"Megéri" valóban nagycsaládosnak lenni?
Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam, hogy megélhetési nagycsaládosok. Az érdekelne, hogy valóban "megéri" nagycsaládosnak lenni? Milyen plusz juttatások vannak?
Én gyereket azért vállaltam, mert szerettem volna, nem a támogatások miatt, de lehet, hogy van, akinek más a véleménye.
2014. okt. 17. 10:12
11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat. Két gyerekem van, úgy, ahogy az utolsó is írta, rengetegbe kerül a suli, különböző foglalkozások, stb. Pl. a Családi adókedvezményt így sem tudja a párom teljes mértékben igénybe venni (Gyed-en vagyok) ezért is csodálkoztam, hogy valakinek "megéri" és csupán az anyagiak miatt vállal 3 vagy több gyereket. Fel is kell őket nevelni, és mi van akkor, ha megvonják valamelyik támogatást. Ezt írta is valaki. Persze, ha van, akkor sokat segít.
2014. okt. 17. 13:12
12/12 anonim válasza:
3 gyereket nevelünk,úton a 4. Nem,nem éri meg,az is buta aki ezt terjeszti,és aki elhiszi. Mi nem az adókedvezmény, az ingyen könyv,és ingyenes menza miatt vállaltunk ennyit,hanem mert így szeretjük az életet,így akarunk élni.Ennyi. Ami megmarad a kasszában,pl. a menzadíj,azt rá is költjük ugyan úgy a gyerekeinkre.Nem dohányzunk,nem iszunk,semmi káros szenvedély,ezeken is rengeteget lehet spórolni,és pl. elvisszük ebből az összegből őket 1 évben többször is kirándulni,állatkertbe,ide oda. Pedig nem keresi agyon magát a férjem,én anyaságin vagyok,még se halunk éhen.Lehet okosan is. Az pedig szégyellje magát,aki az anyagi javak miatt hozza világra gyerekeit! Mi szeretetben,nyugalomban,biztonságban neveljük mind a 3-at,sok 1-2 gyerekes irigykedik ránk,és nem értik,hogyan csináljuk. Nincs ebbe semmi...ésszel kell élni!! És nem szabad félni a munkától. Ez a titok nyitja. Nekünk nincs kacsalábon forgó palotánk,se légkeveréses villanysütőm,se mosogatógépem,és beépített konyhabútorom... mert hitel nélkül nem futná rá,hitelre meg semmit nem veszünk.Inkább olcsóbb gáztűzhelyem van,és elmosogatok szépen kézzel,szivaccsal,de nyugodtan fekszem le minden este. Addig kell nyújtózkodni ameddig a takaró ér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!