Védőnő lemondása kötelező, mert teljesen kiakadtam tőle tegnap?
Kérdező,én is lemondtam,de én más okból (ahol a védőnő van,oda nem tudtam eljutni,busz nem jár szinte,gyalog meg 1,5 óra legalább) Írsz egy nyilatkozatot,amiben lemondod a védőnői szolgálatot.Igen,kimegy a gyermekjóléti,de ha mindent rendben talál,akkor elvileg nem zaklatnak.Elvileg.Annak ellenére,hogy nálunk minden rendben volt,fél évig a nyakamra járt váratlan időpontban ellenőrizgetni minket és még tovább is szeretett volna jönni,de sikerült megtalálni a főnökét és utána már nem jött.
Nincs rá pontos előírás,hogy pl. maximum 3 alkalommal mehet ki,ha minden rendben,de fél éven keresztül írogatni,hogy minden rendben,minden megvan... Ha bizonytalan vagy valamiben,bátran érdeklődj a gyermekjóléti szolgálatnál,ott is a vezetőnél inkább;szerintem. Én így jártam,olvasd el,ha ráérsz(terhesen mondtam le a védőnőt,ráadásul még az is "bűn" volt,hogy első gyerekemnél és egy olyan helyen,ahol ilyet még hírből sem hallottak):
Ahogy írták: fapofával meghallgatod, aztán úgyis azt csinálsz, amit akarsz. Aki nálunk van védőnő, már akkor is itt volt, mikor én születtem. Anyum kb. 3 hónapig tudott szoptatni, aztán elapadt a teje, bármilyen tápszert próbált (mondjuk volt kemény 2 féle akkoriban), mindet kihánytam, úgyhogy kénytelen volt 3 hónaposan tejbegrízt, illetve leturmixolt főzelékeket adni. Semmi bajom nem volt tőle, de az okos védőnő (akinek akkor még nem is volt gyereke), elkezdett hápogni, hogy ezt így nem lehet, úristen, szegény gyerek. Anyukám megkérdezte tőle, hogy akkor mégis mit csináljon, merthogy tej nincs, a tápszert meg kihányom. Hát, ezt már nem tudta megmondani :D Szóval ettem tejbegrízt meg főzeléket, és láss csodát, felnőttem.
Eltelt 26 év, most én is ezt a nagyon okos nőt vagyok kénytelen látogatni. Mondjuk én még csak 10 hetes vagyok, egyszer voltam nála, úgyhogy hatalmas állatságokat még nem mondott, azon kívül, hogy szerinte nagyjából semmit nem ehetek, mert minden árt :D Ja, meg tett egy célzást a 3 óránkénti etetésre (én az igény szerintit támogatom). Azt már most tudom, hogy nagy ívben leszarom, mit mond, én inkább anyukámra hallgatok, ha valamit nem tudok. Egy jó van benne, hogy kijelentette, hogy mivel közel 30 éve ismeri a családunkat (vidéki kisváros), ő nem gondolja, hogy házhoz kellene jönnie ellenőrizgetni, úgyhogy nem kell számítanom rá, hogy majd megjelenik nálunk. Na, ezt mondjuk díjazom :D Amúgy kedves meg minden, ilyen gond nincs vele, csak hát kissé vaskalapos meg beszűkült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!