Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan anyukák, akik szoptatták...

Olyan anyukák, akik szoptatták gyermeküket?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, ki hogyan szüntette be a reggeli cicit?Kb. fél 7 felé ébred a gyermekem,cici, aztán alszik tovább.19 hónapos, csak este , hajnalban és reggel van cicizés.Víz,tea nem kell neki.Ti mit adtok neki?Kakaót nem szeretnék.Tejet nem szereti.Gondoltam adok neki gyerekitalt.Jó ötlet?A gyerekitalok közül is melyik vált be?Köszönöm.
2014. febr. 14. 15:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Kakaót miért nem szeretnél? Az enyémnek sem kellett a tea és a víz,reggel a gyümölcslevek nem igazán jók,én kétszer próbáltam,mindkétszer kihányta.Szóval reggel gyümölcslé nálunk kizárva.17 hónapig szoptattam,azután reggel már vaníliás tejet adtam neki,mert simán nem itta meg.Egy kis vaníliás cukrot raktam bele,ennyi.Ezt minden reggel kérte.Aztán jött a kakaó.Most már lassan 4 éves,és nem telik el úgy reggel,hogy ne inna meg egy bögre kakaót.
2014. febr. 14. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Én nem szüntettem be, megvártam amíg elhagyja. Engem nem zavart, hogy szopik közel 3hónappal a 3. szülinapja előtt hagyta el teljesen. Persze az is igaz, hogy akkor már csak este volt.

A reggelit magától hagyta el,egyik reggel elfelejtette többet nem kérte, a délit elvitte a Mikulás, az estit rá egy hétre elfelejtette, többet nem kérte.

2014. febr. 14. 18:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Kakaót sem igazán szereti,a víz és tea napközben jöhet, csak cici helyett nem kell neki.Önző dolog, de szeretnék már aludni.Az egyik mellemből most nem is tudom szoptatni, mert nagyon fáj, talán megharaphatta.Gondoltam a hajnalit elhagyhatnánk, de akkor nyugtalanul alszik, mert mindig bepróbálkozik.Ezért gondolkodtam a reggeli szopi elhagyásában.Egyébként mindent eszik már.
2014. febr. 14. 21:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Én sem szüntettem be szopizást, megvártam amíg elhagyta. De amit azóta is kap reggel, pedig már 2,5 éves, az a tejpép.
2014. febr. 14. 21:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Tejitalt, gyerekitalt semmiképpen nem adnák neki, ezekben az ipari szemetekben nem hiszek. Cukrozott tejet, szintén nem. Tej, kakaó, macikávé cicipótlónak szintén nem, az hogy reggelihez iszik egy bögrével, az más tészta.

Nem szüntetném be a reggeli cicizést - az nem azért kell nekik, hogy igyanak vagy egyenek, hanem a mamával való összebújás, reggeli ébredezés "kelléke". Némi trükkel esetleg lehet segíteni rajta, pl kitalálsz valami érdekeset helyette - de ezzel nem nyersz magadnak alvásidőt, mert nyilván akkor fel kell kelni vele. Mi együtt alszunk, így csak felhúzom a pólómat és alszom én is tovább vele, nálunk ez nem probléma. Ha viszont csócsálódik rajta, vagy már nincs kedvem hozzá, akkor mondom neki hogy kérem vissza, meg lehet már beszélni egy ekkora gyerekkel.

2014. febr. 16. 20:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Jaj, elgépeltem: természetesen "nem adnÉk".
2014. febr. 16. 20:45
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2014. febr. 17. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!