Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én vagyok a "gonosz mostoha"?...

Én vagyok a "gonosz mostoha"? Bővebben.

Figyelt kérdés

1,5 éve vagyunk együtt a párommal. Nekem van egy 3 éves fiam, neki egy 11 éves. Két hetente hétvégén elhozza, plussz, nagyobb szünetekben hetekig nálunk van.

Mi úgy élünk, hogy nekem is van egy 1,5 szobás lakásom, a párom meg a szüleivel él, egy 2 szintes ház felső emeletén. Hétköznap nálam alszik, hétvégén általában kimegyünk hozzájuk. Lényegében 2 helyen lakunk. Ha itt a fia, akkor mi egyéb okokból "száműzve" vagyunk. Nálunk nem lehetünk, mert nincs Net és kábeltTV, így unatkozna a Tamáska.A fiam mindig játszana a Tamáskával,de a korkülönbség miatt ugye ez nem megvalósítható. És különben is, szegényt ne nyagassa senki, ha itt van Tamáska,minden legyen úgy ahogy neki tetszik. A páromnál van kábelTV, de csak a hálóban, így mikor Tamáska itt van addig nézheti, amíg el nem álmosodik.(Ez kb. éjfél-1:00 óra.) Mi csak utánna tudunk aludni, vagy esetleg egyéb dolgot csinálni.Mert hát persze Tamáskát nem lehet este 10-kor csak úgy aludni küldeni. Ha itt van, még esély sincs egy rövid "kettesben"programhoz, mert a Tamáska mit szól hozzá. Ja, majd elfelejtettem. Erre a hosszúra nyúló éjszakákra a párom szerint az a megoldás, hogy ha nála is vagyunk, én aludjak a fiam mellett a kisszobában, hogy Tamáska tudjon nyugodtan tévézni.

Na ilyen okokból van az, hogy mikor itt van a fia, nekem ráadásul másnap dolgoznom kell, inkább otthon alszok. Ha ittvan hetekig, akkor addig külön vagyok a párommal.

Nagyon örülök, hogy a pasim jó apa akar lenni, de irritál az, mikor egy ekkora gyerekkel úgy bánik, mint egy pelenkással. Igazából csípem a kölyköt, de hiába kérem az apját, hogy találjon megoldást, szerinte fogadjam el, hogy ha itt van a fia, akkor minden róla kell, hogy szóljon.

1,5 év után, 30 évesen, összetartó igazi családot szeretnék, nem egy ilyen külön-élős viszonyt. Lehet,és kell is szeretnie a fiát, de már elég nagy ahhoz, hogy elfogadja azt, hogy az apjának új kapcsolata van, ahol neki is van helye, de tudni kell alkalmazkodnia. És nem a kölyökre haragszom, hanem a párom teremti ezt a kellemetlen helyzetet, azzal, hogy teljesen szétválaszt minket, ha itt a Tamáska. Pedig hosszú távra tervezzük a kapcsolatunkat, de így soha nem leszünk igazán egy család.

Ja,és még valami. Ezeket mind elmondtam a kedvesemnek, és erre közölte velem, ha majd a Tamáska kamasz lesz és csajozik, ne aggódjak, majd annyit nem fog jönni hozzánk, és akkor majd nem kell annyit külön aludnunk.

Szerintem erre nem ez a megoldás.

Véleményeket kérek, jó lenne olyanoktól, ahol van "másik" gyerek is.

