Miért beszélnek az anyukák mindenről többesszámban? (Kakiltunk, büfiztünk,5hónaposak vagyunk. )
Minden hónapban van egy ilyen kérdés. Mert nekik így jó, megfelel.
Sose értettem, hogy miért kell ezen kiakadni. Én nem mondom így & nem is zavar, hogy más pisil, kakil a gyerekkel.
Anyám egyszer a kutyájáról (szobakutya) mesélte, hogy "ma az udvaron kakiltunk". Vizuális típus vagyok, engem eléggé elfogott a röhögés :)
Egyébként ez az indokolatlan többesszámozás az énhatárok elmosódását jelenti.
én rájöttem!
vannak dolgok amiket nem tudsz máshogy mondani, és akkor ár egyszerűbb mindent többesben mondani.
pl rendszeresn adsz a babának hasfájás ellenit.
ezt nem mondhatod úgy, hogy a baba Espumisant szed..
vagy hogy néz ki, hogy "Espumiant szedetek vele"
vagy a baba tv-t néz(evidens, hogy az anyja tartja kézben)
vagy tv-t nézetek vele..
vagy a baba öltözik, eszik, mindent az anyjával tud csak csinálni
Van, aki a lelki kapoccsal magyarázza, és hogy még nincs elvágva a köldökzsinór (átvitt értelemben) satöbbi, de ez tök erőltetett szerintem. Én ezt inkább ilyen kazi/dezi/koviubi/depi/öngyi kategóriás cukiskodásnak érzem. Csak annál sokkal bénább.
Mondjuk a "már két fogunk van" és "ma zöldet kakiltuk" típusú mondatoknál már felvinnhatna nekik is a vészjelző. Még egy másik újdonsült anyuka csak-csak elsiklik egy ilyen fölött, de egy kívülálló? Tragédia. Ennyire nem kellene elszakadni a valóság talajától és látványosan feloldódni a tejes kakiszagban.
Kedves első, nem akadtam ki, nevetni szoktam rajta, csak furcsának találom, h felnőtt emberek így beszélnek.
Egyébként pedig ne haragudj, h nekem nincs annyi időm itt.lenni, h kívülről fújjam a kérdéseket ;-)
vay pl ajándékot kap a baba.
hogy nézne ki azt mondani, hogy köszönöm a nevében?
"ezt nem mondhatod úgy, hogy a baba Espumisant szed.. "
Pistike Espumisant kap a hasfájására/Pistikének Espumisant adok/adunk (másik szülő is ad) hasfájásra. Tádááám!
A többesszám egy része persze, hogy indokolt, mert ketten csinálják.
Tegnap orvosnál voltunk. Igen, mindketten, viszont őt vizsgálta meg, engem nem. Én csak álltam és néztem ki a fejemből. Meg sétálni voltunk. Ketten.
Viszont két napja ő fosta össze magát a hozzátáplálástól, nem én. Ha fosTUNK, akkor valószínűleg vírusos és elkaptam tőle, vagy ő tőlem.
Mondjuk baráti társaságban hangzott el az alábbi párbeszéd, én csuklottam a röhögéstől:
- Már négy hónapja nem szopunk.
- És a férjednek nem hiányzik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!