Mit mondanak a Ritalint szedő gyerekek, miben segít a gyógyszer?
Nekem azt mesélte egy kisfiú, hogy ő jobb lesz a gyógyszertől... Kérdeztem tőle, hogy miből gondolja, hogy ő rossz lenne.
Azt mondta, mert ugrál azért rossz.
Acélszív olyan jól leírtál minden általánosított hülyeséget. Mintha ez ennyire fekete fehér lenne.
Szerintem sem kellene ezzel tömni a gyerekeket, de igenis vannak olyan emberek akiknél segít a koncentrációban a szer. Stimulálja az agy egyes részeit amik náluk alul funkcionálnak, így ők is hasonlóan tudnak koncentrálni mint az átlag.
Az más kérdés hogy nem minden gyerek adhd-s akinél adhd-t diagnosztizálnak, és jól be kell állítani az adagot, de közel sem olyan durva szer mint amiket te felsoroltál mellette.
Ennyi erővel a kávét miatt is lehetne jajjgatni mert ugyan olyan stimuláns, és hasonlóan hat az agyra mint a kokain. Kit érdekel hogy milyen származék a szer? Hasonló molekuláknak is lehet teljesen más hatása az emberi szervezetre, semmit sem jelent hogy milyen származék. A ritalin jól kimért adagokban, olyan embereknél akiknek tényleg kevésbé aktív az agy bizonyos területe igenis segíthet.
Mellékhatásoknak sincs köze ahhoz hogy milyen drogok közé sorolják. Egyszerű példa: az alkohol is egy iszonyat veszélyes drog, a legveszélyesebbek közé sorolják(egészségügyileg, nem jogilag), mégsem pánikolsz be hogyha a 18 éves gyereked megiszik egy pohár sört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!