Én vagyok a "gonosz mostoha"? Bővebben.
1,5 éve vagyunk együtt a párommal. Nekem van egy 3 éves fiam, neki egy 11 éves. Két hetente hétvégén elhozza, plussz, nagyobb szünetekben hetekig nálunk van.
Mi úgy élünk, hogy nekem is van egy 1,5 szobás lakásom, a párom meg a szüleivel él, egy 2 szintes ház felső emeletén. Hétköznap nálam alszik, hétvégén általában kimegyünk hozzájuk. Lényegében 2 helyen lakunk. Ha itt a fia, akkor mi egyéb okokból "száműzve" vagyunk. Nálunk nem lehetünk, mert nincs Net és kábeltTV, így unatkozna a Tamáska.A fiam mindig játszana a Tamáskával,de a korkülönbség miatt ugye ez nem megvalósítható. És különben is, szegényt ne nyagassa senki, ha itt van Tamáska,minden legyen úgy ahogy neki tetszik. A páromnál van kábelTV, de csak a hálóban, így mikor Tamáska itt van addig nézheti, amíg el nem álmosodik.(Ez kb. éjfél-1:00 óra.) Mi csak utánna tudunk aludni, vagy esetleg egyéb dolgot csinálni.Mert hát persze Tamáskát nem lehet este 10-kor csak úgy aludni küldeni. Ha itt van, még esély sincs egy rövid "kettesben"programhoz, mert a Tamáska mit szól hozzá. Ja, majd elfelejtettem. Erre a hosszúra nyúló éjszakákra a párom szerint az a megoldás, hogy ha nála is vagyunk, én aludjak a fiam mellett a kisszobában, hogy Tamáska tudjon nyugodtan tévézni.
Na ilyen okokból van az, hogy mikor itt van a fia, nekem ráadásul másnap dolgoznom kell, inkább otthon alszok. Ha ittvan hetekig, akkor addig külön vagyok a párommal.
Nagyon örülök, hogy a pasim jó apa akar lenni, de irritál az, mikor egy ekkora gyerekkel úgy bánik, mint egy pelenkással. Igazából csípem a kölyköt, de hiába kérem az apját, hogy találjon megoldást, szerinte fogadjam el, hogy ha itt van a fia, akkor minden róla kell, hogy szóljon.
1,5 év után, 30 évesen, összetartó igazi családot szeretnék, nem egy ilyen külön-élős viszonyt. Lehet,és kell is szeretnie a fiát, de már elég nagy ahhoz, hogy elfogadja azt, hogy az apjának új kapcsolata van, ahol neki is van helye, de tudni kell alkalmazkodnia. És nem a kölyökre haragszom, hanem a párom teremti ezt a kellemetlen helyzetet, azzal, hogy teljesen szétválaszt minket, ha itt a Tamáska. Pedig hosszú távra tervezzük a kapcsolatunkat, de így soha nem leszünk igazán egy család.
Ja,és még valami. Ezeket mind elmondtam a kedvesemnek, és erre közölte velem, ha majd a Tamáska kamasz lesz és csajozik, ne aggódjak, majd annyit nem fog jönni hozzánk, és akkor majd nem kell annyit külön aludnunk.
Szerintem erre nem ez a megoldás.
Véleményeket kérek, jó lenne olyanoktól, ahol van "másik" gyerek is.
Szia!
Egyet értek veled és alapvetően igazad van!Viszont nem te jöttél össze egy olyan pasival akinek már van gyereke?Szerintem megpróbálhatod finoman alakítani a dolgokat,de drasztikusan ez nem fog menni!Csak egyre nagyobb ellenállásba fogsz ütközni a párod részéről!
Ezt én is átéltem és több évembe tellett amíg a helyes mederbe sikerült terelnem a mostohalányaim nevelését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!