Ha 2011 januárban fog születni a 2. babám, mennyi lesz a táppénz, TGYÁS, GYED? Mi alapján fogják számolni? Az előző évből, amit szintén GYEDEN töltöttem vagy a munkabéremből?
Kérdezőnek:
A táppénzt abból a jövedelemből fogják számolni, ami alapján megállapították a mostani gyededet. Ja, ne felejtsd el átadni apának a gyest! Mert egyszerre nem kaphatsz gyest és táppénzt is.
Nem tudom, hogy max. tgyást, gyedet fogsz-e kapni, hiszen nem tudom, hogy mennyi a szerződésed szerinti bér :)
Utolsónak: Nem igazán értem, hogy mit írtál. Az a 180 nap, amiről én beszélek, az nem azonos azzal a 180 nappal, ami 365-re változik május 1-el. Amiről én beszélek, az az ellátás összegének a meghatározásáról szól, az ún. táppénzszabály szerinti összegmegállapítás.
Egyébként a kérdezőnek megvan a kellő biztosítotti napja, hiszen a tgyás, gyed és a gyes ideje is biztosítási jogviszonynak számít ha van mögötte élő munkaviszony.
07:46-os vagyok. Akkor viszont nem értem az egészet. :(
Május 1-től nem 365 ledolgozott vagy szabin töltött napnak kell meglennie ahhoz, hogy az ember újra a fizetése szerinti tgyás-t és gyed-et kapja? Ha táppénzen lesz a szülésig, akkor a maximalizált tgyás, majd gyed jár. Vagy rosszul tudom? Mi ez a 180 nap, ami nem változik? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!