Felnőtt korban mindenkinek ellensége lesz a szülője? Így járunk majd mi is?
Számtalan kérdésben és válaszban olvasom hogy szidják a szüleiket, anyósukat, apósukat az itt írogató anyukák. A válaszokban szinte hergelik egymást, hogy ne hagydd magad, sz@rdd le a szüleid véleményét, nehogymár beleszóljanak a dolgokba stb...
Én nem hiszem, hogy annyira rosszak az öregeink. Felneveltek minket, és a férjünket. Az én anyósom is kotyog egyfolytában, és a babázás minden mozzanatában elmesélte hogy ő hogy csinálta. Mivel én tapasztalatlan vagyok, volt pár dolog amiben elfogadtam a tanácsát, a többit pedig megköszöntem és kész. Soha eszembe nem jutott szidni, vagy bántani, és úgy érezni hogy mindenbe "belepofázik". Anyukám is rengeteget segített, és segít a kisbabám körül.
Miért vagytok ennyire ellenségesek? Hová lett a tisztelet, türelem, családszeretet stb...?
Szülőtől is függ.Anyukám pl mindig óvott attól,h felkapkodjam minden nyikkra a gyerekeket,mert el lesznek kényeztetve.Aztán ahogy nőttek,egyszer bevallotta,h rájött,nekem van igazam,egyáltalán nem ártott nekik a sok babusgatás.:)Aztán sorban a többi vitatéma,az együttalvás, a hozzátáplálás,a hiszti...és anyu elfogadta,h a tudomány megy előre,és sok dolog van amivel az ő idejükben nem törődtek,vagy máshogy tudtak,látta,h működnek a dolgok.És hál istennek sosem jött azzal,h bezzeg ő is felnevelt minket így-úgy-amúgy.:)Sőt,már ő is kikel magából ha valaki ezzel példálózik.:)))
Végül pedig,nekem nincs anyósom.:)Ami megszüntette a másik konfliktusforrást.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!