2010. jan. 27. 09:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagyon durva, amit írt az egyik válaszoló, de én nem csak nem tudtam volna, hanem nem is akartam volna egy ilyen kapcsolatot. Szájba vág, hát az eszem megáll...
2010. jan. 27. 18:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
A """durva vagyok"""Igen így visszaolvasva meg visszagondolva tényleg nagyon durva!Nem is tudom hogy bírtam ki!Talán az hogy amint írtam hogy amikor nem voltak itt teljesen más volt meg próbáltam magam avval nyugtatni hogy a gyerekei meg ilyenek!De ha most ez visszajönne mármint ez a helyzet egy az egybe itthagynám!Mennék anyaotthonba vagy bárhová de el!De mint azt irtam azota nincs ilyenÉs nagyon csúnya de nagyon megutáltam őket!és erről az apjuk tehet!Gondoltam arra is hogy ha egyszer szét mennénk és vinné a gyerekeket hétvégére magához és lenne egy másik nője avval is ugyanezt csinálná és sztem ezt minden nő fájlalná!És az a nő meg az én gyerekeimet utálná meg!Hát rossz belegondolni ebbe sajnos!
2010. jan. 27. 20:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a Tamáskával van a probléma és nyilván nem veled. Az a baj hogy nem vagytok egy család. Itt is vagytok ott is vagytok de igazából szanaszét vagytok. El kéne dönteni hogy együtt éltek vagy külön és az után felállítani néhány szabályt. Eljárni együtt kirándulni vagy csak otthon társasjátékozni, egy 11 éves gyerekkel már lehet érdekes dolgokat is csinálni. Azt kéne lássa az a gyerek hogy ti egy család vagytok és részben ő is a tagja a családnak. Éjfélig tévézik és sokat netezik? Hát mit csináljon amikor unatkozik egész nap? Ha volna valamilyen program nyilván nem nettezne egész nap. Egyébként a hétvégén az én fiam is addig tévézhet (10éves) amíg akar és nem szörnyűségeket néz a tévében hanem discovery-t ilyesmit. Ha meg látja hogy ti ezen veszekedtek attól csak jól érzi magát vagy esetleg később még ki is röhög. Később még rosszabb lesz hidd el. Hamar lépned kell hogy megváltozzon a helyzet. Ja és egy nagyon fontos tanács: akármilyen nehéz is szeresd azt a fiút mert ő ugyanúgy a párod gyereke mint a te fiad.
2010. jan. 28. 09:47
 14/15 anonim válasza:
Nagyon durva nekem is van egy ilyen problémám , és kezd ugyan ugy elegem lenni ... mi is pontosan másfél éve vagyunk együtt a páromal és az exe is és 2 lánya is nagyon gonoszan kihasználják apukájukat... mindent megvetetnek vele mindent megkapnak ... szerintem ha ezt hagyjuk nem fogunk semmire sem menni egy ilyen férfi mellett .. majd a gyerek jönni fog 18 évesen porschét kér meg is kapja vagy mi??? Le kell állitani öket .. vagy pedig ott kell hagyni a francba ha nem hajlando együtt müködni .. nem a te gyereked és nem te vagy a felelös érte!!! Szoval nem kell neked hátrányba kerülni mert a régi részedre egy idegen nö gyereke ott .. élösködik rajtatok.. te legyél magadnak az elsö és a te gyereked.. nem pedig a másik gyereke . Akármilyen egoistán is hallatszik... nem kell engedni hogy ugy ugraltasanak ahogy ök gondoljak ha oda megy a gyerek legyen igen is ö a vendek akinek alkalmazkodnia kell !!! A ti életetek nem az ö életén mulljon.. En Hollandiaban élek és gondolhatod milyen sok pénz megy itt el a gyerekekre.. ha 500 € jaték kell megveszi, ha bicigli ami itt komoly árakon megy megvesi ... mindek egy kis gyereknek original Dolce , es .. armani cipö minek ha 2 honap alatt kinövi és ami igaz 270 € egy cipö ami márkás .. szép... Nem kell engedni legyenek határok is .. és kész!!
2010. júl. 31. 20:20
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyet értek veled és alapvetően igazad van!Viszont nem te jöttél össze egy olyan pasival akinek már van gyereke?Szerintem megpróbálhatod finoman alakítani a dolgokat,de drasztikusan ez nem fog menni!Csak egyre nagyobb ellenállásba fogsz ütközni a párod részéről!

Ezt én is átéltem és több évembe tellett amíg a helyes mederbe sikerült terelnem a mostohalányaim nevelését!

2011. szept. 7. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!