3 gyerekes családok, lenne néhány kérdésem?
Mekkora házban/lakásban éltek?
Milyen az elosztása?
Hány szoba van és hogy osztoztok rajta?
Kb. havi mennyiből jöttök ki és ebbe mi fér bele?
Mi az, ami hiányzik az életetekből, amin jó lenne még javítani, mert kevés/sok/hiányzik?
Nem akarok senki magánéletében turkálni, csak mi is tervezünk, és szeretnénk jobban belelátni a részletekbe, mit is jelent 3 gyerekkel élni. Köszönöm annak, aki válaszol!
ezekkel a kérdésekkel nem fogsz
azt kell kitalálnod h a ti kereteitek között hogy fog működni
hiába írom le h nekünk ennyi a bevétel ha nem látod a kiadás oldalt
és ettől nem fog több bevételetek lenni (no jó a csp + lesz)
mi albérletben élünk eddig 4 albérletünk volt mióta 3 gyerek van, és mind más volt ...
mi hiányzik ?
túlkép semmi
ami kell arra kigazdálkodom
ha az a kérdés h milyen 3 gyerekkel akkor ezzel a kérdések mellékesek
összességében kevesebb gond van velük
jobban eljátszanak
a nagyok is figyelnek a kicsire
a kicsik gyorsabban fejlődtek
alkalmazkodóbbak
jól kell megszervezni az életüket életünket
Nálunk 6, 3 és 1 évesek a gyerekek.
2 generációs családi házban élünk. Alul a nagyszülők, mi pedig fent, teljesen külön. A mi lakásunk 140 nm-es, 3 szoba, fürdő, wc, spájz és egy amerikai konyhás nagy, 60 nm-es nappali. Miénk 1 szoba, a nagyoké 1 szoba, és egyenlőre a pici egyedül uralkodik az övében. Jövőre változik a felállás, a nagy megy iskolába és Ő kap külön szobát, a lányok mennek egybe. Későbbiekben tervben van még 1 szoba kialakítása, majd meglátjuk.
A bevételünk nagyon változó, attól függ, férjemnek mennyi a munkája, megy-e kiküldetésbe. Ha megy külföldre, akkor 800.000-1.000.000 körül keres, ha csak itthon belföldön dolgozik akkor 250.000-400.000 között. Én most 60.000 körül kapok + csp. Kiadásaink: 130.000 lakáshitel, + 70-100.000 rezsi, számlák, telefonok, állandó gyógyszerek.
Mire futja? Amire akarjuk arra jut.
Mi hiányzik? Igazából semmi, boldogok vagyunk és ez a lényeg. Jó lenne ha a férjem többet lenne itthon, de akkor lejjebb kéne adni az igényeket is.
Mi most szeretnénk harmadik gyereket :)
Egy 6 éves és egy 3.5 éves lányunk van.
A házunk kétszintes 160 nm lent nappali étkező konyha fürdő előszoba és mosókonyha van.Fent 4 szoba fürdő és egy nagy lépcsőtér.
Jelenleg havi 400 ezer a bevételünk kb 100-at tudunk félre tenni.És még van kettő életbiztosításunk ami a lányoknak megtakarítás.Nem tudom 3 gyerkőccel milyen lesz,de remélem nem lesz gond.Akkor plussz lesz még a családi pótlék meg az adókedvezmény 80 ezerrel több lesz.
Nálatok mennyi idősek a gyerekek?Nálunk a két csajszi még egy szobába alszik,nem akarnak még külön,de a pici külön lesz majd.
Saját kertes házban élünk, 100 nm.
Van egy hálószobánk, 2 gyerekszoba, a legkisebb gyerek még velünk alszik.
Van egy nagy konyhánk, egy elég nagy nappali, fürdőszoba, wc, kamra.
A bevételünk 300.000 Ft.
Semmi nem hiányzik, boldogok vagyunk 24 éve:)
3gyerek- 6,5 4, 2,5évesek
170nm családi ház, nappali +4szoba.
Jelenleg a 6éves kezdte a sulit, neki van külön szobája, és a két kisebb egy szobában alszik, de ha majd a középső is megy suliba és szeretne- mehet külön szobába, egyenlőre nagyon szeretnek együtt.
Nekünk van külön hálón, így most egy szoba még vendégszoba.
Most egy kicsit szűkös az anyig, mert még a legkisebbel gyesen vagyok, így nekem nem sok bevételem van. Férjem vállalkozó, neki nem fix, valamikor sok, valamikor meg semmi. Azért nem panaszkodok, pár hónap mulva, ha megyek dolgozni, akkor nem lesz gond.
