Ha minden gyerek más, mért akarnak mindenkire egy modszert eröltetni? Hogyan válaszoljak ha beleszolnak?
Mindenhol mindenkitől azt látom-hallom-olvasom hogy minden gyerek más, mind a terhesség alatt,újszülött korban, toytogos időszakban fogzás,hiszti,alvás,evés...stb.. Szoval minden mas még testvéreknél is, akkor mért erőltetik ugyanazon modszerek, napirendek, egyébb szokások alkalmazását? Mért nem lehet elfogadni ha valaki megprobal mashogy csinalni valamit ha az ő gyerekénél nem valik be, mért eröltessem mégis mert valaki szerint az a jó? Mért nem jó az ahogy épp mashogy kezelem vagy csinalok vmit?
Én probalok közös igény szerint nevelni, alkalmazjodni. Nem a babát igazitom bele az életünkbe a napirendübkbe,probalok hozzá alkalmazkodni,egy kis igazitással. Mért erőltessem hogy pl 5x egyen x adagot egy nap ha ő 6-7szer eszik, vagy aludjon 2szer napközben ha még 3x fárad el? Mért ne altassam el magammellett,mért baja az bárkinek ha nem hagyom sírni, Ha mindig mellettem van vagy én vele( pl ha a szobában játszik akkor én vagy játszok vele vagy vasalok,pakolok horgolok ),ha nem pakolok el mindent amit nem szabad piszkálnia,(a veszélyes dolgokat azért elraktam)? Mit mondjak ha megkaptam a tipikus beszolásokat ha másképp csinálok valamit, mert a majd kiprobalom- tol mar felmegy a pumpa nagyon... Sose szoltam bele senkinek semmibe, őszintén egyedül a védőnöm meg az anyosom nem szol bele a dolgainkba.Még a szüleim is bele szolnak. sőt. Hiába mondom hogy valamit nemszabad,jusztis megcsinaljak v odaadják...ahhh...Az én vagyok az anyja majd én tudom sem valik be. Valami tipp? ki hogy harcolta le a hasonlo eseteket?
A kérdés számomra inkább az, miért zavar téged, hogy mások szerint jó-e az, ha a babaád 7x eszik vagy 3x alszik? Az enyém is sokáig 3x aludt, én tök örültem neki, szerintem ez több szempontból is pozitív dolog. Úgy csináld, ahogy nektek jó és ahogy te észszerűnek találod. Bár ez is csak bizonyos keretek közöttigaz, sokszor tapasztalom azt is, hogy anyuka lustaságból vagy kényelemből csinálé vagy nem csinál valamit, és mintegy ráfogja a gyreekre - ilyen is van. De amiket te emltesz, az szerintem nem ez a kategória.
Amúgy szerintem az is benne van, hogy sokan mások kritizálásval próbálják megerősíteni saját magukat abban, hogy amit ők csinálnak, az az egyedüli jó. Hát ha nekik erre van szükségük, az szerintem már nem kerek, de ezt is el kell fogadni, hogy ilyenek is vannak. Csak azt kellene megtanulnunk mindennyiunknak, hogy nem az a fontos első sorban, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja. És eszerint kell értékelni a "jótanácsokat". :)
Az meg, hogy a család nem vesz komolyan (mert gyakorlatilag erről van szó) nagyon nem kóser, ezen változtatnod kell még most az elején. Határozottsággal, de nem durvasággal. Ha te igazán bízol a saját döntésedben, és meggyőződésből cselekszel, ők is könnyebben elfogadják.
Boldog babázást!!
Az én tapasztalatom az, hogy sok olyan ember van a világon, aki nem tudja elképzelni/belátni, hogy valamit másképp is lehet csinálni, mint ahogy ő szokta, ezt hívjuk merev gondolkodásnak.
Az ilyen embereknek a gyereknevelés témaköre jó táptalaj, mert ott aztán bele lehet kötni bármibe, ha nincs rajta sapka azért, ha meg van azért. Ezen túl kell lépni, lehet bölcsen hallgatni, van amikor nem érdemes vitába se szállni. Másrészről meg mondhat más ember jó dolgokat is, amin el lehet gondolkodni, aztán a döntés a tiéd, hogy neked/nektek az jó-e vagy sem.
