Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti ebben az esetben megmondaná...

Ti ebben az esetben megmondanátok a főnökötöknek, hogy hogyan tervezitek a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés

Pár hónapja vagyok egy cégnél, amit nagyon szeretek. Határozott idejű szerződésem van (1 éves). Néhány hónap múlva fogjuk megtárgyalni, hogy milyen feltételek mellett hosszabbítanak (munka mennyiségétől is függ, de ez most úgy tűnik, hogy lesz annyi, mint eddig, és ők szeretnék is, ha maradnék).

A férjemmel nemsokára el akarunk kezdeni próbálkozni, és szeretnék 3 hónap otthonmaradás után visszamenni majd ugyanebbe a munkába (férjem marad otthon). A főnökeim nagyon rendesek, jófejek, jól érzem itt magam, és ha a fél éves értékelésen azt mondják, hogy szeretnék, ha továbbra is maradnék, és hosszabbítani akarnak, akkor elmondanám nekik a gyerekvállalással kapcsolatos terveimet, és hogy tudják, hogy számíthatnak rám (ha a terhesség alatt otthon kell maradnom, bármikor átkérhetem magam home officera a munkám jellegéből fakadóan), illetve, hogy vissza akarok majd menni, de 1-3 éven belül már terveznénk gyereket.

Mivel fiatal vagyok, nem hülyék, nyilván sejtik, hogy nálam ez benne van a pakliban, de ez egy kis cég, ahol kb. mindenkinek van gyereke. Szeretnék korrektül eljárni, mert ők is nagyon korrektek voltak eddig velem. Szerintetek fölösleges egy ilyen dolgot bejelenteni? Ez csak rám, meg a férjemre tartozik, vagy érdemes a főnököméket is felkészíteni erre az eshetőségre akkor is, ha egyébként szeretnék maradni?

Az érv, ami emellett szól az, hogy akkor lehetne olyan szerződést írni, ami mondjuk pár havonta hosszabbítgatós lenne, és ők is tudnák, hogy mire számítsanak.

Ti ilyen feltételek mellett elmondanátok?

2014. nov. 11. 19:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%
Én több okból sem szólnék. Egyrészt, mert sajnos bármennyire is rendesnek tűnnek, befolyásolhatja őket a végleges döntésükben. Másrészt, mert sosem tudhatod, hogy 3 hónapon belül visszamehetsz-e dolgozni a gyermeked mellől (koraszülött, egészségügyi vagy egyéb problémás gyerek esetén pl. nem éppen valószínű, ill. az is lehet, hogy a te testi/lelki egészséged nem engedi majd) - tehát felelőtlen kijelentéseket tennél. Harmadrészt azért, mert magánügy, negyedrészt pedig azért, mert attól, hogy 1-2 éven belül szeretnétek gyereket, nem biztos, hogy jönni is fog. A terhesség megállapítása után még 2 hónapig igen nagy az esélye a vetélésnek, ezért jelentik be a legtöbben csak 3-4 hónaposan, amikor már teljesen biztos a dolog. Ilyenkor még bőven van ideje a főnöködnek felkészülni arra az időre, amikor te nem leszel már munkaképes.
2014. nov. 11. 19:51
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Nem mondanám el. Eleve nem biztos, hogy úgy jön össze a gyerek, ahogy tervezitek.

[link]

2014. nov. 11. 19:53
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Nszabad szólni,majd ha a 12. hetet betöltötted és van kiskönyved.
2014. nov. 11. 19:56
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Javítás:

Nem szabad szólni,majd ha a 12. hetet betöltötted és van kiskönyved.

