Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek normális- e, hogy...

Szerintetek normális- e, hogy a férjem nem segít be gyakorlatilag semmit a csecsemőnk nevelésébe?

Figyelt kérdés

Nem veszi át, nem altatja, nem pelusozza, max. játszik vele és megfogja, míg eszek!

Én meg lassan tönkre megyek, mivel nincs senki segítségem!

Nektek mennyit segít be a férjetek? Mit tegyek?

2014. nov. 12. 12:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
63%
Nem normális, sajnos az én párom se segít. Csak akkor foglalkozik vele mikor már eröszakkal a kezébe adom, mert enni akarok vagy valami más. De igazából akkor se törödik vele, csak számítógépezik és észre se veszi, hogy már kint van az elöszobában és a cipök talpát nyalogatja. Azt persze észreveszi, ha nincs elmosogatva! :-)
2014. nov. 12. 14:10
 22/29 anonim ***** válasza:

Hát akkor kezdetnek csak egy órára tűnj el, pl. "nagy volt a sor a boltban". Akkor neki ennyi is elég lesz. A babádnak meg semmi baja nem lesz, ha egy órán keresztül más vigyáz rá, lehet még érdekesnek is fogja találni.

Nekem a bátyám vigyázott egyszer két órát a 3 hónapos gyerekre, úgy, hogy az életében nem volt még előtte a kezében baba. Otthagytam lefejt tejet, és megoldotta. Peluscserével elmondása szerint elvolt egy darabig, de csak sikerült. Egy felnőtt ember el tud látni 1-2 óráig egy babát rutin nélkül is.

2014. nov. 12. 14:31
 23/29 anonim ***** válasza:
37%
Hát, nem is tudom... A férjed akarta egyáltalán a gyereket? Mert amúgy nem, egyáltalán nem normális dolog, hogy apuka nem segít be anyukának.
2014. nov. 12. 14:37
 24/29 anonim ***** válasza:

Sajnos nálunk pont ez a helyzet, mintha én írtam volna minden szót :)

Első körben tudatosítsd a férjedben, hogy miben kéred a segítségét! Mondd el konkrétan, mit szeretnél, mert nem biztos, hogy magától rájön. Még így, hónapok után is kialakulhat (vagy erősödik) a szülés utáni depresszió. Ha nagyon rosszul viseled és nincs segítséged, próbáld meg a szakember tanácsait megfogadni. A helyi nevelési tanácsadót hívd fel, kérj időpontot. Biztos tud segíteni és meghallgat. Ingyenes!!! Nem szégyen élni a lehetőséggel!

Talán még a Magne B6-ot próbáld meg, az is oldja a feszültséget.

2014. nov. 12. 14:39
 25/29 anonim ***** válasza:

24. vagyok

Egyébként a férjed mit mondott, miért nem látja el a babátokat?

Ha "nem tudja, hogy kell", vagy "fél, hogy baja lesz", akkor segíts neki TÜRELMESEN. Mutasd meg lépésről-lépésre a pelenkázást - 9 hós baba már gondolom "menekül", ezért próbáld játékosan mutatni neki a röptében pelenkázás technikáját.

Vagy mutasd meg, milyen játékokat szeret a baba, melyik mondókák tetszenek.

(Off: 21-es! Hahaha, nálunk is simán végignyalja a papucs talpát a gyerek, amíg apuci azt a k***va gépet bámulja! Sajnos ő sem figyel.)

2014. nov. 12. 14:51
 26/29 anonim ***** válasza:
Én megértelek, milyen egy "percig sem egyedül eljátszó gyerekkel", mert nekünk is ilyen jutott. És nehéz. Akinek nem ilyen jutott, az ne is válaszoljon itt! Háát, apuka nálunk sem fogja meg a gyerekkel kapcsolatos dolgok végét, noszogatni kell.Már 1,5 éves, mindig mondja, hogy ha majd nagyobb lesz, most épp arra vár, ha majd beszél....na kíváncsi vagyok én arra. De másrészről minden anyagi dolgot előteremt, nincs hiányunk, a házimunkából jobban kiveszi a részét, mint előtte, mert rájött, hogy én nem tudom ezeket ugyanúgy elvégezni, plusz kert is az övé, szóval nem bántom, mert nem lusta. Inkább csak nekem nehéz, hogy ebből a monoton gyereknevelésből nem tudok többet kiszakadni, persze önzőség lenne még pluszban ezt a terhet is rátenni, mert akkor mit csinálnék én?
2014. nov. 12. 15:21
 27/29 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező. Esetleg leírhatnád, milyen a napotok. Apuka mikor megy el dolgozni és mikor ér haza? Nem férne bele a napirendbe, ha mondjuk hazaér, mindig az övé legyen a fürdetés, egy esti etetés, vagy pelenkázás? Persze ha nem szopizik. Legalább napi 1-2 dolgot minden nap vállaljon át. Egyetértek azzal, hogy hagyni kell önállósodni egy kicsit a babát. Írod, hogy beteszed a járókába és egyből sír. Csúnyán fog hangzani, de had sírjon. A sírás is kivesz belőle erőt, már nem lesz olyan élénk. Adj neki egy két játékot a járókába amivel lekötheti magát. Esetleg ülj ott mellette, és tényleg addig kifújod magad. Vagy keress neki egy új játékot, ami leköti a figyelmét, így megtapasztalja, hogy ott vagy vele, de nem kell egyfolytában ölben lennie, hogy te még pisilni se tudj.
2014. nov. 12. 16:52
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
pedig a percig sem tud egyedül eljátszani babát is rá kell szoktatni arra,hogy egy picit eljátsszon fokozatosan
2014. nov. 12. 18:29
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon sokat dolgozott a férjem, igy napközben mindent en csináltam. De ha éjszaka felkelt (volt hogy óránként kelt) es vissza kellett altatni, akkor mindig o kelt fel hozza. En rossz alvó vagyok, a férjem pedig pillanatok alatt visszaalszik, igy ezt a részt mindig vállalta, ragaszkodott is ehhez a feladathoz, mert napközben alig ölelhette meg a lányát. Nekem igy jo volt, mert nem voltam hulla nappal.
2014. nov. 12. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!