Hát ha a szüleid más nézeten vannak, ott azért úgymond erélyesebben kell fellépned. Én leülnék velük beszélni határozottan arról hogy: igaz, hogy ők a szüleid te meg a lányuk, de már felnőtt nő vagy sőt anyuka, mert talán még mindig a kislányuknak néznek, és igenis vannak elképzeléseid a gyereknevelésről, amit szeretnéd ha tiszteletben tartanának, főleg ha te valamit nem engedsz meg ők meg igen, mondd meg, hogy ezzel a saját unokájuknak tesznek rosszat, kettős nevelés hatása a gyereken csapódik le.
A gyerekorvos a 4hos oltáson leoltott h mért7- 6x eszik a gyerek mikor neki mar 5x kéne.. Na hát egy négyhós gyerek aki magátol átalussza az éjszakát sorra hagyta el az evéseket magátol ,majd eszik 5x ha ugy akar. Én nem erőltettem és láss csodát ma6honapos 6x eszik magátol... Szépen kialakult majd elhagyja idővel ha elhagyja egyaltalan. Na ez egy példa, z ilyenek dühitenek fel szokszor mikor olyan személy mond vmit akinek azért adok vagy adnék a szavára. Hol azért mert tisztelem mett pl orvos hol meg mert szeretem mert hozzám közelállo. Az összes többi nem érdekel, de sajnos ugyanazt tapasztalom a közvetlen környezetemben mint interneten vagy a városbeli anyukák osszák ugy az észt hogy bele se gondolnak hogy nem egyformák a gyerekek, sem az emberek,elvek,és ha mar vki nem ugy csinálja az nemjo. Szo szerint kaptam olyan beszolást egy barátnőmtől hogy ő csinálja jol... o.O Persze van egy tündéri gyereke, és valoban jol neveli egyetértek az elveivel, az ő gyerekével ezt meg is lehetett valositani. De a lányommal nem. kiprobáltam nem jött be. Vagy nekem vagy a gyereknek. Ennek elenére eddig jol alakul a lányom. Már amennyire egy 6honapost lehet nevelni, sikerül. Szépen fejlődik semmi gond vele.
Ittvan masik példa a csendben alvás. Kapcsoljunk be vmit hogy a baba neszokja meg hogy siri csendben keljen aludni ne kelljen fel minden nesszre. Ez bevállt kb 2-3hós koraig. Azota a konyhábol beszűrődő zajokra sajnos felkel v kutyaugatásra, beszédre.
Sírni hagyás.. Egyszerüen nem megy, a szivem szakad meg, Raadasul a lanyom ujszulott kora ota rémisztően sir ha nagyon belejön. Szinte fuldoklik. Őt nem érdemes sirni hagyni mert ha tul sokaig sir nehezen nyugszik meg és közbe fuldoklik.. Hálisten egy nagyszerű hogy ilyen nagyon ritkán fordul eloő nem egy síros fajta.
De én ugygondolom hogy ha ő sir, az nem véletlen van. annak most még oka van. Nemfogom a kisagyban sirni hagyni mert mondjuk felijjedt ha tufom hogyha odegyek megsimogatom belefurja az arcát a kezembe és sohajtozva visszaalszik. Mért kinozzam a hiányommal ha szüksége van rám és ez nekem és neki is megfelel igy akkor mért hurrogják le? Mert nem jo igy mert ugy jo ahogy ök csinálják.
A tanácsot meghallgatom, van amit kiprobalol. igen lehetnék határozottab bizony,ez igaz. És igyekszem. A családdal mar volt konfliktus is emiatt, szerintem lesz is, de akkor is a szüleim. Már mondtam nekik h felneveltek hármat,most rajtam a sor. De biztos elmondom még parszor. Nagyon makacsok,de ebben rajuk ütöttem. Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!