Ami hiányzik- hát igazából jó lenne kicsit több idő- de az nincs sajna. Rohannak a napok, munka gyerekek- és nincs idő ugy igazán velül lenni. De ház ez mindenkivel így van sajnos.
Ami nehéz (szerintem) a három gyerekkel: az állandó logisztika. EGyikiet suliba, másikat oviba, harmadikat bölcsibe, angolórák, úszás... Anyáknapjától tanév végéig katasztrófa, valamint a szeptember és a karácsonyi időszak. MIndenkinek az oviban volt kreatív délelőtt, mikulás karácsonyfa ünnepély,fellépések; tanév végén anyák napi ünnepélyek, családi napok, kirándulások, gálaműsor-fellépések, angolórák zárója- bemutató, úszás bemutató, középsőnek rajzverseny, nagyfiam tavaly ballagott az oivból, iskolai beiratás, első szülői... Konkrétan május közepétől egy hónapig napi szinten volt valami. Nagyon elfáradtunk már a végére. Szeptemberben iskolakezdésnél-ovikezdésnél-bölcsikezdésnél is a szülői értekezletek, családlátogatások. Mivel a kicsi a bölcsit a nagy a sulit kezdte, én is jobban oda akrtam tenni magam, hogy zökkenőmentes legyen az egész. Ez a része nagyon fárasztó. :))
De persze azért az ember olyan büszke rájuk, mikor szerepelnek- ugyhogy azért nem hagytunk ki egy eseményt sem férjemmel együtt. :))
Én pár hónap mulva megyek vissza doglozni főállásba, na akkor nem tudom még mi lesz. Az hogy nincs idő semmire, ezt úgy írom, hogy még itthon vagyok gyesen- de mi lesz, ha még mindemellett dolgoznom is kell?? Nem tudom- de majd megoldjuk mi is, mint mindenki más. :)
És még nem írtam a házimunkát főzést stb.
De a három gyereknek meg tényleg van annyi előnye is, hogy valóban jól el tudnak játszani együtt. Nálunk is még viszonylag kicsik a gyerkeke, de nagyon szeretik egymást és szeretnek együtt játszani. Természetesen velünk szülőkkel is, de kitalálnak egy csómó mindent, amivel együtt tudják az időt elütni. :))
a hogyan oldják meg és az h milyen az anyagi hátterük az két külön kérdés
abból kell kigazdálkodni a kiadásokat ami bevétel van
pl az egyik családnak havi 500e a másiknak meg 200e
az egyik lakásban él a másik hatalmas családi házban
az egyik vidéken a másik falun
mindegyik helyzetben mást engedhet magának a család és nem lehet párhuzamot vonni ...
adott a ti helyzetetek
párod fizuja + a te bevételeid (csp gyes gyed vagy más)
adott a lakhatási körülményetek
ezeken ált nem lehet csettintéssel változtatni
ha gyorsan akarsz 3 gyereket akkor azzal számolj h nagyon fáradt leszel jó pár évig
és számolj azzal is h az egy főre eső jövedelmetek csökken fog mindegy gyerek után !
vagyis hiába van jó pár kedvezmény a gyerekek után attól a kiadások többek mint a kedvezmények és a gyerekek után járó plusz bevételek
értve ezt pl pelus egyszerre 2 méretben kell majd
és ha nem vagy szerencsés akkor lesz egy időszak mikor mind a 3 gyerek pelusos lesz ....
3 gyerekkel élni macerás folyton olyan helyzetek adódnak amit gyorsan és hatékonyan kell megszervezni
pl mennél az oviba a kicsiért mikor felhívnak h azonnal menj a nagyért a suliba mert rosszul lett ... vagy az egyiket zongorázni kell vinni amíg a másikat úszni persze egyik sincs a másik mellet
stb....
ha egyneműek a gyerek akkor pl ruhából kevesebb is elég mert örökölhetik
de ott a dilemma ha a nagyobb 2 éves a kicsi pl 2 hetes a legnagyobb 4 éves akkor hogyan fürdeted őket ? mi a sorrend ? melyiket hogyan ? elég lesz 1 babakád ? a pici az első ? vagy legyen a két nagy együtt? és ez csak egy egyszerű esti rutin dolog ...
szal egyfelől nagyon nagy munka pláne ha kicsi a korkülönbség - az első 5-6 év tuti az lesz
másfelől ha már nagyobbak jól együtt tudnak játszani elfoglalják egymást szal akkor meg könnyebb lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!