Védőnő lemondása kötelező, mert teljesen kiakadtam tőle tegnap?
Csak nem Zalaegerszeg?
Nálunk is tegnap volt az új védőnő és totál így viselkedett :-)
Szerintem lépj túl ezen!
Nekem 4 gyerekem van, és egy pályakezdő védőnőnk. Túlbuzgó, könyvízűen beszél, nincs még személyes tapasztalata, szerintem nekem kéne tanácsokat adni neki, nem fordítva, de hát a munkáját végzi, neki is tapasztalatot kell szereznie az élet iskolájában, hagyni kell, hagy fejlődjön.
Akkor jött ide, mikor a legkisebbem megszületett, amikor jött azzal, hogy a súlyához képest már ennyi grammot kéne szopnia, meg illene már 4 óránként etetni, meg már át kéne aludnia az éjszakát stb., akkor mindig mondtam neki, 3 gyereket már szoptattam, egyik sem éhezett, de mindegyikkel másképp alakult a menete, én sosem néztem mennyi grammot kéne szopnia, evett amennyit tudott, és akkor amikor megéhezett. Akkor mondta, jól van, jól van, én tudom, már van gyakorlatom. Sokat tanult az elmúlt hónapokban a tapasztaltabb kismamáktól, sokat változott a hozzáállása, így már most a szakmailag tanultakat igyekszik ötvözni a kismamáktól hallottakkal, és egész ügyes kis védőnő kezd lenni.
A tiédnek is időt kell adni, meg esélyt hogy tapasztalatot szerezzen tőletek, ha hajlandó rá.
Inkább te adj neki tanácsot, ha jön a számokkal meg a tankönyvben írottakkal, mondd meg neki nyugodtan, a babák nem olvasták a könyveket, ezért nagyrészük nem is tartja be az előírtakat.
Ha olyasmit akar ráderőltetni, amivel nem értesz egyet, csak megmondod az első gyermekednél te hogy csináltad és az nektek bevált. A gyerekek nem egyformák, nem jó mindegyikre ugyanaz a séma. Lehet, hogy ő egyfélét tanult, de az életben ezerféle van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!