haláli dumájuk volt, hogy naponta írtam a gyerekszáj beszólásokat.

A kisiskolás kort is szeretem, jó velük beszélgetni.

A nagyobb most kezd kamaszodni, hát már látom, hogy ezt az időszakot nem fogom szeretni. :-(

2014. nov. 13. 00:06
 7/10 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, most látom hogy előreszaladtam az időben és csak a picike kor volt kérdés. :-)
2014. nov. 13. 00:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Vannak dolgok, amik nekem is hiányoznak, de alapvetően ez a 20 hónapos kor aranyos. Remélem, az én fiamba nem bújik bele az ördög. De várom már, hogy rendesen tudjon beszélni, az megint egy érdekes időszak lesz :)
2014. nov. 13. 12:51
 9/10 anonim ***** válasza:
2 gyerekem van, a nagyobbik múlt, a kicsi 1,5 éves. Mindkettőnél az 1-2,5 éves korig tartó időszakot szeret(t)em. Most a nagynál épp borzasztó hisztikorszak van, nagyon nehéz. Remélem hamar vége lesz :)
2014. nov. 15. 13:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Most két éves a kisfiam. Nagyon cuki volt babának, jó volt babusgatni, és egyebek de én ezt a korszakot sokkal jobban szeretem! Annyit szeretget hogy az hihetetlen, ölelget, puszilgat, már mondatokban beszél úgyhogy imádok vele lenni, mert el is tudunk cseverészni :) Mond olyanokat hogy hempergünk a röhögéstől, haláli jófej!!!!!
2014. nov. 24. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!