Ti ebben az esetben megmondanátok a főnökötöknek, hogy hogyan tervezitek a gyerekvállalást?
Pár hónapja vagyok egy cégnél, amit nagyon szeretek. Határozott idejű szerződésem van (1 éves). Néhány hónap múlva fogjuk megtárgyalni, hogy milyen feltételek mellett hosszabbítanak (munka mennyiségétől is függ, de ez most úgy tűnik, hogy lesz annyi, mint eddig, és ők szeretnék is, ha maradnék).
A férjemmel nemsokára el akarunk kezdeni próbálkozni, és szeretnék 3 hónap otthonmaradás után visszamenni majd ugyanebbe a munkába (férjem marad otthon). A főnökeim nagyon rendesek, jófejek, jól érzem itt magam, és ha a fél éves értékelésen azt mondják, hogy szeretnék, ha továbbra is maradnék, és hosszabbítani akarnak, akkor elmondanám nekik a gyerekvállalással kapcsolatos terveimet, és hogy tudják, hogy számíthatnak rám (ha a terhesség alatt otthon kell maradnom, bármikor átkérhetem magam home officera a munkám jellegéből fakadóan), illetve, hogy vissza akarok majd menni, de 1-3 éven belül már terveznénk gyereket.
Mivel fiatal vagyok, nem hülyék, nyilván sejtik, hogy nálam ez benne van a pakliban, de ez egy kis cég, ahol kb. mindenkinek van gyereke. Szeretnék korrektül eljárni, mert ők is nagyon korrektek voltak eddig velem. Szerintetek fölösleges egy ilyen dolgot bejelenteni? Ez csak rám, meg a férjemre tartozik, vagy érdemes a főnököméket is felkészíteni erre az eshetőségre akkor is, ha egyébként szeretnék maradni?
Az érv, ami emellett szól az, hogy akkor lehetne olyan szerződést írni, ami mondjuk pár havonta hosszabbítgatós lenne, és ők is tudnák, hogy mire számítsanak.
Ti ilyen feltételek mellett elmondanátok?
Javítás:
Nem szabad szólni,majd ha a 12. hetet betöltötted és van kiskönyved.
Nem mondanám el! És azért nem, mert ők a főnökeim, és nem a barátaim! Ha te elmész terhesség alatt táppénzre vagy épp nem 3 hónap múlva mész vissza, az nekik kiesés. És hidd el egy főnök pont telibefossa azt, hogy neked hogy lenne jó.
Majd bejelented, ha már terhes vagy, akkor legalább felmondási tilalom alá esel.
Ne légy naív!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!