Mennyivel nehezebb anyagilag két gyerekkel mint egyel?
Van már egy két évesünk. Néha jók a hónapok néha nehezebbek.
A bevételünk 170e.
Most akartam munkát vállalni de kiderült babát várok. Elvetetni nem szeretném de félek nem fog menni anyagilag. Anyukám segít ha tud de nem szeretek kérni tőle. Ritkán kell de akkor is. A kisfiam már nem pelusos jövőre oviba megy mire megyszületne a kicsi szóval igazából ezen a téren nehéz nem lenne meg hát más is megbírkózik a két gyerekkel ami engem aggaszt az anyagiak. Mennyi plusz kiadásitok lett a második baba születése után? Köszönöm a válaszokat.
Szerintem annyival nem lesz több a kiadás,hogy megérje elvenni az életét.
Ha csak 70-90 a kiadás akkor meg simán belefér mert hozzájön az adókedvezmény a családi pótlék is.
Nem a pici fog sokba kerülni, hanem a nagy. Mióta ovis, sokkal több ruhát használ el, nálunk 8-9 ezer a kaja + gyümölcshét, ilyen-olyan színház, játszóház stb. Csak úgy ugrálnak az ötszázasok ilyenekre.
A jobb viszont az, ha nem szeretnétek harmadik babát, akkor ahogy nő a kicsi, úgy lehet eladni a már nem használt holmikat, ruhákat, játékokat. Pl. mi ebből a plusz pénzből vettünk anyagot a ház fejlesztéséhez, vagy ebből veszem a karácsonyi, születésnapi ajándékokat.
Arra számolni kell, ha a nagy közösségbe kerül, akaratlanul is beteg lesz és hazahozza, és sajnos a kicsi is el fog tőle kapni ezt-azt. A gyógyszerköltség duplázódik.
Ha ügyes az ember, akkor simán ki lehet hozni ebből a pénzből.
"neki meg egy havi etkezese ugy, hogy otthon mar csak vacsizik."
Azért ez elégé ábránd vagy nagyon kis étkű gyereked van. Én gyerekem sem eszik sokat, de már oviból hazafelé eszik, nemhogy csak vacsit enne otthon.
Másrészt én sem vettetném el, de jobb lenne ha ezentúl gyógyszerrel és óvszerrel egyszerre védekeznétek minimum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!