Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Védőnő lemondása kötelező,...

Védőnő lemondása kötelező, mert teljesen kiakadtam tőle tegnap?

Figyelt kérdés
tegnap kijött hozzánk az új védőnő. második gyerekemmel vagyok itthon aki már 5 hónapos a nagy meg 20hónapos.... kérdezte hogy szoptatás meg ilyenek. mondom igen megy. meghogy ilyeneket mond - 8hónapos korig meg nem próbáljam a gyereket a babakocsiba ülő pozícióba ültetni sehogy se. következő hónapban ad hozzátáplási papírt, meghogy az a jó ami a tankönyvbe van irva.... és még sorolhatnám. úgy csinál mintha hülye lennék és ezt mással is igy csinálja. nekem ne mondja meg egy kb. 2évvel idősebb nő akinek nincs gyereke hogy az a jó amit ő mond....
2014. okt. 8. 09:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Csak tudd, hogy ha lemondod a szolgáltatásait, automatikusan fog jelenteni a gyermekjóléti szolgálatnál, mert ez egy előírás. Ahogy jónak érzed. Bár szerintem felfújtad a dolgot kicsit, örülj, hogy megy és még mond is dolgokat, te meg ki tudod mazsolázni, mi belőle hasznos számodra. Elég összeférhetetlennek tűnsz. Bocsi.
2014. okt. 8. 14:34
 12/15 anonim ***** válasza:

Kérdező,én is lemondtam,de én más okból (ahol a védőnő van,oda nem tudtam eljutni,busz nem jár szinte,gyalog meg 1,5 óra legalább) Írsz egy nyilatkozatot,amiben lemondod a védőnői szolgálatot.Igen,kimegy a gyermekjóléti,de ha mindent rendben talál,akkor elvileg nem zaklatnak.Elvileg.Annak ellenére,hogy nálunk minden rendben volt,fél évig a nyakamra járt váratlan időpontban ellenőrizgetni minket és még tovább is szeretett volna jönni,de sikerült megtalálni a főnökét és utána már nem jött.

Nincs rá pontos előírás,hogy pl. maximum 3 alkalommal mehet ki,ha minden rendben,de fél éven keresztül írogatni,hogy minden rendben,minden megvan... Ha bizonytalan vagy valamiben,bátran érdeklődj a gyermekjóléti szolgálatnál,ott is a vezetőnél inkább;szerintem. Én így jártam,olvasd el,ha ráérsz(terhesen mondtam le a védőnőt,ráadásul még az is "bűn" volt,hogy első gyerekemnél és egy olyan helyen,ahol ilyet még hírből sem hallottak):

[link]

2014. okt. 8. 15:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja és persze sajnos oda meg nem járhattam,ahová el tudtam volna jutni,mert közel is van meg a busz is jó...
2014. okt. 8. 15:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekünk volt egy ideiglenes védőnőnk 2 hónapig, borzalmas volt,egyszer csak betoppant,ezt minden héten eljátszotta,osztotta az észt a védekezésről,teljesen hülyének nézett,egyre kevesebb lett a tejem a végén már fejni sem tudtam,persze jött a nagyokos,hogy akkor is fejjek és tegyem be a hűtőbe és nehogy adjak a gyereknek tápszert,persze adtam már hamarabb is,fél óráig magyarázta,hogy a nem létező tejemmel ezt meg azt csináljam,meg,hogy nem fog éhen halni majd lesz tejem,mindent megpróbáltunk nem lett.szerintem baba is kevés volt ezen a környéken,mert imádott jönni...Ne foglalkozz vele,vannak azok között is idióták
2014. okt. 8. 19:47
 15/15 anonim ***** válasza:

Ahogy írták: fapofával meghallgatod, aztán úgyis azt csinálsz, amit akarsz. Aki nálunk van védőnő, már akkor is itt volt, mikor én születtem. Anyum kb. 3 hónapig tudott szoptatni, aztán elapadt a teje, bármilyen tápszert próbált (mondjuk volt kemény 2 féle akkoriban), mindet kihánytam, úgyhogy kénytelen volt 3 hónaposan tejbegrízt, illetve leturmixolt főzelékeket adni. Semmi bajom nem volt tőle, de az okos védőnő (akinek akkor még nem is volt gyereke), elkezdett hápogni, hogy ezt így nem lehet, úristen, szegény gyerek. Anyukám megkérdezte tőle, hogy akkor mégis mit csináljon, merthogy tej nincs, a tápszert meg kihányom. Hát, ezt már nem tudta megmondani :D Szóval ettem tejbegrízt meg főzeléket, és láss csodát, felnőttem.

Eltelt 26 év, most én is ezt a nagyon okos nőt vagyok kénytelen látogatni. Mondjuk én még csak 10 hetes vagyok, egyszer voltam nála, úgyhogy hatalmas állatságokat még nem mondott, azon kívül, hogy szerinte nagyjából semmit nem ehetek, mert minden árt :D Ja, meg tett egy célzást a 3 óránkénti etetésre (én az igény szerintit támogatom). Azt már most tudom, hogy nagy ívben leszarom, mit mond, én inkább anyukámra hallgatok, ha valamit nem tudok. Egy jó van benne, hogy kijelentette, hogy mivel közel 30 éve ismeri a családunkat (vidéki kisváros), ő nem gondolja, hogy házhoz kellene jönnie ellenőrizgetni, úgyhogy nem kell számítanom rá, hogy majd megjelenik nálunk. Na, ezt mondjuk díjazom :D Amúgy kedves meg minden, ilyen gond nincs vele, csak hát kissé vaskalapos meg beszűkült.

2014. dec. 21. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!