2014. nov. 11. 19:57
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
"Szeretnék korrektül eljárni, mert ők is nagyon korrektek voltak eddig velem." Ne légy már naiv liba !! A felszín a korrektség, de az üzletben üzlet van, ami pláne itt, nem korrekt. Mi közük van a munkahelyi főnökeidnek a te szaporodási ösztönödhöz ??? (ha lehet ilyen nyersen fogalmaznom). Majd azon csámcsognak, hogy mikor és hogyan hajtjátok végre az aktust. Ne törődj ilyenekkel !! A te gyereked, az a te gyereked lesz, ennyi önálló magánéleted csak lehet bármiféle nemes, másoknak értéket termelő tevékenységed mellett. Ez a dolog egyszerűen nem tartozik rájuk.
2014. nov. 11. 20:08
 6/11 anonim ***** válasza:
76%
Semmiképp nem mondanék ilyesmit, mert tényleg ez túl intim információ, ráérsz akkor szólni, ha aktuális, nyilván ők is tudják, hogy benne van a pakliba ha fiatal nő vagy, ez nekik nem lenne új infó. Azt meg pláne nem mondanám, hogy 3 hónap múlva visszamész, mert ezt nem tudhatod előre, én sem gondoltam szülés előtt, hogy 3 hónap múlva totál KO leszek a nem alvástól, egy épkézláb gondolatra nem volt energiám, nemhogy szellemi munkára, és mivel ez babafüggő, nem tudod befolyásolni. Elég ha annyit mondasz, hogy visszamész amint tudsz, biztosat ne mondjál, esetleg annyit, hogy igyekszel egy éven belül.
2014. nov. 11. 20:30
 7/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem mondanám el! És azért nem, mert ők a főnökeim, és nem a barátaim! Ha te elmész terhesség alatt táppénzre vagy épp nem 3 hónap múlva mész vissza, az nekik kiesés. És hidd el egy főnök pont telibefossa azt, hogy neked hogy lenne jó.

Majd bejelented, ha már terhes vagy, akkor legalább felmondási tilalom alá esel.

Ne légy naív!

2014. nov. 11. 20:47
 8/11 anonim ***** válasza:
78%
Nem, ilyen dolgokat nem jelentünk be a munkahelyen előre. Már csak azért sem, mert ez tényleg magánügy. Nekem is szuper jó munkahelyem van, iszonyú kedves főnökkel, aki maga is négygyermekes édesanya. De eszembe sem jutott bejelenteni, hogy már próbálkozunk a babatémával. Természetesen tisztában vannak vele, hogy simán bármikor szólhatok, hogy terhes vagyok, koromból adódóan. De pont azért, mert itt nem érzik hátbatámadásnak, ha valaki terhes mer lenni, nem is érzem úgy, hogy ezt előre be kéne jelentenem. Nálunk főleg nők dolgoznak, sok a fiatal, csak az idei évben már 7 gyerek született nálunk (kb. 150-en vagyunk) és további 8 anyuka van gyed-en/gyes-en. A vezetőktől elkezdve az adminisztrátorokig senki nem jelezte előre, hogy mostanság teherbe kíván esni, mégis mindenki helyére találtak olyat, aki helyettesíti, és utána gond nélkül vissza is tudott jönni mindenki, amikor szeretett volna.
2014. nov. 11. 21:26
 9/11 anonim ***** válasza:
41%
Igen, jelentsd be. Tájékoztasd az ovulációdról is, és rögtön kérj szabadidőt a legmegfelelőbb időpontra gyermek csinálás végett.
2014. nov. 11. 22:45
 10/11 anonim ***** válasza:
61%
Az én főnökeim is abszolút korrektek. Aki terhes volt, és dolgozni szeretett volna, mindenkinek felajánlották a céges autót, hogy ne kelljen buszozni, sétálni. Mindenki maga dönthette el, hogy mikor szeretne visszamenni dolgozni és hány órában, az otthoni munkát is mindenkinek felajánlották kérés nélkül már a terhesség alatt is, és ehhez mindent biztosítottak is, ha valaki kérte (céges laptop, mobil, nyomtató stb.). Soha nem kaptunk rossz megjegyzést amiatt, hogy szülünk, sőt örültek, még gazdaságilag is levezették, hogy ez miért jó (pénzügyi szektorban dolgozok). Rengeteg ajándékot kaptunk a szülés előtt is már, illetve utána is, rengetegszer látogattak minket. De még nekik sem jelentettük be előre, hogy tervezzük a babát. Sejtették, hogy kik azok, akik terveznek, és kik azok, akik még nem. Rólam nem is feltételezték, de becsúcszott a fiam, megtartottuk, de ezért sem kaptam egy rossz szót sem. Én nem szólnék. Egyrészt ez magánügy, másrészt a korrektséget bármikor felülírhatja a gazdasági érdek, a létfenntartás egy cég esetén.
2014. nov. 12. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!