Mennyit kell szedni folsavból terhesség tervezésekor?
Figyelt kérdés
Mikor mondtam a patikában a nőnek hogy miért akarom szedni, azt mondta hogy napi két három szem. Szedtem így egy hétig, aztán itt olvastam olyat aki csak egy NEGYED szemet szed naponta, meg felet. Hogyan szedjem szerintetek?2014. nov. 3. 09:38
1/5 anonim válasza:
szedjél terhes vitamint, abban minden meg van ami kell, a folsav nem biztos hogy elég, hiába étkezel változatosan, a mai élelmiszerek minőségével nem tudsz annyi vitamint bevinni, hogy megfelelően támogatsd a szervezeted. de még olcsóbb megoldás a multivitamin+folsav, de akkor a doki véleményét kérd ki hogy ezekből mennyit. ne a patikus véleményét, a patikusok nem igazán értik ezt, nekem pl olyan lázcsillapítót adtak terhesen, amit nem is lett volna szabad szednem, pedig direkt mondtam hogy terhes vagyok. hallgass az orvosra vagy a védőnőre.
2/5 anonim válasza:
milyen folsav, milyen márka? hány mg vagy microgramm? nem mindegy!
egyébként ha túl sokat szedsz,akkor növeled az ikerterhesség esélyét! malacoknak is ezt adnak ezért tudom! hogy növeljék a szaporulatot.
3/5 A kérdező kommentje:
Folsav 3 mg tabletta, ennyi van a dobozán. Gyógyszertárban vettem 1200 ftért, mondta a nő, hogy másik is, de a vényköteles de arra van tb támogatás így az csak 600 ft.
2014. nov. 3. 11:08
4/5 anonim válasza:
én is azt szedem pont most :) én napi 1-et szedek...
amit még érdemes! E-vitamin ugyanis az segít a méhnyálkahártya vastagságánál! az kell hogy jól legyen a beágyazódáskor, kellően vastag legyen. min 7 mm...
5/5 anonim válasza:
400-800 mikrogramm az ajánlott mennyiség terhesség elején és babatervezéskor, a 3 miligrammos tabletta tényleg sok, abból 2-3 szem még inkább! A negyed szem van közel a szükséglethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!