Miért beszélnek sokan többesszámban, ha a babáról van szó?
Ezt mindenki máshogy látja.
Pl mindig csak az Anya beszél többes számról,mint ahogyan én is beszéltem annak idején,én azért mert büszke voltam,hogy az a kis emberi lény az enyém az én vérem,hogy hasonlít rám,felfedezem benne az én szokásaimat és mivel én vagyok az anyukája ezért nálam jobban senki nem ragaszkodik hozzá,ez egyfajta megszokás volt nekem,hogy nem ő hanem mi ketten.
Meg végül is akármerre mentünk mindenhol csak többes számban kérdeztek és az ember nagyon gyorsan megtanult többes számban vissza felelni,de persze ezt is mindenki máshogy lát mint szinte mindent egy gyereknevelésben,ez pl ugyan olyan mint aki a gyerekének a szájára adja a puszit,az én gyerekemet amikor már elkezdte a puszit adni már akkor ahhoz szoktattam,hogy az arcunkra adja a puszit undorítónak találom amikor látom,hogy egy 3-4-5-6 éves kisfiú az anya+apja szájára adja a puszit,na ez egy ugyan ilyen kérdés lehetne,nem??
És persze mint mindent ezt is mindenki máshogy látná!
Szia!
Nekem sem tetszik, de manapság ez a trendi. Mé odáig oké, ha megkérdezik, hogy vagítok, de atöbbi engem is idegesít, főleg mikor ugy kérdezik szopcsiztok még? hát az arcomat látni kéne olyankor. Amugy furcsamód az idősebbek meg tudják kérdezni rendesen, hogy szopik-e még, stb. De kinek mi tetszik, az biztos, hogy 2-3 éves gyerekről már nem igy kérdeznek.
Egy 6 éves és egy 9 hetes gyermek anyukája
köszi mindenkinek
gondoltam,hogy lesz olyan válasz is,hogy nincs-e jobb dolgom,de a többségnek köszönöm az őszinte válaszokat.nem kell egyeznie a véleményeknek,de ezt meg lehet irni normálisan is...-egyébként a bogárkámmal nincs semmi bajom,a becézés az más dolog.nálunk ez megszokott-és nem vagyunk állatok-és nincs állatkertünk,mert otthon van egy kismackóm-és a férjem kiscicámnak hiv.én ezt hoztam otthonról-de ez megint más kérdés.ez becézgetés.te hivhatod a egyszerűen a nevén a babádat-én meg hozzáteszek vmi kedveset.de ez nem ide tartozik
Itt bukik ki, hogy mennyire mások vagyunk mi emberek.Én imádok többesszámban beszélni a babámról és rólam.Tulajdonképpen ebben élem ki magam, ez okoz örömöt, hogy van egy babám és az ENYÉÉÉÉM!!!Nekem még a szájra puszi is arnyos, csak az a baj, hogy ha nekünk oda adja akkor mindenkinek.Ezért nem fogom azt szorgalmazni, hogy szájra kapjuk....
3hós baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!