Rossz anya lennék csak mert nő is akarok lenni?
Èn szèpen berendeztem a szobàjàt vettem bele mindent bèbi őrt stb...de sajna koraszulott lett, így kicsit jobban fèltem mint kellene...
Ez miatt beszereztünk egy màsik kisàgyat a hàlónkba, teljesen màsik sarokàba a szobànak, ràlàssak de ne legyen a szànkban mert szerintem mindenkinek neki is jàr a tèr.
De mi èlünk mellette hàzas èletet semmit nem vesz èszre belőle meg mèg nem is èrti...èn meg felesèg is vagyok az anyasàg melett....
1 èvesen szeretnèm a szobàjàba szoktatni, majd meglàtjuk hogy sikerül...
én együtt alszom a babával, míg nagyon kicsi volt, a kiságy mellett aludtam, és kivettem szoptatásokra, aztán mikor rájöttem, hogy szeretek vele aludni, már egyre kevésbé pakoltam vissza a kiságyába. 8 hónapos korában már egyáltalán nem raktam be a rácsoságyába :)
most is együtt alszom a babcival.
de nem tud mindenki együtt aludni a gyerekével, és nem is kötelező.
a legfontosabb szabály - a kisbaba és az anya egymásra tekintettel határozza meg a dolgokat (tehát ne anyós, nagymama, apuka, stb. mert nem ők hordták 9 hónapig a gyereket, nem ők szülték, és nem ők töltik az első jópár hónap napjainak 24 óráját a gyerekkel)
közös a döntési lehetőség - anya és baba. te döntesz és ő. ha nem akarsz vele aludni, akkor irányítsd úgy a dolgokat - de vedd figyelembe a gyereket is. mert ha a kicsi csak veled akar viszont aludni (de azért általában a kisbabák könnyebben alkalmazkodnak hozzánk) akkor viszont meg kell érte tenned, hogy lemondasz az elképzelésedről.
de ha működik, hogy külön aludtok, akkor nektek ez a legjobb megoldás :)
minden kisbaba eleinte nyugtalanul alszik... úgy 4-5 hónaposan aztán úgy alszik, mint a bunda, akár még cintányért is ütögethetsz a közelébe (az éber alvás náluk az életbemaradást szolgálja, olvass utána, ha gondolod) :)
nekem a párom furcsálotta először a döntésem,de azzal hárítottam, hogy így legalább nem ébredezik éjjel, nem aszik be a munkahelyén :) mára már elfogadta, mert így kényelmes neki, a gyereket a legnagyobb biztonságba tudja, én meg kipihent vagyok, és asszem nálunk mindenkinek így a legjobb :)
azért van intim időnk egymásra, régebben 7-től aludt a gyerek, 11-kor mentem csak aludni, mostanság sajnos 9-10 között alszik a babó, de így is van 1-2 órám a párommal kettesbe lenni :)
nem szabadna ilyen döntések miatt bárkit is elítélni. mindenki csinálja úgy, ahogy érzi, szerintem :)
kedves 16os. így is lesz, tuti nem sietek vissza, nagyon könnyen meg lehet bántani, megbocsájtok hamar de nem könnyen felejtek.
17es, nem hiszem hogy alváshoz nagyon kellenék neki, de tény hogy nagyon éberen alszik. most megpróbálom a magam mellé tenni, már csináltam neki helyet is :) és meglátjuk úgy hogy ébred, mert az tény ha a mellkasomra teszem, ha nagyon nyűgös ott altatom, akkor mintha nyugodtabban aludna, nem mocorog, nem nyőgdécsel fel 10percenként.
sokkal egészségesebb a babának, ha a saját ágyikójában alszik.
de hajnalban én is magam mellett altatom továb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!