Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Védőnő lemondása kötelező,...

Védőnő lemondása kötelező, mert teljesen kiakadtam tőle tegnap?

Figyelt kérdés
tegnap kijött hozzánk az új védőnő. második gyerekemmel vagyok itthon aki már 5 hónapos a nagy meg 20hónapos.... kérdezte hogy szoptatás meg ilyenek. mondom igen megy. meghogy ilyeneket mond - 8hónapos korig meg nem próbáljam a gyereket a babakocsiba ülő pozícióba ültetni sehogy se. következő hónapban ad hozzátáplási papírt, meghogy az a jó ami a tankönyvbe van irva.... és még sorolhatnám. úgy csinál mintha hülye lennék és ezt mással is igy csinálja. nekem ne mondja meg egy kb. 2évvel idősebb nő akinek nincs gyereke hogy az a jó amit ő mond....
2014. okt. 8. 09:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Min akadtál ki egész pontosan?
2014. okt. 8. 09:30
 2/15 A kérdező kommentje:
azon hogy azt hiszi hogy ő a tuti és azt kell csinálni ami számára a jó... lehurrogott hogy ezt meg azt nem úgy kell csinálni. más anyával is ezt csinálta. meg ráér ücsörögöni közöltem hogy programunk van és még sorolhatnám
2014. okt. 8. 09:31
 3/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ne foglalkozz vele, meghallgatod fapofával, és úgy cselekszel ahogy azt te jónak látod. Én legalábbis így csinálom. Nálunk is elmond a csaj egy sémát, amit gondolom az iskolában tanultak, és kb senkit sem érdekel, mert egy csomó hülyeséget is mond. Mellesleg hozzánk nem is jár, vinni kell a gyereket, de nagyon ritkán megyünk. Én a miénket csak azért nem mondom le mert tud felírni D-vitamint, fürdetőkrémet stb, legalább ennyi haszna legyen :)
2014. okt. 8. 09:36
 4/15 anonim ***** válasza:
Sajnos a védőnők szeretik osztani az észt, meg kell hallgatni őket, aztán csináld úgy, ahogy tapasztalt anyukaként gondolod. Első gyereknél az ember még próbálja betartani amit mondanak, de aztán úgyis úgy fogod csinálni, ahogy jónak gondolod, meg a rutin a nagytesó után adja magát.
2014. okt. 8. 09:41
 5/15 anonim ***** válasza:
61%
Legalább mond valamit. A miénk ki sem ér házhoz. Ígéri, hogy jön, várom, aztán semmi. Mondjuk nem gáz, de akkor ne ígérgessen legalább. Valakinek, valami úgysem jó. Ez van. Fogadd el. Kibírod azt a kis időt és próbálj vele csak úgy beszélgetni. Ne vedd magadra azt, amiket mond. (azt hiszi, hogy mondania kell)
2014. okt. 8. 09:41
 6/15 anonim ***** válasza:
73%
MEghallgatod , nem szólsz és ha elmegy úgy csinálod, ahogy te szeretnéd. Én így csinálom. Ha jobban belegondolunk, nincs gyereke, tanult dolgokat mi mást mondhatna mit amit tanult.
2014. okt. 8. 09:51
 7/15 anonim ***** válasza:
59%
Én nem látom ezt olyan tragikusnak, elmondja amit tanult, mert az a dolga, te elfogadod, amit akarsz és kész. Szerintem ennyiért nem érdemes lemondani, még lehet olyan problémád, ami az első gyereknél nem volt.
2014. okt. 8. 09:53
 8/15 anonim ***** válasza:

Csak nem Zalaegerszeg?

Nálunk is tegnap volt az új védőnő és totál így viselkedett :-)

2014. okt. 8. 09:54
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem lépj túl ezen!

Nekem 4 gyerekem van, és egy pályakezdő védőnőnk. Túlbuzgó, könyvízűen beszél, nincs még személyes tapasztalata, szerintem nekem kéne tanácsokat adni neki, nem fordítva, de hát a munkáját végzi, neki is tapasztalatot kell szereznie az élet iskolájában, hagyni kell, hagy fejlődjön.

Akkor jött ide, mikor a legkisebbem megszületett, amikor jött azzal, hogy a súlyához képest már ennyi grammot kéne szopnia, meg illene már 4 óránként etetni, meg már át kéne aludnia az éjszakát stb., akkor mindig mondtam neki, 3 gyereket már szoptattam, egyik sem éhezett, de mindegyikkel másképp alakult a menete, én sosem néztem mennyi grammot kéne szopnia, evett amennyit tudott, és akkor amikor megéhezett. Akkor mondta, jól van, jól van, én tudom, már van gyakorlatom. Sokat tanult az elmúlt hónapokban a tapasztaltabb kismamáktól, sokat változott a hozzáállása, így már most a szakmailag tanultakat igyekszik ötvözni a kismamáktól hallottakkal, és egész ügyes kis védőnő kezd lenni.

A tiédnek is időt kell adni, meg esélyt hogy tapasztalatot szerezzen tőletek, ha hajlandó rá.

Inkább te adj neki tanácsot, ha jön a számokkal meg a tankönyvben írottakkal, mondd meg neki nyugodtan, a babák nem olvasták a könyveket, ezért nagyrészük nem is tartja be az előírtakat.

Ha olyasmit akar ráderőltetni, amivel nem értesz egyet, csak megmondod az első gyermekednél te hogy csináltad és az nektek bevált. A gyerekek nem egyformák, nem jó mindegyikre ugyanaz a séma. Lehet, hogy ő egyfélét tanult, de az életben ezerféle van.

2014. okt. 8. 10:01
 10/15 anonim ***** válasza:
Tölts ki egy papírt, és mondd le! Nem egy akkora ügy, ha neked nem hiányzik, akkor nem hiányzik.
2014. okt. 8. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!