Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért beszélnek az anyukák...

Miért beszélnek az anyukák mindenről többesszámban? (Kakiltunk, büfiztünk,5hónaposak vagyunk. )

Figyelt kérdés
Nekem is van egy kisbabám, és persze körülötte forog a világ, együtt vagyunk egész nap, de attól még Ő kakil, Ő büfizik és Ő két hónapos, nem én..
2014. szept. 16. 11:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem tetszik ez az új "szokás". Legalábbis én csak néhány éve hallom ezt anyukáktól.

A "TV-t néztünk" teljesen helyes, h ha én is a babámmal nézem a TV-t. De azt sztem nyugodtan lehet mondani,h "ma répát evett/ 2 órát aludt/ adtam neki gyógyszert" stb.

Amúgy én is úgy vagyok vele,h én nem beszélek így, mert nekem abszolút nem tetszik. A többiek meg úgy csinálják, ahogy akarják. De azért van amikor tényleg félreérthető. Pl. egyszer reggel kolléganőm késett, közölte,h "Bocsi, de reggel ment a hasunk". Én meg is kérdeztem,h "Már hogy a kisfiad hasa ment, vagy a tied is?" Még egy kicsit ki is volt akadva,h hogy feltételezem,h neki is ment a hasa...

2014. szept. 16. 11:44
 12/16 anonim ***** válasza:
68%

vagy a baba tv-t néz(evidens, hogy az anyja tartja kézben)

amennyire meg akartad okosan magyarázni, mit hogyan nem lehet m,ondani, elég nagy sületlenséget bírtál összerakni. Attól, hogy az anya tartja kézben, még néz a gyerek,nem?

Itt ütötted agyon a saját okos mondanivalódat.

2014. szept. 16. 11:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"vagy a baba tv-t néz(evidens, hogy az anyja tartja kézben) "

Öööö...reggel épp a kezemben volt a lányom, amikor betojt. Akkor mindketten betojtunk? Csak tudjak róla, hogy kell-e nadrágot váltanom.

2014. szept. 16. 11:54
 14/16 anonim ***** válasza:
93%

Nalunk sogornom ilyen! De mindent, szo szerint mindent tobbesszamban mond. Neha nem is ertem mirol beszel mert leragadok a vizualis reszenel h o is?? :D Vannak dolgok amiket lehet en is ugy mondok h egyutt csinalunk, de akkir tenyleg ugy van. :-) szerinteme z mar ilyen majomszeretetszeru marhasag amikor mar ennyire azonosul anyuka.

De meselek jobbat. Bnom meselte h teherbe esett. De nem ertette hogyan. Szo szerint igy meselte: " Nem ertem, hogy eshettem teherbe, pedig minden nap pontosan ugyanabban az idoben szedtuk a figamzasgatlot!"

Aztan emlitettem neki h talan ott a gond a sracnak nem kellett volna :D

2014. szept. 16. 12:23
 15/16 anonim ***** válasza:
58%

de a baba nem tud tv-zni ha az anyja nem tartja..

betojni viszont tud egyedül

de írtam is, hogy mivel sokminden érdekesen hangzik egyesszámban, ami nem, arra csak nem fordítanak energiát, tehát nem válogatnak hogy most ez egyesszámban ok, ez többesszámban..egy kaptafa és helo

2014. szept. 16. 12:31
 16/16 anonim ***** válasza:
24%
Csak! Megszokás. Lépj túl rajta!
2014. szept. 16. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!