Akik nem adták be, mert nem akarták, vagy nem szeretnék beadni bölcsődébe a gyermeküket, miért?
Én azért nem adtam be, mert jött a kistesó 20 hónapos korában. Úh még 2 évig marad itthon, utána ovi.
Amúgy meg lehet bekerült volna, mert a 28 ezres gyes elég csekélyke. :S
Szia!
Bölcsis gondozónéni vagyok, tehát a másik oldal, remélem nem baj, hogy leírom a tapasztalataimat :)
15-ből 14 szülő anyagi okok miatt adja be a csemetéjét, de azért akad kivétel, mikor úgy gondolja, közösség kell a gyerkőcének, mert otthon már "unalmas". Ezt valaki furcsállja, pedig, jól csinálva nincs ezzel gond. Gondolok itt arra, hogy mondjuk heti 2-3 alkalommal jön, fél napra. Van gyerek, aki tényleg élvezi, és jót tesz neki.
De sok minden más is meghatározza, hogy bölcsiérett-e valaki. Nem is tudják sokan, a következetesség mennyit számít az elszakadás során, vagy hogy vannak-e tesók, és még sorolhatnám. Ezért hát azt mondom, akinek muszáj beadnia, ne aggódjon feltétlenül. Ha mellette tartalmas az együtt töltött idő, ha a gyerek már igényli a közösséget, stb, akkor sülhet el nagyon jól. Természetesen van ellenpélda is, ezt még sokáig fejtegethetném, de elsősorban azokhoz az anyukákhoz szólnék, akiknek fáj a szívük, hogy anyagi okokból be kellett adni:
Ha jó bölcsit választottatok, és mellette az esték, hétvégék tartalmasak, akkor nem lesz nagy baj! Csak ne lássa a picur anyán, hogy megviseli, mert akkor automatikusan ő is szorongani fog.
Bár a 14-es válaszolónál megszűnt a pontozás, lehet ő volt az.
Visszaértve a témára: nekem már van egy nagyobb gyermekem és egy kicsi és most érzem azt, hogy nagyon jól döntöttem akkor, amikor nem adtam be. Iszonyat gyorsan eltelt a 3 év és rengeteg minden kaptam tőle itthon, játék, szeretett formájában és másrészről meg sikerült látnom fejlődésének minden egyes részletét, semmiről nem maradtam le és ezt nagyon nagyon élveztem.
:)
a gyes időszak nekünk is bejött, olyankor jobban odafigyeltünk a költésekre, de hála már elmúlt.
Köszönöm a válaszoatk
A lepontozások egészen addig tartottak, amíg a gondozónő nem válaszolt. Őt nem pontozta senki, pedig nem telt el túl sok idő a két válasz között. Nyilván egy gondozónő nem fog azokkal egyetérteni, akik nem akarják beadni a gyermeküket a bölcsődébe, mert ő bölcsődei dolgozó. Nekem tök egyértelmű, annak ellenére, hogy ő vigasztalt itt mindenkit, amivel egyetértek, de...
Sajnálom, de én biztos vagyok ebben, és szerintem nem tévedek. :)
na de mindegy, nem ez a lényeg, ez már tényleg mellékes ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!